Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ludovic Orban: Am fost informat la alibi de revocarea lui Stelian Ion. Am primit SMS cu două minute înainte de declarația premierului. Nu am primit niciun apel de la Florin Cîțu

Ludovic Orban cu mască

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că a fost „informat la alibi” de revocarea ministrului Justiției Stelian Ion, prin SMS, înainte cu două minute de anunțul oficial făcut miercuri seara de premierul Florin Cîțu

„Am fost informat la alibi. Am primis sms cu 2 minute înainte de declarație (anunțul premierului privind revocarea ministrului Stelian Ion - n.n.). Premierul susține că m-a sunat. Nu am primit niciun apel de la Florin Cîțu, Trebuie să ne așezăm la masa negocierilor, să punem pe primul plan interesul României, care are legătură cu buna funcționare a coliției de guvernare”, a spus Ludovic Orban.

Cititi și:

Principalele declarații făcute de Ludovic Orban:

„Sunt omul care din ianuarie am solicitat in coalitie lansarea unui plan național de dezvoltare locală PNDL3 sau Anghel Saligny, acest plan de investiții e o necesitate absolută pentru că în urmatorii 2 ani nu există alte solutii de finanțare a infrastructurii în localități ce nu au resurse proprii, nici din fonduri europene, nu există altă surse de finanțare decât acest PNDL3. Am susținut constant necesitatea lansării acestui proiect”.

„Ordonanța de urgență sau proiectul de lege trebuie adoptat cât mai repede si trebuie lansat în cursul acestui an acest PNDL. Se pot găsi soluții care să ducă la adoptarea acestui program și care să nu pericliteze funcționarea coalitiei”.

„În primul rând trebuie să am o discuție foarte serioasă cu Florin Cîțu. Nu e bine să se ia decizii la cald, așa cum a fost decizia de azi-noapte”

„Am fost informat la alibi. Am primis SMS cu două minute înainte de declarație (anunțul premierului privind revocarea ministrului Stelian Ion - n.n.). Premierul susține că m-a sunat. Nu am primit niciun apel de la Florin Cîțu, Trebuie să ne așezăm la masa negocierilor, să punem pe primul plan interesul României, care are legătură cu buna funcționare a coliției de guvernare”.

Aflați și:

„Atâta timp cât sunt președinte al PNL, nu voi accepta ca vreun parlamentar PNL să voteze o moțiune împotriva unui guvern PNL”.

„Nu am fost informat în legătură cu introducerea pe ordinea de zi a ședinței de guvern a programului PNDL3. Am primit un SMS”.

„Nu sunt de acord nici cu poziția exprimată la cald de USR PLUS. Nu pot să cred că USR PLUS s-ar putea să se asocieze cu PSD în vreun demers politic”.

„Interesul comun trebuie să primeze, nu interesele vreunui politician.”

„Orice solutie nu se poate degaja decât prin dialog făcut cu bună credință, în conformitate cu voința exprimată de cetățeni la alegeri.”

Președintele PNL a evitat să spună dacă îl susține ferm pe Florin Cîțu în funcția de premier, avand in vedere că USR PLUS cere demiterea acestuia din funcția de prim-ministru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dle Orban PNL-l dv este tot la stadiul de USL,asa ca ,dv care ati fost contra USL,ati ajuns sa-l copiati pe NIMICUL cu metodele lui murdare de a face numiri si racolari,destituiri, acum de catre dl Catu,ca asa vrea muschii dansului,avand semnal clar de la dl Johannis care s-a exprimat apasat de ceva vreme la adresa ministrului justitiei,in timp ce pe vremea lui Predoiu a numit fara aviz CSM procuror general si sef DIICOT,ceea ce nu-i exclus sa repete.Timpul va confirma .
    Si cand te gandesti ce ne-am bucurat de disparitia lui Base..Tariii...si Ponta care mintea cum deschidea gura .
    • Like 0

Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult