Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

La câteva ore după ce a refuzat să răspundă la întrebarea despre Colectiv, premierul Dăncilă vorbește despre acest „cumplit incident” într-un comunicat de presă

Viorica Dancila - Anca Alexandrescu - Guvern

(Premierul Viorica Dăncilă și Anca Alexandrescu, consilier onorific al șefului Guvernului//Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Acuzată în spațiul public de lipsă de empatie după ce a refuzat marți dimineață să transmită un mesaj pentru familiile victimelor de la Colectiv, premierul Viorica Dăncilă a dat, câteva ore mai târziu, un comunicat de presă, prin departamentul de resort al Guvernului, în care spune că „gândul” său se îndreaptă „către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv” și către cei care au suferit în urma „acestui cumplit incident”.

De dimineață, la Parlament, premierul a fost întrebat de un ziarist ce mesaj le transmite victimelor de la Colectiv. Agasată, Viorica Dăncilă s-a întors cu spatele și a plecat.

„- Doamna Dăncilă, un mesaj pentru victimele de la Colectiv și familiile lor?”

Viorica Dăncilă, zâmbind:

„Mulțumesc mult!” (Video aici)

Ulterior, premierul a dat un comunicat în care vorbește despre „cumplitul incident” de la Colectiv:

„Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv și către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident.

Societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care ne responsabilizează să vedem onest când lucrurile nu merg cum ar trebui și să le îndreptăm.

Întreaga mea compasiune și condoleanțe familiilor și prietenilor greu încercați, iar celor răniți le doresc putere și sănătate!”

Politicienii puterii PSD-ALDE au evitat să meargă azi în fața Clubului Colectiv, unde oamenii au adus flori și au aprins lumânări în amintirea celor plecați. Singurul oficial de rang înalt care a fost prezent la Colectiv a fost președintele Klaus Iohannis.

(Foto: presidency.ro)

(Foto: presidency.ro)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Concluzia :dna prim ministru habar nu are pe ce lume traieste ! Oare ia spus cineva ca este la conducerea unui guvern a Romaniei ?
  • Like 0
 • Sunt curios cam cit timp Romania o va mai suporta pe aceasta toapa in fruntea tarii. Este umilitor nu pentru ea, ci pentru noi ca popor.
  • Like 0
 • De fapt, s-a înțeles foarte bine de ce miss Piggy nu a spus nimic azi dimineata: nu-i scrisese nimeni răspunsul corect.
  Tot ce a spus a fost clar învățat pe de rost, dar se vede că autorii ei nu au prevazut întrebarea despre Colectiv.
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult