Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Liviu Dragnea: În 26 de ani, s-a furat peste tot. S-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoţie, prostie

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a plâns, duminică seară, în studioul Realitatea TV, că în România s-a furat prea mult în ultimii 26 de ani și că miliarde de euro au fost rispite din dorința de a guverna pentru mâine.

„În 26 de ani, s-a furat peste tot. Nu am reuşit să facem o autostradă de la un capăt al ţării la altul, din mai multe motive. În primul rând, s-au furat mulţi banii”, a spus Dragnea, citat de News.ro.

Afirmația sa este paradoxală, având în vedere lunga perioadă de timp în care PSD s-a aflat la putere în România.

„În România s-au risipit banii, s-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoţie, prostie, lipsă de strategie şi coerenţă, şi dorinţa de a guverna pentru mâine”, a continuat Dragnea.

„A fost o încercare bună în perioada 2000-2004, în guvernarea Năstase, care a fost primul guvern cu nişte obiective pe termen mediu. Dacă ar fi rămas la guvernare, ar fi fost puse în practică”, a susţinut liderul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese anterior că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş este doar „o listă de iluzii”, care nu prevede soluţii pentru problemele românilor, iar titlul şi ideile sunt „plagiate” dintr-un document şi concept al Guvernului Ponta din anul 2014.

Premierul Dacian Cioloș i-a răspuns însă că bunul simț nu este o iluzie. 

„îmi doresc să nu fie o înșiruire de enunțuri, să nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simț, a munci cinstit, a aștepta o remunerație după muncă, nu sunt iluzii”, a afirmat acesta în timpl lansării candidaților PNL la alegerile parlamentare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Zeci de miliarde...
    • Like 0
  • andrei andrei check icon
    Îl mai ia cineva în serios?
    • Like 1
  • Acest " tovaras" Dragnea este el insusi un ipocrit , cu toate ca zilele trecute folosea acest apelativ la adresa dl. Iohannis si Ciolos ! Se face ca nu stie cine a furat mai mult Romania in acesti 27 de ani de la asa-zisa revolutie ! Avem nevoie de oameni ca dl. Ciolos in politica , dar numai el singur nu poate face mare lucru . Este nevoie de schimbari majore in mentalitatea fiecaruia dintre noi , este nevoie de buni profesionisti in domeniile lor de activitate, de oameni tineri sau mai putin tineri care au realizat ceva in viata ! Nu doar averi personale, ca dl. Dragnea, Tariceanu, Videanu, Basescu, Ponta, Ghita, Blaga, etc.
    • Like 4
  • "Afirmația sa este paradoxală, având în vedere lunga perioadă de timp în care PSD s-a aflat la putere în România". De ce paradoxala. E o afirmatie facuta in cunostinta de cauza. Cine sa stie mai bine decat el ?
    • Like 6
  • Logica lui dragnea functioneaza pe 3 principii: perfect, simplu, plural - noi fusaram la guvernare, voi fusarati la guvernare, tehnocratii fura la guvernare. Deci, cine fura? Tehnocratii.
    • Like 3
    • @ Dalia Amal
      :))))))))) perfectă pesedemonstrație de logică. :P
      • Like 0
  • Si ne iarta, doamne, pe noi, hotii dintre care cel dintai sunt eu.
    • Like 2
  • "S-a furat" - Reflexivul impersonal, implacabil și netratabil. "S-a furat domne. E o stare de fapt, așa merg lucrurile." . Nu domnilor, CINEVA a furat. Se poate vedea pe contracte CINE a pus semnătura. Se poate urmări traseul banilor și se poate vedea la CINE au ajuns.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Primul lucru pe care oamenii aceștia îl distrug, întâi în mințile lor, este rațiunea. Fără rațiune nimic nu înseamnă nimic. Orice este posibil. Totul este discutabil.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    "S-a furat", "Toată lumea fură", "Toată lumea încalcă legea", toate acest expresii fac apel la non-rațiune. O astfel de ființă este incapabilă să producă ceva, în afară de distrugere. Fără rațiune ești incapabil să reziști în realitate și ei știu asta, de aceea se bazează pe victime, pe cei care produc și speră ca aceștia să nu se prindă niciodată de marea gogoașă ce le este vârâtă pe gât constant. Cine este cel mai vinovat în tot acest angrenaj ?
    • Like 10


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult