Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

La Măldărești, în Vâlcea, o literă costă 30.000 de euro. E de Guinness World Records sau de DNA?!

Maldaresti

 Foto: captura digi24

Dacă Guinness Book ar vrea să omologheze care este cea mai scumpă literă de pe planetă, atunci ar atinge această performanță comuna Măldărești, din județul Vâlcea. Acolo zece litere scrise pe un deal ca să facă satul să semene cu Hollywood-ul au costat 300.000 euro, deci fiecare literă 30000 euro.

Proiectul a fost făcut cu fonduri europene.

Bănuiesc că înainte de acest record satul avea de toate. Și școli ultramoderne, și apă curentă, și canalizare, și spital, și grădinițe, și drumuri ca în restul lumii civilizate, și obiective economice, care să dea de lucru populației locale.

Și dacă toate astea erau, ce și-o fi zis primarul!

...Le-am rezolvat pe toate! Cetățenii mei sunt în extaz de la atâta bunăstare! Sănătate - au! Locuri de muncă - sunt! Drumuri - sunt! Apă, canalizare - făcut! Ce pot să mai fac eu, ca să ating apogeul activității mele de om politic?!...

S-a scărpinat el în chelie, s-a gândit intens și i-a venit ideea.

Dacă tot le-am rezolvat pe toate, ne mai trebuie doar atât, să fim ca Hollywood-ul. Nu să facem filme, că nu sunt nebun! Doar să scriu numele satului pe un deal, așa cum e scris numele Hollywood-ului în America. Să te ții celebritate! Să te ții turiști și turism înfloritor, după ce fac asta! Măldăreștiul devine ca Las Vegas! Ce Las Vegas?! Mai degrabă Monte Carlo!...

A făcut proiectul, au venit banii și acum... literele stau pe deal. Trebuie să vină Guinnesss World Records să îi omologheze reușita!

Dar până la Guinness World Records, oare nu sunt mai buni niște procurori de la DNA?! Să vadă ei mai întâi cum poate să coste o literă 30.000 de euro...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Țară de lichele, țară de secături! Statistic vorbind, desigur! Proști fuduli, dar și hoți cât încape - o.... combinație tipic românească! Avem fix ceea ce merităm! Tot statistic vorbind, căci unii dintre noi nu merită, dar sunt mult prea puțini pentru a conta, a se vedea clasa politică românească de după 1989.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Ca la noi la nimenea...
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult