Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lista site-urilor de filme piratate la care le va fi blocat accesul utilizatorilor din România. 6 firme de cablu, obligate să se conformeze unei decizii a instanței

Telecomanda

(Foto: Guliver/Getty Images)

Mai multe case internaționale de producție cinematografică au obținut în instanță blocarea accesului clienților Telekom România Communications (fost Romtelecom), UPC România, RCS&RDS, Nextgen Communication, Digital Cable Systems (DCS) și Akta Telekom la site-uri de filme piratate, anunță Profit.ro. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Lista site-urilor, așa cum apare în decizia Tribunalului București: filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu.

Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI a anunțat pe Facebook decizia Tribunalului București și a menționat că nu este prima încercare de blocare a unor site-uri.

„Ieri Tribunalul București a decis într-un caz în prima instanță să ceară către 6 furnizori de Internet blocarea prin DNS a mai multor site-uri bănuite că ar încălca drepturile de autor ale unor producători de filme.

Ce este bine să înțelegem: 

1. Nu e prima încercare de blocare a unor site-uri prin DNS, soluția e una singură-învățați să folosiți Internetul liber, în afara cenzurii:

1.1.1.1 (DNS al CloudFlare) sau 8.8.8.8 și 8.8.4.4. (DNS al Google) sunt aliații voștri. Sau căutați TOR brower bundle-pt avansați.

2. Decizia este în prima instanță, doar după apel va putea fi executată.

3. Dacă sunteți clienți de Internet ai Vodafone sau Orange sau unul dintre ceilalți 944 de furnizori de Internet nu sunteți afectați”, anunță Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • CARORA! ... site-urilor carora le va fi blocat accesul ...
  • Like 0
 • Andreas Andreas check icon
  Cu riscul de a-mi lua înjurături, în sfârșit văd o măsură bună. :-)
  • Like 1
  • @ Andreas
   Aici nu sunt de acord cu tine deși de cele mai multe ori o fac. Majoritatea industriei cinematografica vine din USA. Eu au luat destul de la lume, este ok sa mai și dea înapoi. De ce sa tot continuam sa le umplem buzunarele?
   • Like 0
  • @
   Victor66 check icon
   Si, in romana?
   • Like 0
  • @ Andreas
   Domnule Andreas,

   Acesta e un mediu absolut civilizat, pe care injuraturile pe care "vi le veti lua", pentru a va folosi exprimarea, nu vor fi exprimate in scris. Ar fi lipsit de eleganta fata de realiatorii unui site exceptional.

   Acum sincer, dar absolut sincer, ce faceti daca vedeti un luptator de K1 cu cefa groasa si tatuat pe chelie aruncand pe jos o mizerie? Ii porunciti sa o ridice sau va uitati in alta parte cand va surprinde privirea?...

   Ce vreau sa spun, de unde atata moralism?... Folositi cumva Linux acasa si doar softuri.... Open Source? Free DOS?

   Ok, eu cu riscul de "a-mi lua dislike-uri si banuri" ca sa folosesc barbarisme la moda, urasc ipocrizia. Daca socotiti ca se incadreaza la comentariul dumneavoastra bine, daca nu, felicitari: sunteti singurul utilizator neprihanit din Romania (si din lume, va garantez).
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult