Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Liviu Dragnea: În 26 de ani, s-a furat peste tot. S-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoţie, prostie

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a plâns, duminică seară, în studioul Realitatea TV, că în România s-a furat prea mult în ultimii 26 de ani și că miliarde de euro au fost rispite din dorința de a guverna pentru mâine.

„În 26 de ani, s-a furat peste tot. Nu am reuşit să facem o autostradă de la un capăt al ţării la altul, din mai multe motive. În primul rând, s-au furat mulţi banii”, a spus Dragnea, citat de News.ro.

Afirmația sa este paradoxală, având în vedere lunga perioadă de timp în care PSD s-a aflat la putere în România.

„În România s-au risipit banii, s-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoţie, prostie, lipsă de strategie şi coerenţă, şi dorinţa de a guverna pentru mâine”, a continuat Dragnea.

„A fost o încercare bună în perioada 2000-2004, în guvernarea Năstase, care a fost primul guvern cu nişte obiective pe termen mediu. Dacă ar fi rămas la guvernare, ar fi fost puse în practică”, a susţinut liderul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese anterior că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş este doar „o listă de iluzii”, care nu prevede soluţii pentru problemele românilor, iar titlul şi ideile sunt „plagiate” dintr-un document şi concept al Guvernului Ponta din anul 2014.

Premierul Dacian Cioloș i-a răspuns însă că bunul simț nu este o iluzie. 

„îmi doresc să nu fie o înșiruire de enunțuri, să nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simț, a munci cinstit, a aștepta o remunerație după muncă, nu sunt iluzii”, a afirmat acesta în timpl lansării candidaților PNL la alegerile parlamentare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Zeci de miliarde...
  • Like 0
 • Îl mai ia cineva în serios?
  • Like 1
 • Acest " tovaras" Dragnea este el insusi un ipocrit , cu toate ca zilele trecute folosea acest apelativ la adresa dl. Iohannis si Ciolos ! Se face ca nu stie cine a furat mai mult Romania in acesti 27 de ani de la asa-zisa revolutie ! Avem nevoie de oameni ca dl. Ciolos in politica , dar numai el singur nu poate face mare lucru . Este nevoie de schimbari majore in mentalitatea fiecaruia dintre noi , este nevoie de buni profesionisti in domeniile lor de activitate, de oameni tineri sau mai putin tineri care au realizat ceva in viata ! Nu doar averi personale, ca dl. Dragnea, Tariceanu, Videanu, Basescu, Ponta, Ghita, Blaga, etc.
  • Like 4
 • "Afirmația sa este paradoxală, având în vedere lunga perioadă de timp în care PSD s-a aflat la putere în România". De ce paradoxala. E o afirmatie facuta in cunostinta de cauza. Cine sa stie mai bine decat el ?
  • Like 6
 • Logica lui dragnea functioneaza pe 3 principii: perfect, simplu, plural - noi fusaram la guvernare, voi fusarati la guvernare, tehnocratii fura la guvernare. Deci, cine fura? Tehnocratii.
  • Like 3
  • @ Dalia Amal
   :))))))))) perfectă pesedemonstrație de logică. :P
   • Like 0
 • Si ne iarta, doamne, pe noi, hotii dintre care cel dintai sunt eu.
  • Like 2
 • "S-a furat" - Reflexivul impersonal, implacabil și netratabil. "S-a furat domne. E o stare de fapt, așa merg lucrurile." . Nu domnilor, CINEVA a furat. Se poate vedea pe contracte CINE a pus semnătura. Se poate urmări traseul banilor și se poate vedea la CINE au ajuns.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Primul lucru pe care oamenii aceștia îl distrug, întâi în mințile lor, este rațiunea. Fără rațiune nimic nu înseamnă nimic. Orice este posibil. Totul este discutabil.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  "S-a furat", "Toată lumea fură", "Toată lumea încalcă legea", toate acest expresii fac apel la non-rațiune. O astfel de ființă este incapabilă să producă ceva, în afară de distrugere. Fără rațiune ești incapabil să reziști în realitate și ei știu asta, de aceea se bazează pe victime, pe cei care produc și speră ca aceștia să nu se prindă niciodată de marea gogoașă ce le este vârâtă pe gât constant. Cine este cel mai vinovat în tot acest angrenaj ?
  • Like 10


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult