Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liderii USR PLUS acuză guvernul că permite procesiuni religioase, dar încă interzice marile festivaluri

UNTOLD 2019. Prima zi de festival

Foto: Facebook UNTOLD 2019

Liderii USR PLUS au criticat marți, în ședința Biroului Național, decizia autorităților de a permite organizarea evenimentelor și procesiunilor religioase, în timp ce marile festivaluri culturale sunt încă interzise, scrie G4Media.ro care citează surse politice.

Parlamentarii Iulian Bulai și Tudor Benga au criticat „discriminarea” pe care o face guvernul față de publicul concertelor și evenimentelor culturale și au cerut miniștrilor USR PLUS să discute în executiv eliminarea „tratamentului diferențiat”, potrivit surselor citate.

Ei au criticat decizia premierului Florin Cîțu de a permite organizarea marilor evenimente religioase, precum pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, în timp ce festivalurile de muzică, concertele și evenimentele culturale sunt practic blocate.

Liderii USR PLUS au cerut organizarea de proiecte-pilot pentru festivaluri și concerte în aer liber, astfel încât industria muzicală și artistică să înceapă revenirea la normal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Actiunile culturale nu trebuie promovate. Trebuie sa traim ca in intunecatul ev mediu cu pupat de oase si "marsuri" ale habotnicilor. A, si din cand in cand si marsurile poponarilor. In curand si ale tuciuriilor. Se cultiva fundamentalismul ortodox. De ce intr-un stat ce se pretinde laic? De ce se incurajeaza prostia si sarlatania?
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult