Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Lia Olguța Vasilescu, „mustrată verbal” de Dragnea pentru afirmațiile despre plafonarea indemnizațiilor mamelor

Șeful PSD, Liviu Dragnea, i-a reproșat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu că a comunicat prost pe tema plafonării indemnizației de creșterea copilului. Întrebat dacă aceasta a fost sancționată în cadrul Comitetului Executiv al partidului, Dragnea a spus că „a fost doar o mustrare verbală” și că speră să nu se mai întâmple. 

El a declarat că se poate discuta despre o plafonare a indemnizațiilor când vor exista mai multe argumente. „Când o să fie bine argumentat, putem discuta deocamdată nu, pentru că nici eu, nici dumneavoastră nu ştim exact câte cazuri de megaindemnizaţii sunt. Asta e de fapt problema”, a afirmat șeful PSD.

Dragnea a susținut că miniștrii PSD au căpătat un obicei prost. „Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat acea măsură”, a spus el.

Ministrul Muncii a anunțat că vrea să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului  la 8.000 de lei lunar. Măsura, care nu apare în programul de guvernare al PSD, ar fi justificată, a susținut Lia Olguța Vasilescu pentru că ar opri „o înșelătorie”.

„Am spus că se transformă, deja, într-o industrie, pentru că față de anul trecut, unde până la jumătatea anului am plătit o sumă, aceeași sumă de bani am plătit-o acum în primele trei luni”, a afirmat aceasta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dragnea joacă inteligent.
    • Like 0
  • Sper sa greșesc ...."statul sint eu"....Cine o fi zis asta!?....ca dl dragnea nu este.....soarele ma-s......@
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult