Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ludovic Orban: Propunem prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie. Bisericile, redeschise pentru slujbe în interior

Premierul Ludovic Orban a anunțat înaintea ședinței de guvern, că executivul umează să adopte prelungirea stării de alertă în România. „Propunem prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus Orban. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Gov.ro

Premierul a precizat că, începând cu această dată, bisericile vor putea oficia în interior slujbe, cu condiția ca numărul de credincioși să fie mic, iar normele sanitare și de distanțare fizică să fie respectate. 

„Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Nu s-a permis însă oficierea de slujbe”, a adăugat şeful Executivului.

Acesta a amintit și celelalte măsuri de relaxare propuse de la 15 iunie: reluarea activității mall-urilor, cu excepția restaurantelor, a locurilor de joacă și a sălilor de jocuri, reluarea activității în sălile de fitness și aerobic și redeschiderea grădinițelor și afterschool-urilor.

Hotărârea de Guvern urmează apoi să fie votată de Parlament, unde este de așteptat să sufere modificări, la presiunea PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • GabiC check icon
  La fel- ”noi n-am inchis mall-urile”- doar le-a interzis sa functioneze.â
  Pe acelasi principiu- noi nu am obligat omaneii sa stea acasa- ci doar nu l-eam permis sa mearga la munca,.
  Imi doresc sa traiesc ziua in care toti acesti ”decidenti” de carpa (fie PNL- fie PSD etc ) sa plateasca cu adevarat umilintele, minciunile, hotiile pe care le-au facut in timpul mandatelor lor. Saracirea, prostirea, indobitocirea poporului, atentarea la siguranta tarii, toate astea ( si nu numai) ar trebui sa fie pe un ”răboj” al care-i zile de plată sa fiec cat mai curand.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Bisericile deschise, scolile inchise ! Romania nu se dezminte ! Paraschevia salveaza Romania ! Boca iar e moca ! Firma BOR tureaza iar tarabele la viteza maxima !... Mi'e sila...
  • Like 1
  • @ AlexisZ
   Dan check icon
   Felicitarii stimate AlexisZ..Asa este ,,,INstitutia BOR ,,este cea mai puternica din Romania ,,dar nimeni nu , misca nimic ,in directia asta , Biserica nu mai este de mult ,credinta este ,,afacere ,caci asa se explica ,,cresterea alarmanta a constructiiilor de biserici fara numar,,de 10 ori numarul de spitale si scoli existente in Romania !!
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult