Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Lucian Bode, despre accidentul de circulație: Nu aveam nici un motiv să ne grăbim. Regret nespus acest incident

Accident ministru Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avut prima reacție publică, după ce șoferul mașinii în care se afla a încălcat mai multe reguli de circulație și a sfârșit prin a provoca un accident.

Ministrul a spus că în acel moment călătorea de patru ore și jumătate și se odihnea pe bancheta din spate.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească sau nu semnalele acustice și luminoase.

Demnitarul îi transmite șoferului destinația și ora la care dorește să ajungă. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseu și de aducerea la destinație a demnitarului”, a declarat, potrivit Hotnews, Bode, care a spus că regretă incidentul

„Regret nespus acest incident, voi continua să mă deplasez dintr-un capăt al altul al țării respectând regulile de circulație”. a afirmat el.

Ministrul a sustinut că se deplasa de la Zalău la București, că mai avea 130 de kilometri până să ajungă în Capitală și nu se grăbea.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală este sediul Guvernului iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20.00. Nu aveam niciun motiv să ne grăbim”.

Un motociclistaflat în trafic a filmat cum vehiculul Volkswagen Touareg în care se afla Bode face depășiri pe linia continuă, în timp ce are semnalele luminoase și acustice pornite.

Autoturismul aparține SPP și era condus de un angajat al instituției.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am dori sa aflam cate luni de suspendare a permisului de circulatie a primit soferul d-lui Bode ?
    • Like 0
  • Dl.Bode doarme ca un prunc in masina,dansul,ministru chiar a drumurilor pe care ar trebui 24 din 24 sa circule ca sa i se intipareasca imaginea cozilor,gropilor,injuraturilor catre cei care incalca linia continua pt.ca sunt mai smecheri ca 'PROSTII" care stau in coloana.DEMISIA,DEMISIA,DEMISIA.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult