Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Lăsați, Doamnă, că se trage și data viitoare!

Gabriela Firea - Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

1. Furioasă că lumea n-o mai iubește, Doamna bate cu pantoful în platoul de televiziune, în plasma din sufragerie a domnului Pandele, în biroul de la partid al dlui Ciolacu. Exasperați, domnii cer cu jumătate de gură să se repete alegerile, doar-doar vor scăpa de pandaliile Doamnei.

2. La PSD TV se dă „nucleara”: useriștii au fugit cu sacul cu voturi la sectorul 1. E „dovada” clară a furtului. Dacă s-a furat la sectorul 1, să se repete alegerile și pentru Doamna!

3. Cine, unde, de ce, când - sunt amănunte care nu contează. Nu contează nici ce spune Jandarmeria (că personajele sunt membrii Biroului electoral de sector), nici ce spune BES (că personajul care ridică sacul e membru în staff-ul Biroului electoral de sector și că verificarea s-a făcut în sala respectivă, deci n-a fugit nimeni cu sacul). Contează doar punctajul că niște „presupuși useriști” l-au furat pe dl. Tudorache și, prin ricoșeu, pe Doamna. Deci să se repete alegerile pentru Doamna, ce nu e clar?

4. Ducând absurdul până la nivelul tupeului Doamnei și se vor repeta alegerile pentru Primăria Capitalei, câți bucureșteni credeți că vor veni să-i spună acesteia cât de mult o iubesc?

UPDATE. 5. Conducerea PSD a decis să o lase pe Gabriela Firea să ceară singură anularea alegerilor. Ciolacu&Co. nu vor să intre în acestă aventură ridicolă după ce „nucleara” i-a explodat Gabrielei Firea în față. Cât timp credeți că-i va lua Doamnei până să-i considere „trădători” pe cei din PSD?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Macar daca adormitii de acolo ar avea aceiasi atitudine. Constiinta faptului ca te zbati pentru altii si ca asta nu duce la nimic bun poate scoate din minti. Mai ales atunci cand nu ti se recunoaste efortul pentru o mai buna stare de lucruri. Compara numai rezultatul a ceea ce incercati sa realizati acolo, la redeactie (si din pacate nu prea se vad rezultatele) cu ceea ce a realizat -bun sau nu- fata Firea (nu fi-rea!). A muncit, s-a zbatut, s-a razboit cu toate inutilitatile guvernamentale si din opozitie... Nu vrea nimic altceva decat sa i se recunoasca efortul. Multimea USR-ista a iesit cu pancarte Nicusor adulatoare. Ar fi fost frumos ca macar acei 1% care au avut avantaje de la D-na Firea sa fi iesit cu acel stupid de buchet de trandafiri (fie ei si PSD-isti) si trei afise multumindu-i femeii pentru ceea ce a facut pentru ei, uitand de casa, de familie. Este tare greu de indurat in tara asta asa cum ati construit-o.
  • Like 0
 • Titlul corect cred ca ar fi fost "Lăsați doamna ca se trage și data viitoare apa".
  • Like 0
 • E ata de penibila si de idioata ca nici nu mai merita sa mai vorbim despre ea, decat in cazul in care ar fi chemata la DNA sa explice ce a facut cu banii publici timp de un mandat.... lasa, lasa, Gabi, stim. ai deschis drumul acolo la Ciurel, vai de capul alora in ce ambuteiaje s-au trezit... pai daca esti atat de gasca ca nu stii ca daca un drum nu e terminat mai bine nu il deschizi, chiar daca vin localele???
  • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Cum, nu stii? Vai!!!! A bagat banii in burtile puturoase ale popilor, fara sa ne intrebe daca suntem de acord, a plimbat babe si m0si cretini in excursii, in tara sau in Grecia, ca acesti profitori ordinari sa o voteze, pe ea si sleahta de hoti psd, sa iasa la chemare in strada si sa caute sa-si impuna pretentiile aberante chiar daca sunt o minoritate nesemnificativa, a dat circ, fara paine, amatorlor de manele si sarbe, a pus iepurasi, oare la ce pret bucata? pe stazile infecte, a pus si ghirlande luminoase. A transformat Bucurestiul, o rusine de oras, intr-un balci de cate ori a vrut. Toate mizeriile si inutilitatile din banii nostri, la preturi, intentionat supraevaluate, sa iasa un ban si pentru partid si pentu ea, De ce credeti ca este fiert pandele, eternul primar de voluntari? A piedut o sursa de bani, gaina cu ouale de aur. Nu ar fi fost atat de suparat daca ar fi pierdut voluntariul. Dar Bucurestiul?! este o adevarata tragedie.
   • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Ca de obicei "vae victis". Este placut sa dai cu piciorul in cel de la pamant. Mai ales ca speri sa dai lovitura nimicitoare. Sa fi eroul. Sa nu vezi lasul si inumanul din tine si sa fi sigur ca tu -nefacand nimic- nu vei avea aceiasi soarta.
   Halal erou!
   • Like 0
 • Auditul la nivelul Primariei si recuperarea banilor irositi pe ifoasele dnei foste primar,este prima actiune a noului primar,ca in caz contrar bucurestenii sunt inselati si furati ,apoi desfiintarea companiilor aiurea mancatoare de alti bani,este a doua actiune.
  • Like 1
 • Primaria Bucuresti are 22 de spitale in administrare, au fost in reparatie capitala, sunt dotate cu aparatura performanta, daca ai urmarit la tv au fost prezentate aceste lucruri, eu cunoasc spitalul Malaxa si Colentina; program de stimulare a natalitatii"bebe de bucuresti" plata analizelor pentru femeile gravide, a celor care vor sa aiba copii si a noilor nascuti-vaucere in val de 2000 lei.Reabilitarea cladirilor din centrul vechi, zona Lipscani;Terminarea pasajelor, la piata sudului, peste Dambovita sos Mihai Bravu, reparatia pasaj Marasesti;Autostrada urbana, ce leaga A3 cu str Gherghitei dublata si prelungita prin pepiniera Tei-Toboc-sos Fundeni, Morarilor, pantelimon;sos petricani, in constructie pasajul dna Ghica -Gherase, delfinului; prin strada Fabrica de Glucoza care a fost dublata doua benzi pe sens;legatura strada Barbu Vacarescu-centru, calea Floreasca piata Dorobanti-Victoriei; Pasajul Ciurel care se va continua cu varianta de acces la A1-Pitesti. Un pasaj peste Dambovita in prelungirea strazii N Grigorescu; Modenizarea liniei pe sos Pantelimon -Iancului se va termina si capatul d la cora-parcare, peroane pentru autobuzele de legatura spre comune..etc. Poti arata realizarile celorlalti primari in interesul cetatenilor-V Lis, Videanu, Basescu...ioc.
  • Like 0
  • @ Stefan Crintea
   Stimate domn,
   Constat ca ati dezvoltat o pasiune de-a dreptul bolnavicioasa fata de aceasta naparca a.k.a. mamba firea. Fiindca nu este prima data cand sariti de sapte metri in apararea 'mneaei. Daca este asa de supercalifragilistica, de ce nu o luati acasa, ca sa faceti mai multa lume fericita - inclusiv, dar mai ales, pe dumneavoastra.
   Si acum, in afara de renumita sarma, iata ce mari realizari avem:
   - https://www.tolo.ro/2020/09/14/opriti-spaga-ce-datoreaza-astra-arad-dupa-ce-impotriva-aranjamentului-primariei-lui-firea-a-castigat-licitatia-celor-100-de-tramvaie/
   - https://www.tolo.ro/2019/12/14/calculul-punctajului-a-fost-viciat-cum-a-aranjat-primaria-lui-firea-licitatia-celor-100-de-tramvaie-sa-castige-turcii-cu-un-punct-distanta-in-loc-sa-i-bata-astra-la-sapte-puncte/
   - https://www.tolo.ro/2019/12/15/nu-cetatenii-ci-blaturile-cu-televiziunile-ii-tin-pe-gabriela-firea-si-pe-primarii-de-sectoare-in-cursa-pentru-primarii/
   - https://www.tolo.ro/2020/09/29/minciuni-multe-pe-bani-de-la-primarii-voturi-putine-junk-urile-lui-gadea-chirieac-si-manastire-nu-au-pacalit-publicul/
   - https://www.tolo.ro/2020/08/26/firea-si-primarii-de-sectoare-au-prima-sansa-pentru-ca-au-risipit-zeci-de-milioane-de-euro-fiecare-pe-propaganda-cazul-spitalului-fake-promovat-de-dan-tudorache/

   Parerea mea este sa o luati repede, pana nu capata iar vreo sarma sau, mai rau, pana nu vin unii rai si o pitesc o vreme acolo unde merita. Din plin!
   • Like 4
  • @ Iron Spike
   Paul check icon
   Iron nu ai înțeles care e treaba... Duamna Fii rea nu e rea, e de fapt buna, ca așa a zis la antena3 între doua nucleare. Și nu numai la antena 3, ci peste tot in presa. Sunt pline televiziunile de realizările dumneaei.
   • Like 3
  • @ Stefan Crintea
   Doamne cat de nerecunoscatori putem fi! Asta ar trebui impaiata si asezata la intrarea in primarie precum maimutoiul de la intrarea in muzeul Antipa. Ala are pereche. Propun ca perechea viperei sa fi voiculescu-varanl, mentoru ei. In felul asta ar fi "aleasa" primarita pe veci, scarba dracului. Dar nu are curaj niciun "barbat de stat" sa-i traga o smetie si sa o puna la locul ei? E toapa si mahalagioaica. Si ce? Este oare singura? Am ajuns sa satisfacem isteriile tuturor cazaturilor? Cu interlopii ne purtam cu manusi, sa nu-i suparam vezi doamne, cu parazitii societatii, de peste tot, la fel! Ce fel de tara am ajuns? Orice hot, orice dement are un cuvant de spus!? O mahalagioaica tine in loc activitatea, la nivel de capitala, pentru ca nu a fost ea aleasa? Pentru caa ii este frica sa nu se descopere abuzurile si furturile ei! Sa-i intre bine in capatana firei, e valabil si pentru psd, alde, pro ro, ppusl-ul varanului, romaanii cu ceva creier nu-i mai vor. Sunt preferaii doar ai borfasilor, pomanagiilor, retardatilor. In afara de minciuna si hotie in interesul propriu nu au niciocontributie. Tot ce s-a facut s-a facut de mantuiala, la preturi exsagerate, in mod intentionat, in bataie de joc. Nu mai cadeti pe spate de admiraatie ca nu aveti ce aprecia. Lasti dracului a3 si romania tv, sunt facute pentru indobitocirea siinregimentarea maselor.
   • Like 4
  • @ Iron Spike
   Așa da, în dulcele stil de dreapta ghidată de banii primiți pentru a nu vedea realitatea sau a o prezenta strâmb ! E interesant cum din pepiniera lui D. Tinu au putut răsări asemenea exemplare ... cu o ”deontologie” aparte ! Oribil ! Iar ”curajul opiniei” autorului cumpărat e demn de ”adevărul” celor propovăduite ! Numele ascuns cu care semnează o dovedește.
   • Like 0
  • @ Mircea Zugravu
   Nu românii nu-i mai vor ci ... uneltele create (Usr) de statul paralel ! Și dacă nu vreți să vedeți mașinațiunile uneltitorilor pentru a câștiga cu orice preț Capitala nu înseamnă că ele nu au existat. Afirmația ”veneticei” Cloth care spune că ”n-am știut că există o cameră care funcționează” constituie ea singură o dovadă indubitabilă că frauda a fost, că ea a fost pregătită și că cei care au pregătit-o sunt cei din usr împreună (probabil) cu sponsorii lor ! Și cine ”ciripea” primul despre fraudă ? Exact cei care au avut cunoștință de ea, au pregătit-o și au ”pus-o în operă”, mergând pe principiul că cei care au inițiativa au și câștig de cauză ! Oribil, scârbos !
   • Like 0
  • @ Stefan Crintea
   Cri check icon
   Aveti perfecta dreptate; insa pierderea alegerilor de catre d-na Firea et co va avea insa si multe alte consecinte, mult mai grave:
   1. Pensionarii nu vor mai putea pleca in Grecia pe banii primariei
   2. Spitalele particulare care se ocupa de inseminarea artificiala nu vor mai putea sa-si incaseze cei trei mii de euro per cuplu de la bugetul primariei
   3. Turcii nu vor mai putea sa ne livreze tramvaie, autobuze etc.
   4. Ministerele Muncii si al Sanatatii nu se vor mai inverzi de ciude pentru puhoiul de ajutoare financiare pe care d-na Firea le acorda elevilor, gravidelor, pensionarilor, etc.
   5. In lipsa d-nei Firea, nenumaratele chermeze publice nu se vor mai finanta din banii primariei
   6. In lipsa d-nei Firea, STB-ul, RADET-ul si firmele de salubritate nu vor mai putea sa ne asigure excelentele servicii prestate pe vremea distinsei doamne.
   • Like 1
  • @ Ion Filip
   Romanii care au posibilitatea de a gandi, astia nu o mai vor, nici pe ea nici psd&sleahta hotilor. Ei, asta este o categorie a populatiei din care nu faci parte. Vizionare placuta l a3, rtv si alte tv-uri securisto-bplsevice.
   • Like 1
  • @ Ion Filip
   Fiti mai explicit - stimate domn. La cine va referiti ca ar fi cumparat? Si care este legatura comentariului dumneavoastra cu ceea ce am scris mai sus? Sau, sa zicem, ne prefacem ca nu stim ca a fost hotie pe fata in privinta achizitionarii tramvaielor turcesti? Sau daca furtul este facut de un roman - atunci este in regula?
   • Like 0
  • @ Iron Spike
   Opreste-te. Are sau nu dreptate? Daca cineva poate sa remarce ceva dincolo de miopia personala, e o treaba buna. Pasiunea despre care vorbesti exista acolo in capul dumitale unde au acces numai medicii de specialitate.o
   • Like 0
  • @ Alex Bacall
   Maestre,
   In cazul dumitale o sa las putin la o parte fineturile, ca sa ma asigur ca pricepi ceea ce scriu.
   Pe scurt: daca ai ceva de spus, incearca sa articulezi pe romaneste. Daca nu, lasa aberatiile pentru site-uri mai fara pretentii.
   In ceea ce priveste recomandarile - te rog sa ti le pastrezi pentru dumneata sau cercul dumitale de amici sau ce-or fi ei.
   In sfarsit, exista o vorba: spune-mi cu cine te aduni, ca sa iti spun cine esti! Inteleg ca dumneata te regasesti in mahalagioaica (dovedita) incompetenta (dovedita) si (inca de dovedit de justitie, dar vine si vremea aceea) cu mana bagata adanc prin banii publici. Pai "succesuri" va doresc - stimabililor!
   • Like 0
 • Da” onoarea ei cine-o reperează?! Tot domn” Mitică, tot?!
  Cum spune câte-o vecină de-ale mele, de la țară (evident): mi-e rușine mie de rușinea ei... Adicătelea, zice că-i o doamnă cu instruire elevată, dar stă cu poalele ridicate de câteva zile, lamentându-se cu privire la drobul sărat; pe care nu-l mai poate linge vaca noastră... Halal Republică, dacă am ajuns ca tot comuniștii să strige: Fraudă, domnule! Noi, care am furat (numărat) și după 1989, să fim acum surprinși de valul acesta de ștampile potrivnice?!
  • Like 4
 • Desi fan declarat , aici nu pot fi de acord cu Gabriela . Am vazut ca l-a declarat si pe Pieleanu conspirator , el saracul nici acum nu a reusit sa-si extraga complet limba din fundurile PSD-istilor. Pai daca si pe Pieleanu il acuzam dupa atatia ani de serviciu credincios , ce o sa fie maine ?
  Il acuzam si pe Gadea ? pe Badea , pe Ciuvica ? Poate pe dom Profesor ? Ca sa nu mai vorbesc de basbuzucii de la RTV. Pe aia nu reusesc sa-i deosebesc din cauza zgomotului mare pe care-l produc. Cum au rezistat ei si s-au batut pentru doamna Firea , ca sa-i repereze onoarea si acum sa fie acuzati ca au complotat cu PNL ?
  E drept si cu sarma din colon si cu pierderea primariei se ridica niste semne de intrebare cu privire la buna credinta a sustinatorilor mediatici ai domniei sale . Oricand unul rauvoitor ( complotist PNL sau din echipa popandaului Negoita) putea sa-si ascunda sarma sub limba si in exercitiul adulatiilor putea s-o strecoare neobservat.
  Intr-un cuvant , poporul asta netrebnic n-o merita pe GF, asa ca ar trebui sa se retraga intr-un loc discret si sa fie mama , sotie si partenera de dans pentru Pandele. In loc sa-si consume iubirea pasionala si posesiva pe familie , GF si-a consumat-o pe bucurestenii nerecunoscatori.
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Fan declarat ? Why ? How?
   • Like 0
  • @ Florin Popa
   Greu de sesizat sarcasmul, așa-i ?
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   Cu sârma din colon am foarte mari îndoieli: cum poți, dle, să înghiți o sârmă? Pentru asta avem dinți și măsele, să mestecăm cu ele. Iar alimentele trec prin niște sfinctere, spre și din stomac, apoi e intestinul subțire, lung de 4-7 m cu meandre. Până la colon e cale lungă. Ca piesa metalică de la capătul salamului, dar nu ține nici asta.
   Poate e o piesă metalică rămasă de la altă intervenție, asta dacă o fi fost vreodată vreo sârmă. Idiot e felul în care și-a acuzat adversarii politici că au vrut s-o omoare și e peste puterea mea de înțelegere, cum poți să " dau din casă" cu amănunte privitor la propria sănătate. Se pare că dna pe care o adorați e mare amatoare de dat poalele peste cap... nu-i de mirare că lumea râde de ea.
   Gâdea e un pervers și manipulator fără pereche, e relativ tânăr, e imposibil să creadă ce spune. O face pentru bani, ca o c***ă politică ce este.
   • Like 1
 • Numai ca 'doamna ' nu e
  • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult