Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul demis Ludovic Orban: Toate cele 25 de ordonanțe adoptate marți vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial

Ludovic Orban - moțiune - Foto gov.ro

Foto gov.ro

Premierul demis Ludovic Orban a admis miercuri seara la Digi24 că nu toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Executiv în ședința maraton au avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, însă toate urmează să primească aceste avize. Orban nu a precizat câte dintre cele 25 de OUG se găsesc în această situație.

„Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ, evident că ordonanțele se aprobă sub rezerva includerii observațiilor Consiliului Legislativ”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă este adevărat că, așa cum susține liderul Pro România, Victor Ponta, din cele 25 de ordonanțe adoptate marți de Guvernul Orban, numai șase au avizele necesare, premierul demis a răspuns că „toate ordonanțele vor avea avizele necesare”, iar cei care spun altceva o fac „așa, să mai facă cineva puțină tevatură”. 

„Nu știu de unde are informațiile Victor Ponta. Până la urmă toate ordonanțele vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial”, a dat asigurări premierul demis care a adăugat că toate ordonanțele au fost semnate marți de miniștrii avizatori și de el.

Între ordonanțele care nu au primit avizul Consiliului Legislativ se numără și cea referitoare la organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în diaspora.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „N-avem nevoie de nimeni să ne spună ce și cum să facem, avizele nu sunt obligatorii, sunt așa niște mofturi, noi avem avizul și binecuvântarea președintelui care este ales de popor”, cam acesta este mesajul celui mai liberal dintre liberali.
    Consiliul Legislativ spune că „Proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului numai cu avizul Consiliului Legislativ”, Premierul cabinetului obținut prin cezariană înainte de termen, demis, re-desemnat, auto-nevotat, etc. spune că „Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ”. Aferim !
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult