Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Liderii USR PLUS acuză guvernul că permite procesiuni religioase, dar încă interzice marile festivaluri

UNTOLD 2019. Prima zi de festival

Foto: Facebook UNTOLD 2019

Liderii USR PLUS au criticat marți, în ședința Biroului Național, decizia autorităților de a permite organizarea evenimentelor și procesiunilor religioase, în timp ce marile festivaluri culturale sunt încă interzise, scrie G4Media.ro care citează surse politice.

Parlamentarii Iulian Bulai și Tudor Benga au criticat „discriminarea” pe care o face guvernul față de publicul concertelor și evenimentelor culturale și au cerut miniștrilor USR PLUS să discute în executiv eliminarea „tratamentului diferențiat”, potrivit surselor citate.

Ei au criticat decizia premierului Florin Cîțu de a permite organizarea marilor evenimente religioase, precum pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, în timp ce festivalurile de muzică, concertele și evenimentele culturale sunt practic blocate.

Liderii USR PLUS au cerut organizarea de proiecte-pilot pentru festivaluri și concerte în aer liber, astfel încât industria muzicală și artistică să înceapă revenirea la normal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Actiunile culturale nu trebuie promovate. Trebuie sa traim ca in intunecatul ev mediu cu pupat de oase si "marsuri" ale habotnicilor. A, si din cand in cand si marsurile poponarilor. In curand si ale tuciuriilor. Se cultiva fundamentalismul ortodox. De ce intr-un stat ce se pretinde laic? De ce se incurajeaza prostia si sarlatania?
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult