Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Lucian Bode, despre accidentul de circulație: Nu aveam nici un motiv să ne grăbim. Regret nespus acest incident

Accident ministru Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avut prima reacție publică, după ce șoferul mașinii în care se afla a încălcat mai multe reguli de circulație și a sfârșit prin a provoca un accident.

Ministrul a spus că în acel moment călătorea de patru ore și jumătate și se odihnea pe bancheta din spate.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească sau nu semnalele acustice și luminoase.

Demnitarul îi transmite șoferului destinația și ora la care dorește să ajungă. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseu și de aducerea la destinație a demnitarului”, a declarat, potrivit Hotnews, Bode, care a spus că regretă incidentul

„Regret nespus acest incident, voi continua să mă deplasez dintr-un capăt al altul al țării respectând regulile de circulație”. a afirmat el.

Ministrul a sustinut că se deplasa de la Zalău la București, că mai avea 130 de kilometri până să ajungă în Capitală și nu se grăbea.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală este sediul Guvernului iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20.00. Nu aveam niciun motiv să ne grăbim”.

Un motociclistaflat în trafic a filmat cum vehiculul Volkswagen Touareg în care se afla Bode face depășiri pe linia continuă, în timp ce are semnalele luminoase și acustice pornite.

Autoturismul aparține SPP și era condus de un angajat al instituției.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am dori sa aflam cate luni de suspendare a permisului de circulatie a primit soferul d-lui Bode ?
    • Like 0
  • Dl.Bode doarme ca un prunc in masina,dansul,ministru chiar a drumurilor pe care ar trebui 24 din 24 sa circule ca sa i se intipareasca imaginea cozilor,gropilor,injuraturilor catre cei care incalca linia continua pt.ca sunt mai smecheri ca 'PROSTII" care stau in coloana.DEMISIA,DEMISIA,DEMISIA.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult