Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Acuzat de Dragnea că vinde iluzii, Cioloș răspunde: „Onestitatea, bunul simț, a munci cinstit, a aștepta o remunerație după muncă - nu sunt iluzii”

Premierul Dacian Cioloș a participat duminică seara la mitingul din Piața Revoluției unde PNL și-a lansat candidații la alegerile parlamentare.

„Sunt aici pentru că ați decis să susțineți platforma România100 și îmi doresc să nu fie o înșiruire de enunțuri, să nu fie o iluzie, cum ar spune un politician. Ele trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simț, a munci cinstit, a aștepta o remunerație după muncă, nu sunt iluzii”, a spus premierul Dacian Cioloș.

Afirmația lui Cioloș este un răspuns indirect adresat lui Liviu Dragnea. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş este doar „o listă de iluzii”, care nu prevede soluţii pentru problemele românilor, iar titlul şi ideile sunt „plagiate” dintr-un document şi concept al Guvernului Ponta din anul 2014.

Șeful Guvernului a vorbit despre nevoia de schimbare în partidele politice.

„Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învățat în acești 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm. Să avem onestitatea, de la baza partidului până la vârf, să respiram onestitate, adevăr, să avem forță să spunem că atunci când ne implicăm nu o facem pentru un interes propriu sau al unui grup, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim”, a continuat Dacian Cioloș, care și-a exprimat speranța că prin alegeri libere pot fi aleși oameni onești.

Premierul spune că pentru el România guvernată cu bun simț înseamnă România asumată prin propria conștiință.

Cioloș a vorbit și de lipsa implicării care „naște moștri”. 

„Lipsa implicării naște monștri. E mult mai greu să ne batem cu aceşti monştri decât să o facem la timp şi să ne asumăm această implicare, prin vot şi tot ce trebuie făcut de parlament şi guvern. Sper să avem un parlament în care toţi parlamentarii să lucreze pentru oameni, absolut toţi. Unii oameni spuneau «vrem România înapoi» , eu cred că mai mult ca oricând, având România noastră, şi nu trebui că o cerem, e bine să vrem o Românie înainte! Sper să vă văd la fel de entuziaşti în fiecare zi a vieţii”, a încheiat Dacian Cioloș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnul Dragnea are dreptul să tacă, nu a făcut nimic bun pentru țară ,Domnul Ciolos ,,,da!Deci prin urmare și in consecință ,,,,Are Votul ,Respectul Multor Români!!
  • Like 0
 • Am 60 de ani,sunt satula de hoti,manipulatori,mincinosi!
  Veau pentru noi romanii sa rasara soarele cu adevarat,iar pentru cei care s-au imbogatit peste noapte prin devalizarea statului sa raspunda in fata legii,confiscarea averilor ilicite.Tineretul trebuie educat sa stie ca prin munca cinstita iti poti face avere dar dureaza.
  • Like 0
 • check icon
  ascult, citesc, vad ... am senzatia ca psd-ul este in opozitie de 26 de ani si chiar este la capatul rabdarilor : pana cand cei de la putere sa tot fure, sa minta si sa calce in picioare necesitatile si nazuintele poporului catre o viata peste nivelul saraciei. eu zic sa-l credem pe dragnea, in definitv a mintit statul, pt asta este condamnat ... dumneavostra nu mintiti statul ? deci eu zic sa creditam psd-ul ca odata ajuns la putere, pentru prima data de cand este partid, va face regula in viata dumneavostra : numarul gradinitelor va depasi numarul farmaciilor, numarul policlinicilor va depasii numarul vilelor alesilor, numarul spitalelor va depsi numarul bisericilor, medicamente gratis, cam 900gk - 1kg/luna pt fiecare bolnav, ureaza ca ei sa se intalnesca si sa faca schimb in functie de afectiuni, salarii de minim 1000 euro si pensii de minim 400 euro pt cine ajunge pe luna, ... mai am idei dar va las si pe dumneavostra sa cititi "oferta" psd. nu uitati psd va ajunge la guvernare pt prima data in 26 de ani !
  • Like 1
 • Trebuie sa-i acordam credit dlui. Ciolos. Sa-l ajutam sa starpeasca hidra psd,alde,pur. Daca ne va insela asteptarile va fi mult mai usor sa-l inlaturam. Dar ca sa poate face bine ce si-a propus si ce a promis trebuie sa reducem, la zero, daca se poate, nemernicia psd&acolitii. Va rog, pentru binele pe care ni-l dorim, veniti la vot si nu votati hotii psd,alde,pru. Sa-i scoatem din parlament ca sa nu mai poata sabota, ca pana acum.
  • Like 6
 • Desi traiesc in strainatate si nu prea stiu ce se intampla in tzara de ceva vreme,vreau sa merg la vot pt ca am incredere in D-l Ciolos si pt ca sper intr-un suflu nou in viatza politica,economica si sociala a Romaniei care sa-i aduca,daca se poate ,pe oameni inapoi.Nu e intotdeauna asa de usoara viatza in strainatate precum isi inchipuie unii.Si daca am plecat e si din cauza unora ca Liviu Dragnea...care au supt poporul si ar vrea sa-l mai suga pana la ultima picatura...
  • Like 5


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult