Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ludovic Orban: Mă șochează decizia CCR privind amenzile. Îndeamnă la anarhie

Poliție, amenzi, Covid

Foto: Virgil Simionescu/ Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a reacționat după decizia CCR, care a decis că amenzile majorate pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale. 

„Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, a spus Orban, care s-a declarat „șocat” de decizie.

„Actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență ... Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a afirmat premierul, potrivit Digi24.

Acesta este de părere că decizia favorizează o minoritate „care încalcă legea și nescotește majoritatea zdrobitoare a românilor, 98%, care s-au comportat în această perioadă responsabil și au contribuit la limitarea răspândirii coronavirusului”.

De la începutul stării de urgență, au fost date amenzi în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Starea de urgență a fost că un fel de beție a puterii pentru PNL, acum că se termină , nu le place. Mahmureala puterii nu e plăcută.
  Așa cum era de așteptat, și PNL și PSD dau drumul la circ pentru că se apropie alegerile. În curând se vor ridica pe tapet temele moțiune de cenzură și anticipate.
  • Like 0
 • Este adevărat că tov. Vela a dorit să-i facă Dumnezei pe tovii polițiști și ar vrea în continuare... Este adevărat că amenzile au fost prea mari și lăsate la dispoziția câte unui neica nimeni....Dar CCR își depășește cu mult atribuțiile așa cum o face de când există acolo o mare majoritate pesedistă care urmărește un singur interes, cel propriu, adică penșii și salarii proprii cât mai mari pentru ei și acoliții comunistoizi!
  • Like 1
 • Paul check icon
  Nu inteleg ce credea Orban... ca ccr-ul mafiotilor condus de dorneanu o sa piarda o ocazie sa mai scape niste infractori? Daca 'mirarea' onoratului e pe bune, eu cred ca nu a pierdut nimic in functia de prim-ministru din partea unui partid care nu e alde pesedisto mafiot.
  • Like 2
 • Văd că nu se gândește nimeni din presă că poate decizia CCR-ului e justă din cauză că HG-ul a fost încropit de unii care au făcut dreptul la ,,privată " la 40 de ani. Nu văd discuții pe fond ci doar ,, discuții" politice.
  • Like 0
 • Să auzi un premier spunând că deciziile CCR îndeamnă la anarhie, depășește orice ficțiune ... sociopată, nu găsești așa ceva nici la J. Swift, nici la G. Orwell ! Dar cum întotdeauna „viața bate ficțiunea” au existat oameni precum Nero, Hitler și Stalin, iar acum a apărut și un Ludovic Orban care de fapt este un fel de L. Beria.
  • Like 4
  • @ Voicu Nicolae
   Tov. Voicu, las-o mai moale....
   • Like 3
  • @ Voicu Nicolae
   Tov. Voicu, las-o mai moale....
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   De ce, tov voicu, un PM al unei tari din Europa nu are voie sa comenteze deciziile ccr din tara sa? Sau ccr e un guru ale carei decizii-apropos de pensiile speciale ptr romini speciali- sint de necontestat?
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult