Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

La câteva ore după ce a refuzat să răspundă la întrebarea despre Colectiv, premierul Dăncilă vorbește despre acest „cumplit incident” într-un comunicat de presă

Viorica Dancila - Anca Alexandrescu - Guvern

(Premierul Viorica Dăncilă și Anca Alexandrescu, consilier onorific al șefului Guvernului//Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Acuzată în spațiul public de lipsă de empatie după ce a refuzat marți dimineață să transmită un mesaj pentru familiile victimelor de la Colectiv, premierul Viorica Dăncilă a dat, câteva ore mai târziu, un comunicat de presă, prin departamentul de resort al Guvernului, în care spune că „gândul” său se îndreaptă „către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv” și către cei care au suferit în urma „acestui cumplit incident”.

De dimineață, la Parlament, premierul a fost întrebat de un ziarist ce mesaj le transmite victimelor de la Colectiv. Agasată, Viorica Dăncilă s-a întors cu spatele și a plecat.

„- Doamna Dăncilă, un mesaj pentru victimele de la Colectiv și familiile lor?”

Viorica Dăncilă, zâmbind:

„Mulțumesc mult!” (Video aici)

Ulterior, premierul a dat un comunicat în care vorbește despre „cumplitul incident” de la Colectiv:

„Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv și către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident.

Societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care ne responsabilizează să vedem onest când lucrurile nu merg cum ar trebui și să le îndreptăm.

Întreaga mea compasiune și condoleanțe familiilor și prietenilor greu încercați, iar celor răniți le doresc putere și sănătate!”

Politicienii puterii PSD-ALDE au evitat să meargă azi în fața Clubului Colectiv, unde oamenii au adus flori și au aprins lumânări în amintirea celor plecați. Singurul oficial de rang înalt care a fost prezent la Colectiv a fost președintele Klaus Iohannis.

(Foto: presidency.ro)

(Foto: presidency.ro)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Concluzia :dna prim ministru habar nu are pe ce lume traieste ! Oare ia spus cineva ca este la conducerea unui guvern a Romaniei ?
  • Like 0
 • Sunt curios cam cit timp Romania o va mai suporta pe aceasta toapa in fruntea tarii. Este umilitor nu pentru ea, ci pentru noi ca popor.
  • Like 0
 • De fapt, s-a înțeles foarte bine de ce miss Piggy nu a spus nimic azi dimineata: nu-i scrisese nimeni răspunsul corect.
  Tot ce a spus a fost clar învățat pe de rost, dar se vede că autorii ei nu au prevazut întrebarea despre Colectiv.
  • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult