Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

La câteva ore după ce a refuzat să răspundă la întrebarea despre Colectiv, premierul Dăncilă vorbește despre acest „cumplit incident” într-un comunicat de presă

Viorica Dancila - Anca Alexandrescu - Guvern

(Premierul Viorica Dăncilă și Anca Alexandrescu, consilier onorific al șefului Guvernului//Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Acuzată în spațiul public de lipsă de empatie după ce a refuzat marți dimineață să transmită un mesaj pentru familiile victimelor de la Colectiv, premierul Viorica Dăncilă a dat, câteva ore mai târziu, un comunicat de presă, prin departamentul de resort al Guvernului, în care spune că „gândul” său se îndreaptă „către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv” și către cei care au suferit în urma „acestui cumplit incident”.

De dimineață, la Parlament, premierul a fost întrebat de un ziarist ce mesaj le transmite victimelor de la Colectiv. Agasată, Viorica Dăncilă s-a întors cu spatele și a plecat.

„- Doamna Dăncilă, un mesaj pentru victimele de la Colectiv și familiile lor?”

Viorica Dăncilă, zâmbind:

„Mulțumesc mult!” (Video aici)

Ulterior, premierul a dat un comunicat în care vorbește despre „cumplitul incident” de la Colectiv:

„Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv și către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident.

Societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care ne responsabilizează să vedem onest când lucrurile nu merg cum ar trebui și să le îndreptăm.

Întreaga mea compasiune și condoleanțe familiilor și prietenilor greu încercați, iar celor răniți le doresc putere și sănătate!”

Politicienii puterii PSD-ALDE au evitat să meargă azi în fața Clubului Colectiv, unde oamenii au adus flori și au aprins lumânări în amintirea celor plecați. Singurul oficial de rang înalt care a fost prezent la Colectiv a fost președintele Klaus Iohannis.

(Foto: presidency.ro)

(Foto: presidency.ro)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Concluzia :dna prim ministru habar nu are pe ce lume traieste ! Oare ia spus cineva ca este la conducerea unui guvern a Romaniei ?
  • Like 0
 • Sunt curios cam cit timp Romania o va mai suporta pe aceasta toapa in fruntea tarii. Este umilitor nu pentru ea, ci pentru noi ca popor.
  • Like 0
 • De fapt, s-a înțeles foarte bine de ce miss Piggy nu a spus nimic azi dimineata: nu-i scrisese nimeni răspunsul corect.
  Tot ce a spus a fost clar învățat pe de rost, dar se vede că autorii ei nu au prevazut întrebarea despre Colectiv.
  • Like 2


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult