Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul demis Ludovic Orban: Toate cele 25 de ordonanțe adoptate marți vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial

Ludovic Orban - moțiune - Foto gov.ro

Foto gov.ro

Premierul demis Ludovic Orban a admis miercuri seara la Digi24 că nu toate cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate marți de Executiv în ședința maraton au avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial, însă toate urmează să primească aceste avize. Orban nu a precizat câte dintre cele 25 de OUG se găsesc în această situație.

„Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ. Ele toate se duc la Consiliul Legislativ, evident că ordonanțele se aprobă sub rezerva includerii observațiilor Consiliului Legislativ”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă este adevărat că, așa cum susține liderul Pro România, Victor Ponta, din cele 25 de ordonanțe adoptate marți de Guvernul Orban, numai șase au avizele necesare, premierul demis a răspuns că „toate ordonanțele vor avea avizele necesare”, iar cei care spun altceva o fac „așa, să mai facă cineva puțină tevatură”. 

„Nu știu de unde are informațiile Victor Ponta. Până la urmă toate ordonanțele vor avea avizele necesare pentru a fi publicate în Monitorul Oficial”, a dat asigurări premierul demis care a adăugat că toate ordonanțele au fost semnate marți de miniștrii avizatori și de el.

Între ordonanțele care nu au primit avizul Consiliului Legislativ se numără și cea referitoare la organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în diaspora.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „N-avem nevoie de nimeni să ne spună ce și cum să facem, avizele nu sunt obligatorii, sunt așa niște mofturi, noi avem avizul și binecuvântarea președintelui care este ales de popor”, cam acesta este mesajul celui mai liberal dintre liberali.
    Consiliul Legislativ spune că „Proiectele de ordonanțe și de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului numai cu avizul Consiliului Legislativ”, Premierul cabinetului obținut prin cezariană înainte de termen, demis, re-desemnat, auto-nevotat, etc. spune că „Adoptarea ordonanțelor de urgență se face și fără avizul Consiliului Legislativ”. Aferim !
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult