Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Liviu Dragnea, iritat de întrebările jurnaliștilor despre moartea lui Călin Farcaș: „Da, domnu'... Ce vreți de la mine acum?”

Călin Farcaș cimitir

(În imagine, groapa din cimitirul unde urma să fie îngropat Călin Farcaș)

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat de un reporter Digi24 cât de mult îl îngrijorează situația scoasă în evidență de decesul lui Călin Farcaș, tânărul de 29 de ani care a murit după ce a așteptat un transplant pulmonar, având banii în cont pentru intervenție, deoarece statul român nu a prelungit înțelegerea cu Eurotransplant.

„Nu mă îngrijorează, mă revoltă. Și ceea ce a făcut Sorina Pintea a făcut foarte bine. Și trebuie să facă în continuare. După părerera mea, nu eu decid, pentru că premierul decide, ministrul Sănătății trebuie să fie mult mai dur, mult mai radical, să taie în carne vie în acest sistem în care statul român în permanență a pompat bani. Noi am alocat sume și mai mari și... deocamdată rezultatele nu sunt pe măsura investițiilor și pe măsura dorinței legitime a pacienților români. Eu, personal, politic îi acord tot sprijinul doamnei Sorina Pintea....”, a răspuns Liviu Dragnea.

Președintele PSD a devenit nervos atunci când jurnaliștii au insistat cu întrebările:

Reporter: „Un om a fost condamnat la moarte...”

Liviu Dragnea: „Da, domnu'... Ce vreți de la mine acum?”

Reporter: „Guvernarea ar trebui să rezolve problemele”

Dragnea: „Păi asta am spus și eu. Asta am spus și eu. Am înțeles”.

Reporter: „Care ar fi soluția ca autoritățile să nu mai paseze responsabilitățile? Ce ar trebui făcut ca un astfel de caz nefericit să nu se mai întâmple pe viitor? O opinie personală, nu a unui specialist”.

Liviu Dragnea: „Păi, tocmai asta vroiam să vă spun. Adică, nu aveți totuși o limită, zic și eu. Și moartea unui om, această tragedie, vreți să o folosiți într-o chestiune politică? Sincer. Ați spus mai devreme că este nevoie de opinia unui specialist. Păi să vorbească specialiștii, nu să-mi dau eu cu părerea pe holurile Parlamentului. Asta nu o fac”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce vrem? Sa infunzi puscaria, pentru ca asta meriti, Livache.
    • Like 2
  • Nu, tu-ți dai cu părerea pe latrina3. Adică dai ordine, pt cei care te(mai) ascultă.
    • Like 1


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult