Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lista site-urilor de filme piratate la care le va fi blocat accesul utilizatorilor din România. 6 firme de cablu, obligate să se conformeze unei decizii a instanței

Telecomanda

(Foto: Guliver/Getty Images)

Mai multe case internaționale de producție cinematografică au obținut în instanță blocarea accesului clienților Telekom România Communications (fost Romtelecom), UPC România, RCS&RDS, Nextgen Communication, Digital Cable Systems (DCS) și Akta Telekom la site-uri de filme piratate, anunță Profit.ro. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Lista site-urilor, așa cum apare în decizia Tribunalului București: filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu.

Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI a anunțat pe Facebook decizia Tribunalului București și a menționat că nu este prima încercare de blocare a unor site-uri.

„Ieri Tribunalul București a decis într-un caz în prima instanță să ceară către 6 furnizori de Internet blocarea prin DNS a mai multor site-uri bănuite că ar încălca drepturile de autor ale unor producători de filme.

Ce este bine să înțelegem: 

1. Nu e prima încercare de blocare a unor site-uri prin DNS, soluția e una singură-învățați să folosiți Internetul liber, în afara cenzurii:

1.1.1.1 (DNS al CloudFlare) sau 8.8.8.8 și 8.8.4.4. (DNS al Google) sunt aliații voștri. Sau căutați TOR brower bundle-pt avansați.

2. Decizia este în prima instanță, doar după apel va putea fi executată.

3. Dacă sunteți clienți de Internet ai Vodafone sau Orange sau unul dintre ceilalți 944 de furnizori de Internet nu sunteți afectați”, anunță Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • CARORA! ... site-urilor carora le va fi blocat accesul ...
  • Like 0
 • check icon
  Cu riscul de a-mi lua înjurături, în sfârșit văd o măsură bună. :-)
  • Like 1
  • @
   Aici nu sunt de acord cu tine deși de cele mai multe ori o fac. Majoritatea industriei cinematografica vine din USA. Eu au luat destul de la lume, este ok sa mai și dea înapoi. De ce sa tot continuam sa le umplem buzunarele?
   • Like 0
  • @
   Victor66 check icon
   Si, in romana?
   • Like 0
  • @
   Domnule Andreas,

   Acesta e un mediu absolut civilizat, pe care injuraturile pe care "vi le veti lua", pentru a va folosi exprimarea, nu vor fi exprimate in scris. Ar fi lipsit de eleganta fata de realiatorii unui site exceptional.

   Acum sincer, dar absolut sincer, ce faceti daca vedeti un luptator de K1 cu cefa groasa si tatuat pe chelie aruncand pe jos o mizerie? Ii porunciti sa o ridice sau va uitati in alta parte cand va surprinde privirea?...

   Ce vreau sa spun, de unde atata moralism?... Folositi cumva Linux acasa si doar softuri.... Open Source? Free DOS?

   Ok, eu cu riscul de "a-mi lua dislike-uri si banuri" ca sa folosesc barbarisme la moda, urasc ipocrizia. Daca socotiti ca se incadreaza la comentariul dumneavoastra bine, daca nu, felicitari: sunteti singurul utilizator neprihanit din Romania (si din lume, va garantez).
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult