Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ludovic Orban: Propunem prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie. Bisericile, redeschise pentru slujbe în interior

Premierul Ludovic Orban a anunțat înaintea ședinței de guvern, că executivul umează să adopte prelungirea stării de alertă în România. „Propunem prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus Orban. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Gov.ro

Premierul a precizat că, începând cu această dată, bisericile vor putea oficia în interior slujbe, cu condiția ca numărul de credincioși să fie mic, iar normele sanitare și de distanțare fizică să fie respectate. 

„Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Nu s-a permis însă oficierea de slujbe”, a adăugat şeful Executivului.

Acesta a amintit și celelalte măsuri de relaxare propuse de la 15 iunie: reluarea activității mall-urilor, cu excepția restaurantelor, a locurilor de joacă și a sălilor de jocuri, reluarea activității în sălile de fitness și aerobic și redeschiderea grădinițelor și afterschool-urilor.

Hotărârea de Guvern urmează apoi să fie votată de Parlament, unde este de așteptat să sufere modificări, la presiunea PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • GabiC check icon
  La fel- ”noi n-am inchis mall-urile”- doar le-a interzis sa functioneze.â
  Pe acelasi principiu- noi nu am obligat omaneii sa stea acasa- ci doar nu l-eam permis sa mearga la munca,.
  Imi doresc sa traiesc ziua in care toti acesti ”decidenti” de carpa (fie PNL- fie PSD etc ) sa plateasca cu adevarat umilintele, minciunile, hotiile pe care le-au facut in timpul mandatelor lor. Saracirea, prostirea, indobitocirea poporului, atentarea la siguranta tarii, toate astea ( si nu numai) ar trebui sa fie pe un ”răboj” al care-i zile de plată sa fiec cat mai curand.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Bisericile deschise, scolile inchise ! Romania nu se dezminte ! Paraschevia salveaza Romania ! Boca iar e moca ! Firma BOR tureaza iar tarabele la viteza maxima !... Mi'e sila...
  • Like 1
  • @ AlexisZ
   Dan check icon
   Felicitarii stimate AlexisZ..Asa este ,,,INstitutia BOR ,,este cea mai puternica din Romania ,,dar nimeni nu , misca nimic ,in directia asta , Biserica nu mai este de mult ,credinta este ,,afacere ,caci asa se explica ,,cresterea alarmanta a constructiiilor de biserici fara numar,,de 10 ori numarul de spitale si scoli existente in Romania !!
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult