Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

La Măldărești, în Vâlcea, o literă costă 30.000 de euro. E de Guinness World Records sau de DNA?!

Maldaresti

 Foto: captura digi24

Dacă Guinness Book ar vrea să omologheze care este cea mai scumpă literă de pe planetă, atunci ar atinge această performanță comuna Măldărești, din județul Vâlcea. Acolo zece litere scrise pe un deal ca să facă satul să semene cu Hollywood-ul au costat 300.000 euro, deci fiecare literă 30000 euro.

Proiectul a fost făcut cu fonduri europene.

Bănuiesc că înainte de acest record satul avea de toate. Și școli ultramoderne, și apă curentă, și canalizare, și spital, și grădinițe, și drumuri ca în restul lumii civilizate, și obiective economice, care să dea de lucru populației locale.

Și dacă toate astea erau, ce și-o fi zis primarul!

...Le-am rezolvat pe toate! Cetățenii mei sunt în extaz de la atâta bunăstare! Sănătate - au! Locuri de muncă - sunt! Drumuri - sunt! Apă, canalizare - făcut! Ce pot să mai fac eu, ca să ating apogeul activității mele de om politic?!...

S-a scărpinat el în chelie, s-a gândit intens și i-a venit ideea.

Dacă tot le-am rezolvat pe toate, ne mai trebuie doar atât, să fim ca Hollywood-ul. Nu să facem filme, că nu sunt nebun! Doar să scriu numele satului pe un deal, așa cum e scris numele Hollywood-ului în America. Să te ții celebritate! Să te ții turiști și turism înfloritor, după ce fac asta! Măldăreștiul devine ca Las Vegas! Ce Las Vegas?! Mai degrabă Monte Carlo!...

A făcut proiectul, au venit banii și acum... literele stau pe deal. Trebuie să vină Guinnesss World Records să îi omologheze reușita!

Dar până la Guinness World Records, oare nu sunt mai buni niște procurori de la DNA?! Să vadă ei mai întâi cum poate să coste o literă 30.000 de euro...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Țară de lichele, țară de secături! Statistic vorbind, desigur! Proști fuduli, dar și hoți cât încape - o.... combinație tipic românească! Avem fix ceea ce merităm! Tot statistic vorbind, căci unii dintre noi nu merită, dar sunt mult prea puțini pentru a conta, a se vedea clasa politică românească de după 1989.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Ca la noi la nimenea...
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult