Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri la Antena 3 că 98% din angajații din sistemul public au studii superioare, astfel că „este logic” că ei ar trebui să câștige mai mult decât cei din mediul privat.
„În general, la stat sunt persoane cu studii superioare în proporție de 98%. Este logic ca măcar din acest punct de vedere ar trebui să fie sistemul de salarizare mai mare. Dar ideea nu este să-i abandonăm pe cei din mediul privat, care să rămână cu niște salarii foarte mici. Dimpotrivă, forțăm cumva mediul privat ca și ei să crească la rândul lor veniturile angajaților și pentru asta facem tot felul de formule de ajutor al oamenilor de afaceri (...) Când vom schimba sistemul fiscal de anul viitor o să vedeți că netul la angajatul din privat crește cu 17%, chiar dacă angajatorul nu mai pune niciun leu față de cât are acum în plată. Deci, să nu creadă cineva că am abandonat mediul privat, ne-am concentrat doar pe sistemul bugetar și i-am lăsat pe cei care lucrează la privat să moară de foame sau să fie sclavii cuiva", a declarat, potrivit Agerpres, Lia Olguța Vasilescu, răspunzând la întrebarea dacă nu crede că Legea salarizării va mări diferența dintre salariile la stat și la privat.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
- ca cei cu studii superioare sunt prea multi pentru activitatile ce se cer realmente in economia reala, drept pentru care se multumesc cu activitati pentru care sunt supracalificati. Numai ca in cazul asta apar doua probleme. Prima, ca ceea ce se plateste e jobul , si nu backgroundul celui ce il face. Altfel, as fi fericit sa dau la coasa pe salariul la care am ajuns ceva ani in urma. A doua, ca asta arata un management guvernamental de o penibilitate absoluta (scuzati violentarea limbajului!)
- Ca salariile bugetarilor sunt subiectul unor decizii politice, in esenta arbitrare, fiind prin natura lor subiective, si nu al unor studii cat de cat coerente privind nivelul lor, oportunitatea si sustenabilitatea lor.
Ma opresc aici cu analiza prostiei si trec la o previziune: In cateva luni, guvernantii nostri vor trebui sa constate falimentul (inca nedeclarat, dar existent de facto in acest moment) al statului roman. Apropos, se mai aude ceva de legea redeventelor, sau e mucles, ca se supara stapanii?