Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Liviu Dragnea, după CEx: „Am discutat despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia”

Liviu Dragnea la CEx

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Liviu Dragnea a declarat vineri seara, după ședința CEx, că a refuzat să susţină la vot propunerea de excludere din partid a Gabrielei Firea. „Poate a fost ultimul gest pe care l-am făcut. Nu am vrut ca azi să ducem lucrurile în extrem. Sper ca lucrurile să intre în normal”, a spus președintele PSD.

Liderul social-democrat a declarat că nu avea de ce să nu supună la vot rămânerea sa în funcţie, pentru că „aia era miza". Au fost 64 de membri prezenţi cu drept de vot, 56 au votat pentru susţinerea continuării mandatului, 8 împotrivă şi o abţinere a lui Gabriel Petre, a precizat Dragnea.

Unul dintre subiectele discutate a fost ordonanța privind amnistia și grațierea. „Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia, vor să o dea, să o dea, e problema lor. Unii colegi care mă criticau au ţinut presiune pentru această OUG. Premierul Dăncilă a rezistat. Nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care e rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de acele echipe mixte de emiterea, adoptarea, semnarea acelor protocoale. Nimeni nu a răspuns ce facem cu probele obţinute nelegal.”, a adăugat Dragnea.

El a mai spus că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină „o unealtă a sistemului odios”, vorbind despre Klaus Iohannis, DNA și SPP.

Remanierea, după referendum

Și subiectul remanierii a fost discutat vineri. Dragnea a anunțat că după referendumul pentru redefinirea familiei va fi organizat un nou CEx în care se va stabili ce miniștri trebuie să plece din Guvern. „O să cer imperativ la acel CEx ca una dintre calităţile obligatorii pe care să le aibă membrii Guvernului să fie buna comunicare. Dacă nu are calitate de bun comunicator, nu trebuie să rămână în Guvern", a declarat Liviu Dragnea. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu Dragnea spunea vineri seara, după ședința CEx, cu o lacrima de duioșie în ochi, că mulți români au dosare pe baza protocoalelor secrete și sublinia marea nedreptate care li se face. Deci, este clar, el fiind curat ca lacrima, suferă doar pentru oneștii cetațeni urmăriți de haitele de procurori înfometați de rezultate. Și, totuși, după clipa de empatie pe care o am pentru semenii mei, am observat că omite – suflet sensibil – să dea detalii. Pentru că bravii eroi prinși în plasa SRI-procuratură sunt :
    • funcționari publici cu salarii nerușinate care au abuzat de poziția lor și au luat mită , păgubind statul sau bugetul local
    • senatori și deputați aleși să reprezinte oameni de bună credință cu nevoi reale și care, în loc să facă ceva pentru alegători, s-au ocupat doar de șmenuri și interese personale.
    E ilegal vreun protocol ? Dar să sabotezi sistematic și să amâni construcția autostrăzilor vitale pentru interesele economice ale țării ? Sau să îți bați joc de banii localității/județului cheltuindu-i pe prostii, dar prostii care duc sume uriașe la diferiții baroni? Să promovezi incompetența crasă doar ca să plătești polițele clientelei politice nu este imoral și ilegal? Trubadurul oilor a admirat atât de mult minunea naturii care este, în opinia sa, vaca, încât nu a mai dat atenție semnalelor venite din partea Asociației crescătorilor de porci, iar acum behăie despre pesta porcină. Mor oameni cu miile, culmea, din cauza spitalelor dărăpănate și a lipsei de medicamente și de personal. Școlile fără profesori, materiale didactice și condiții decente colcăie de elevi total neinteresați de invățătură. Nu de alta, dar se pare că doar astfel ai șanse să ajungi premier. Dacă te prinde profesorul ca ai habar de limba română, nici cu pile nu ajungi mai mult de simplu ministru sau consilier . Dar mai avem o șansă. După ce apărăm țara de amenințarea iminentă a homosexualității, dacă tot ne facem mâna, mai putem cheltui câteva zeci de milioane de euro pentru un alt referendum : să hotărâm, cu mic , cu mare, că la noi totul este minunat, să-i dăm diasporei peste nas. Și veșnicului dușman, Soros. Și să-l facem, în sfârșit, fericit pe „ tătuca” Dragnea, săracul!
    • Like 0

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult