Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ludovic Orban: Mă șochează decizia CCR privind amenzile. Îndeamnă la anarhie

Poliție, amenzi, Covid

Foto: Virgil Simionescu/ Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a reacționat după decizia CCR, care a decis că amenzile majorate pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale. 

„Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, a spus Orban, care s-a declarat „șocat” de decizie.

„Actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență ... Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a afirmat premierul, potrivit Digi24.

Acesta este de părere că decizia favorizează o minoritate „care încalcă legea și nescotește majoritatea zdrobitoare a românilor, 98%, care s-au comportat în această perioadă responsabil și au contribuit la limitarea răspândirii coronavirusului”.

De la începutul stării de urgență, au fost date amenzi în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Starea de urgență a fost că un fel de beție a puterii pentru PNL, acum că se termină , nu le place. Mahmureala puterii nu e plăcută.
  Așa cum era de așteptat, și PNL și PSD dau drumul la circ pentru că se apropie alegerile. În curând se vor ridica pe tapet temele moțiune de cenzură și anticipate.
  • Like 0
 • Este adevărat că tov. Vela a dorit să-i facă Dumnezei pe tovii polițiști și ar vrea în continuare... Este adevărat că amenzile au fost prea mari și lăsate la dispoziția câte unui neica nimeni....Dar CCR își depășește cu mult atribuțiile așa cum o face de când există acolo o mare majoritate pesedistă care urmărește un singur interes, cel propriu, adică penșii și salarii proprii cât mai mari pentru ei și acoliții comunistoizi!
  • Like 1
 • Paul check icon
  Nu inteleg ce credea Orban... ca ccr-ul mafiotilor condus de dorneanu o sa piarda o ocazie sa mai scape niste infractori? Daca 'mirarea' onoratului e pe bune, eu cred ca nu a pierdut nimic in functia de prim-ministru din partea unui partid care nu e alde pesedisto mafiot.
  • Like 2
 • check icon
  Văd că nu se gândește nimeni din presă că poate decizia CCR-ului e justă din cauză că HG-ul a fost încropit de unii care au făcut dreptul la ,,privată " la 40 de ani. Nu văd discuții pe fond ci doar ,, discuții" politice.
  • Like 0
 • Să auzi un premier spunând că deciziile CCR îndeamnă la anarhie, depășește orice ficțiune ... sociopată, nu găsești așa ceva nici la J. Swift, nici la G. Orwell ! Dar cum întotdeauna „viața bate ficțiunea” au existat oameni precum Nero, Hitler și Stalin, iar acum a apărut și un Ludovic Orban care de fapt este un fel de L. Beria.
  • Like 4
  • @ Voicu Nicolae
   Tov. Voicu, las-o mai moale....
   • Like 3
  • @ Voicu Nicolae
   Tov. Voicu, las-o mai moale....
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   De ce, tov voicu, un PM al unei tari din Europa nu are voie sa comenteze deciziile ccr din tara sa? Sau ccr e un guru ale carei decizii-apropos de pensiile speciale ptr romini speciali- sint de necontestat?
   • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult