Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

La câteva ore după ce a refuzat să răspundă la întrebarea despre Colectiv, premierul Dăncilă vorbește despre acest „cumplit incident” într-un comunicat de presă

Viorica Dancila - Anca Alexandrescu - Guvern

(Premierul Viorica Dăncilă și Anca Alexandrescu, consilier onorific al șefului Guvernului//Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Acuzată în spațiul public de lipsă de empatie după ce a refuzat marți dimineață să transmită un mesaj pentru familiile victimelor de la Colectiv, premierul Viorica Dăncilă a dat, câteva ore mai târziu, un comunicat de presă, prin departamentul de resort al Guvernului, în care spune că „gândul” său se îndreaptă „către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv” și către cei care au suferit în urma „acestui cumplit incident”.

De dimineață, la Parlament, premierul a fost întrebat de un ziarist ce mesaj le transmite victimelor de la Colectiv. Agasată, Viorica Dăncilă s-a întors cu spatele și a plecat.

„- Doamna Dăncilă, un mesaj pentru victimele de la Colectiv și familiile lor?”

Viorica Dăncilă, zâmbind:

„Mulțumesc mult!” (Video aici)

Ulterior, premierul a dat un comunicat în care vorbește despre „cumplitul incident” de la Colectiv:

„Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv și către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident.

Societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care ne responsabilizează să vedem onest când lucrurile nu merg cum ar trebui și să le îndreptăm.

Întreaga mea compasiune și condoleanțe familiilor și prietenilor greu încercați, iar celor răniți le doresc putere și sănătate!”

Politicienii puterii PSD-ALDE au evitat să meargă azi în fața Clubului Colectiv, unde oamenii au adus flori și au aprins lumânări în amintirea celor plecați. Singurul oficial de rang înalt care a fost prezent la Colectiv a fost președintele Klaus Iohannis.

(Foto: presidency.ro)

(Foto: presidency.ro)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Concluzia :dna prim ministru habar nu are pe ce lume traieste ! Oare ia spus cineva ca este la conducerea unui guvern a Romaniei ?
  • Like 0
 • Sunt curios cam cit timp Romania o va mai suporta pe aceasta toapa in fruntea tarii. Este umilitor nu pentru ea, ci pentru noi ca popor.
  • Like 0
 • De fapt, s-a înțeles foarte bine de ce miss Piggy nu a spus nimic azi dimineata: nu-i scrisese nimeni răspunsul corect.
  Tot ce a spus a fost clar învățat pe de rost, dar se vede că autorii ei nu au prevazut întrebarea despre Colectiv.
  • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult