Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Lăsând un deficit care ar putea trece de 3%, Orlando Teodorovici exclamă: Între mine și colegul Cîţu veţi constata o diferenţă în abordare, de stil, de clasă, de rasă

Orlando Teodorovici - FB

Foto Facebook/Eugen Teodorovici

Deficitul bugetar va depăși anul acesta 3% din PIB, mai ales că s-au făcut recent plăți către PNDL și, fiind final de an, de undeva trebuie să se finanțeze deficitul, astfel că e nevoie de mai multe împrumuturi, au spus surse din Ministerul Finanțelor, citate de Hotnews.

​Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, a declarat marți că rolul ministerului pe care îl conduce este să țină deficitul bugetar sub control, adăugând însă că, după primele 9 luni din acest an, deficitul a ajuns la 2,66%.

Întrebat dacă îi lasă o amintire succesorului său, Orlando Teodorovici a declarat ziariștilor, că între el și Cîțu este „o diferenţă în abordare, de stil, de clasă, de rasă”.

„Prezenta mea în acest birou va fi simţită cu siguranţă. (...) Dacă veţi compara declaraţiile făcute de mine şi de colegul Cîţu, veţi constata o diferenţă în abordare, de stil, de clasă, de rasă. Nu, de clasă”, a spus fostul ministru al Finanțelor, Orlando Teodorovici, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Adevarat, Orlando e din rasa "bou de Buzau"...
  • Like 0
 • In mod cert se va constata o diferenta de clasa; Teodorovici, un fante de mahala si stalp de discoteca, a cazut ca din luna in functia de ministru, care ii sta precum chilotii pe vaca. Acum, la plecare, a lasat trezoreria goala, a jefuit tot ce se putea, a indatorat tara pe urmatorii 50 de ani, apoi, cu constiinta impacata se intoarce la bordelurile de care a pomenit acum cateva zile si unde se simte ca la mama acasa.
  Cum va fi D Catu ca ministru, inca nu stiu, dar ii acord prezumtia de competenta...
  • Like 2
 • Un tupeu ce aminteste de fostul presedinte! La ce plictiseala e acum in campania electorala, asta e o pata de culoare. Regret ca nu l-a propus psd-ul pentru functia asta! Poate isi va gasi totusi calea, in psd a ajuns din pnl, deci... Mult succes!
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  Oricum plecarea psd'ului de la guvernare acum, nu inseamna decat cronica unei victorii anuntate si sigure peste un an la parlamentare...nimic nou, e un déjà vu !
  • Like 0
  • @ AlexisZ
   Ar fi bine sa aveti dreptate, INSA tare mi-e teama ça istoria de dupa nenorocirea guvernarii Tariceanu se va répéta si riscam un nou parlement de analfabeti PSD
   • Like 1
 • Da, se pare că este inclusiv o diferență de rasă: Teodorovici este clar dintr-o rasă proastă: tupeistă și nesimțită.
  • Like 9
  • @ Horia Pelle
   Pai daca e nepotu' lu' Netanyiahu ce rasa poate sa fie? Astia cu nume rusesc sunt descendentii cominternistilor lui Stalin care au exterminat toata crema romaneasca si au uzurpat puterea de drept existenta in Romania post WWII! Asta fac si acum!
   • Like 0
 • Cu Câțu la finanțe deficitul va fi și mai mare. Am citit propunerile lui și m-am îngrozit. Numai scutiri de taxe pentru corporații și bănci plus megatâmpenia de a scoate așa zisa supraimpozitare a contractelor așa zis part-time când știm cu toții că în România așa zisele contracte part-time sunt de fapt o golănie a patronatelor, muncă de 8 ore (minim) și contracte de muncă de 2 sau 4 ore ceea ce va duce la o gaură uriașă în bugetul asigurărilor sociale plus vreun milion de oameni fără pensii (cu contract de 2 sau 4 ore nu o să ai pensie). Practic programul lui e o catastrofă socială și economică și tare mi-e teamă că PSD-ul va reveni în forță la următoarele alegeri după o așa politică. Și uite așa ne întoarcem la vechea zicală a anilor 2000 ,,avem de ales intre niște proști și niște hoți ". Trist.
  • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   Daca ai un contract part time trebuie ca si platile catre stat sa fie tot part time, nu are nici o logica sa fie impozitate ca si alea de 8 ore. Numai PSD-ul putea sa ""gandeasca"" un astfel de caraghioslac. Frate, daca patronul te-a pus sa semnezi un contract part time si te tine 8 ore la servici, ai alte parghii prin care poti sa reglementezi situatia - de ITM ai auzit?
   Crede-ma, exista contracte part time pentru care chiar lucrezi numai orele alea prevazute in contract - vorbesc din experienta personala.
   • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Dacă nu cunoaștem realitatea românească și luam decizii după lozinci ne așteaptă un dezastru. La noi contractele part-time sunt doar un jmen, doar două dintr-o sută de mii sunt reale și atunci trebuie luate decizii care țin cont de realitatea din teren Unele decizii ale PSD-ului sunt bune dar în clasica tradiție românească trebuie să distrugem tot fără discernământ la fiecare schimbare de regim și astfel rămânem veșnic neisprăviți.
   • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   Daca l-ai lasat pe geniul finantelor Orlando sa lucreze doi ani, lasa-l si pe Citu macar la fel...
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult