Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ludovic Orban: Mă șochează decizia CCR privind amenzile. Îndeamnă la anarhie

Poliție, amenzi, Covid

Foto: Virgil Simionescu/ Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a reacționat după decizia CCR, care a decis că amenzile majorate pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale. 

„Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, a spus Orban, care s-a declarat „șocat” de decizie.

„Actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență ... Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a afirmat premierul, potrivit Digi24.

Acesta este de părere că decizia favorizează o minoritate „care încalcă legea și nescotește majoritatea zdrobitoare a românilor, 98%, care s-au comportat în această perioadă responsabil și au contribuit la limitarea răspândirii coronavirusului”.

De la începutul stării de urgență, au fost date amenzi în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Starea de urgență a fost că un fel de beție a puterii pentru PNL, acum că se termină , nu le place. Mahmureala puterii nu e plăcută.
  Așa cum era de așteptat, și PNL și PSD dau drumul la circ pentru că se apropie alegerile. În curând se vor ridica pe tapet temele moțiune de cenzură și anticipate.
  • Like 0
 • Este adevărat că tov. Vela a dorit să-i facă Dumnezei pe tovii polițiști și ar vrea în continuare... Este adevărat că amenzile au fost prea mari și lăsate la dispoziția câte unui neica nimeni....Dar CCR își depășește cu mult atribuțiile așa cum o face de când există acolo o mare majoritate pesedistă care urmărește un singur interes, cel propriu, adică penșii și salarii proprii cât mai mari pentru ei și acoliții comunistoizi!
  • Like 1
 • Paul check icon
  Nu inteleg ce credea Orban... ca ccr-ul mafiotilor condus de dorneanu o sa piarda o ocazie sa mai scape niste infractori? Daca 'mirarea' onoratului e pe bune, eu cred ca nu a pierdut nimic in functia de prim-ministru din partea unui partid care nu e alde pesedisto mafiot.
  • Like 2
 • Văd că nu se gândește nimeni din presă că poate decizia CCR-ului e justă din cauză că HG-ul a fost încropit de unii care au făcut dreptul la ,,privată " la 40 de ani. Nu văd discuții pe fond ci doar ,, discuții" politice.
  • Like 0
 • Să auzi un premier spunând că deciziile CCR îndeamnă la anarhie, depășește orice ficțiune ... sociopată, nu găsești așa ceva nici la J. Swift, nici la G. Orwell ! Dar cum întotdeauna „viața bate ficțiunea” au existat oameni precum Nero, Hitler și Stalin, iar acum a apărut și un Ludovic Orban care de fapt este un fel de L. Beria.
  • Like 4
  • @ Voicu Nicolae
   Tov. Voicu, las-o mai moale....
   • Like 3
  • @ Voicu Nicolae
   Tov. Voicu, las-o mai moale....
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   De ce, tov voicu, un PM al unei tari din Europa nu are voie sa comenteze deciziile ccr din tara sa? Sau ccr e un guru ale carei decizii-apropos de pensiile speciale ptr romini speciali- sint de necontestat?
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult