Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Premierul demis Ludovic Orban: Toate cele 25 de ordonanțe adoptate marți vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial

Ludovic Orban - moțiune - Foto gov.ro

Foto gov.ro

Premierul demis Ludovic Orban a admis miercuri seara la Digi24 că nu toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Executiv în ședința maraton au avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, însă toate urmează să primească aceste avize. Orban nu a precizat câte dintre cele 25 de OUG se găsesc în această situație.

„Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ, evident că ordonanțele se aprobă sub rezerva includerii observațiilor Consiliului Legislativ”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă este adevărat că, așa cum susține liderul Pro România, Victor Ponta, din cele 25 de ordonanțe adoptate marți de Guvernul Orban, numai șase au avizele necesare, premierul demis a răspuns că „toate ordonanțele vor avea avizele necesare”, iar cei care spun altceva o fac „așa, să mai facă cineva puțină tevatură”. 

„Nu știu de unde are informațiile Victor Ponta. Până la urmă toate ordonanțele vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial”, a dat asigurări premierul demis care a adăugat că toate ordonanțele au fost semnate marți de miniștrii avizatori și de el.

Între ordonanțele care nu au primit avizul Consiliului Legislativ se numără și cea referitoare la organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în diaspora.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „N-avem nevoie de nimeni să ne spună ce și cum să facem, avizele nu sunt obligatorii, sunt așa niște mofturi, noi avem avizul și binecuvântarea președintelui care este ales de popor”, cam acesta este mesajul celui mai liberal dintre liberali.
    Consiliul Legislativ spune că „Proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului numai cu avizul Consiliului Legislativ”, Premierul cabinetului obținut prin cezariană înainte de termen, demis, re-desemnat, auto-nevotat, etc. spune că „Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ”. Aferim !
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult