Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ludovic Orban: Propunem prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie. Bisericile, redeschise pentru slujbe în interior

Premierul Ludovic Orban a anunțat înaintea ședinței de guvern, că executivul umează să adopte prelungirea stării de alertă în România. „Propunem prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus Orban. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Gov.ro

Premierul a precizat că, începând cu această dată, bisericile vor putea oficia în interior slujbe, cu condiția ca numărul de credincioși să fie mic, iar normele sanitare și de distanțare fizică să fie respectate. 

„Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Nu s-a permis însă oficierea de slujbe”, a adăugat şeful Executivului.

Acesta a amintit și celelalte măsuri de relaxare propuse de la 15 iunie: reluarea activității mall-urilor, cu excepția restaurantelor, a locurilor de joacă și a sălilor de jocuri, reluarea activității în sălile de fitness și aerobic și redeschiderea grădinițelor și afterschool-urilor.

Hotărârea de Guvern urmează apoi să fie votată de Parlament, unde este de așteptat să sufere modificări, la presiunea PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • GabiC check icon
  La fel- ”noi n-am inchis mall-urile”- doar le-a interzis sa functioneze.â
  Pe acelasi principiu- noi nu am obligat omaneii sa stea acasa- ci doar nu l-eam permis sa mearga la munca,.
  Imi doresc sa traiesc ziua in care toti acesti ”decidenti” de carpa (fie PNL- fie PSD etc ) sa plateasca cu adevarat umilintele, minciunile, hotiile pe care le-au facut in timpul mandatelor lor. Saracirea, prostirea, indobitocirea poporului, atentarea la siguranta tarii, toate astea ( si nu numai) ar trebui sa fie pe un ”răboj” al care-i zile de plată sa fiec cat mai curand.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Bisericile deschise, scolile inchise ! Romania nu se dezminte ! Paraschevia salveaza Romania ! Boca iar e moca ! Firma BOR tureaza iar tarabele la viteza maxima !... Mi'e sila...
  • Like 1
  • @ AlexisZ
   Dan check icon
   Felicitarii stimate AlexisZ..Asa este ,,,INstitutia BOR ,,este cea mai puternica din Romania ,,dar nimeni nu , misca nimic ,in directia asta , Biserica nu mai este de mult ,credinta este ,,afacere ,caci asa se explica ,,cresterea alarmanta a constructiiilor de biserici fara numar,,de 10 ori numarul de spitale si scoli existente in Romania !!
   • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult