Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Magistrații au respins cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD

Liviu Dragnea - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin 

Cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă marți, drept „neîntemeiată”, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 5. Fostul lider PSD poate face contestație în termen de trei zile de la comunicare.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, se arată în minuta ședinței, potrivit G4Media.

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii de eliberare condiționată, motivând că Liviu Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Avocata Flavia Teodosiu și-a argumentat în fața magistraților cererea de eliberare afirmând, între altele, că Dragnea „a fost stăruitor în muncă, are aviz favorabil în unanimitate” și că „există și o hârtie de la o firmă dispusă să îl angajeze pe domnul Dragnea.”

„Vă rog să admiteți cererea de eliberare condiționată. În această cauză se aplică vechiul Cod penal, a executat 2/3 din pedeapsă și a dat dovezi temeinice de îndreptare. Avizul penitenciarului spune că Dragnea a avut comportament în general pozitiv, multiple recompense, a participat la programe și activități lucrative, comisia a aprobat în unanimitate eliberarea condiționată”, a declarat avocata fostului lider PSD, potrivit G4Media.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat duminica trecută, în emisiunea În fața ta de la Digi24, că orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid.

Fostul lider PSD execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În iunie anul trecut, Liviu Dragnea a devenit inculpat în dosarul Tel Drum SA, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au schimbat încadrarea din suspect în inculpat.

Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu cu obținere de foloase și instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada când Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.  

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte bine, sa-si duca pedeapsa pana la capat, asa cum trebuie.... Desi mi-e teama ca nu o sa se schimbe niciodata, nu are decat stofa de hot.... chestia cu politica e secundara, intr-o tara civilizata nu ar fi ajuns sef de partid, de toata jena.
  • Like 2
 • Culoarul din justiție nu a fost desființat și funcționează ”la viteza dictată de influența politică sau de sistemul subteran” ! Când un A. Năstase
  este condamnat fără dovezi directe sau indirecte (exact așa se scrie în
  Sentință) ”ca exemplu” iar campioana cercetărilor abuzive este promovată de ”Europa” la ce justiție ne mai așteptăm ? De aceea
  a fost executat LD, pentru că a dat semne de nesupunere la (ne)democrația din UE ! Mafiotul autodeclarat TB cu ”performanțe oribile” în domeniile economic, justiție și politic nu ia nimic, nici măcar cu suspendare, iar cel care (posibil) a creat un prejudiciu minor (dar
  care a fost achitat ! ) primește o sentință ”cu asupra de măsură” pentru ”a nu tulbura apele celor desemnați să fie aleși în mod dubios” iar țara și poporul sunt în bătaia vânturilor din vest, care nu se deosebesc cu nimic de cele din est (poate sunt doar aparent mai fine) ! Dar la această situație și-a adus aportul considerabil nivelul de (in)cultură politică a electoratului din România ! Pe undeva și-o merită situația în care a ajuns ... De ce nu se oprește (e)migrația din România ? Pentru că speranțele într-o viață mai bună (din toate punctele de vedere) cu lideri tele-aleși și tele-ghidați) sunt în continuă scădere !
  • Like 1
  • @ Ion Filip
   Dan check icon
   Dupa ce am citit ,,comentariul , am fost convins ca este scris de ,,prietenul loial al lui drec nea ,, codrin stefanescu , dar apoi am vazut ca este scris de un alt , ,bolnav de ,, pesedita cronica ,,
   --Pacat , asa , vom ramane in ,,coada Europei !
   • Like 3
 • Nume check icon
  Nu se va indrepta niciodata. In plus nici nu va avea bunul simt sa iasa din viata publica ca Adrian Nastase, ci dimpotriva se va intoarce si va trage iarasi sforile din spatele unui PSD destul de zdruncinat si lipsit de directie politica.
  P.S. Staruitor in munca si o firma dispusa sa il angajeze. Ce ce? Ca mecanic auto?
  • Like 2
  • @ Nume
   Are interdictie sa aleaga si sa fie ales timp de 3 ani de la executarea pedepsei ,adica peste 4 ani nu cred ca va mai inseemna ceva in PSD. Cât despre A Nastase...s-a retras din viata publica pentru ca nu-si mai avea locul acolo dar continua sa ne dea "lectii" despre cinste si corectitudine asa cum fac toti marii hoţi ai naţiei:S.O. Vantu,C.Guşă,D. Voiculescu, Gh. Becali, T. Basescu,S. Oprescu, Piedone etc.
   • Like 3
  • @ Iustin Grama
   Dan check icon
   Problema cea mai grava este ,faptul ca ,toti care au fost ,,celebrii condamnati ,sunt inca ,,culmea ;
   --Cei mai mari bogatani ,aflati chiar in top !!
   ---De ce nu li se confisca ,tot ce s-a dovedit de instante ca este furat ,
   --Adica ,la nastase, vantu, gusa , voiculescu , oprescu , etc etc,?
   --Caci asa , cred ca multi romani vor proceda la fel ,adica sa fure la 2 maini,, apoi sa faca 1-2 ani de puscarie , asa de forma , ca mai apoi sa scape si sa fie bine-mersi multi miliardari !!!!!
   • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult