Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ludovic Orban merge mai departe: Trimitem la Monitorul Oficial toate ordonanţele de urgenţă. Din punctul nostru de vedere, sunt valide

Orban la digi

Foto captura

Ludovic Orban a declarat luni că toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate în ședința maraton de dinainte de moțiunea de cenzură îndeplinesc condițiile pentru a intra în vigoare și vor fi trimise la Monitorul Oficial. 

„Am adoptat ordonanțe de urgență extrem de importante, benefice, care produc efecte pentru administrație, economie, fonduri europene. Toate ordonanțele de urgență vor fi transmise spre Monitorul Oficial", a spus Ludovic Orban.

Între cele 25 de OUG se numără şi cea pentru alegerile anticipate: „Am avut o motivare extrem de solidă, pentru că în legea alegerilor parlamentare nu a fost prevăzută situația alegerilor anticipate. În situația celor 90 de zile trebuia reglementate niște termene”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a spus miercuri la Digi24 că nu toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Executiv au avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, însă toate urmează să primească aceste avize. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A doua idee este ca romanii nu stiu inca sa-si aleaga liderii. Si asta ma intristeaza cel mai mult. Pentru ca daca esti 'prost', din genetica, nu ai cum sa iesi la suprafata.
  De ce romanii nu pot sa-si aleaga lideri buni?? Este un mister pentru mine.
  • Like 1
 • Ideea de baza este: in viata ori mergi pana la capat cu ceea ce crezi,... ori esti un rahat. un looser (ratat de barbat). Si prima oportunitate este cea mai buna (asta am invatat-o dintr-o carte pe care a scris-o un evreu scapat de la Auschwitz).
  Eu sunt in US si am incredere ca ordonantele de urgenta date de PNL sunt cu bun simtz si cu inteligenta.
  • Like 1
 • Dan check icon
  Foarte bine ,, doresc mult succes !!
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult