Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Vasile Dîncu, despre Liviu Dragnea: Orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid

Vasile Dincu si Liviu Dragnea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a primit miercuri aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, urmând ca pe 27 aprilie judecătorii să ia o decizie finală cu privire la eliberarea sa.

Duminică, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, spunea în emisiunea În fața ta de la Digi24, că orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a afirmat Vasile Dîncu, care a precizat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis.

Dar, a  susținut el, continuă să fie alături, din punct de vedere uman, de fostul lider PSD. „Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a precizat Dîncu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu Dragnea reabilitat! ”Bă, ești prost? / Bă, ești nebun?”. Ia, fă tu o statistică și vezi câți foști pușcăriași aleși în diverse funcții de o mulțime imbecilă - și sunt o groază, începe cu Râmnicu Vâlcea de ex.! - fură mai abitir decât înainte de a fi fost la răcoare! ”Da, dom-le, o fi furat, da' a și făcut!” - îmi urlau sub nas niște bembeluci în campania de la ultimele alegeri locale, gata să mă și strângă de gât, când susțineam că un fost pușcăriaș n-ar mai trebui ales primar. Căci după acei bembeluci, dacă faci dar furi, nu se mai pune că furi! Iar de făcut.... să fim serioși: Gutău nu mișcă un pai în Râmnicu Vâlcea decât după ce se asigură de parandărătul corespunzător! Și azi, ca și ieri... Din acest punct de vedere cred că suntem unici în lume! Țară de lichele, țară de secături! PS: Iar unul ca Dragnea ar fi trebuit să stea după gratii toată viața, a fost condamnat doar pentru una dintre mârșăviile făcute, dar mai are la activ o mulțime altele!
  • Like 1
 • Un jeg PSD-ist numit Dancu ii poarta simpatie unui super jeg PSD-ist numit Dragnea.... Mai rau decat Dragnea nu a fost nimeni, nici macar Ceausescu....
  • Like 1
 • Nume check icon
  Faptul ca a facut cateva luni inchisoare nu inseamna ca este reabilitat. Toate activitatea lui politica, presupusele aranjamentele financiare ale intregii familii, plus traficul de influenta minor dovedit, pentru ca cel major nu a fost demonstrat, a intors Romania in timp cu cel putin 10-20 de de ani.
  Prin urmare despre ce reabilitare vorbim? Nastase - 9 case + termopan gratis - este in acest moment terminat dpdv politic si vorbim ca Dragnea care a fost de n ori mai toxic decat Nastase sa ii vedem fata la TV si sa ne vorbeasca de deontologie politica, dreptate pentru popor si viziuni de tara?! Respect pentru Dragnea? Pentru ce in afara de sinecuri? Poate cineva sa spuna un singur lucru facut de Dragnea fara nici un interes ascuns si spre binele acestei tari nenorocite?
  Cand vad astfel de declaratii partizane pentru cel mai toxic personaj politici din istoria recenta a Romania incep sa presupun ca i-a cumparat pe toti sau toti ii datoreaza ceva lui Dragnea, altfel nu poti sa imi explic aceste sentimente de simpatie si intelegere
  • Like 3
  • @ Nume
   Dan check icon
   Popor stupid , Acest ,individ vasale dancu ,,face de ras ,acea Diploma , si Ardealul unde s-a ,,nascut ! ,Cum ,poti sa sustii ,o asa ,anomalie ?
   Cred ca orice om ,simplu in gandire si Cap Limpede , nu ar sustine asa ceva, !
   -- In primul rand ,ar trebui condmnata ,,,intentia unui individ mare conducator de partid ,, si apoi fapta ,paguba recuperata etc,
   --Dar pe la noi ,ca la nimeni ! Acest dancu ,,nu ar mai trebui promovat si prezentat public pentru ca este ,toxic si de prost exemplu , la fel ca ,tu Dorel , si gasca ,
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult