Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mă felicită dl Florin Mergea...

„Felicitari d-lui ctp... A dovedit încă o data cat de vaste sunt cunoștințele sale în materie de tenis..o sa-i cer niște sfaturi cu prima ocazie când o sa am onoarea sa-l intalnesc....si poate la Tokio ne antreneaza somitatea sa.”

Acest text a fost publicat de dl Florin Mergea, medaliat cu argint la Rio, pe contul de Fbk al d-sale în replică la comentariul subsemnatului după meciul pierdut împotriva lui Nadal-Lopez. Ani de zile, în care am scris despre victoriile și înfrângerile dlui Mergea cu toată prețuirea și simpatia pentru talentul său ieșit din comun și pentru modul în care a fost capabil să renască din cenușă ca jucător de dublu, n-am primit vreun rând din partea d-sale.

Acum, întrucât am comis blasfemia de a-l critica pentru jocul din finală, apreciind, în același timp, performanța excepțională a dublului Tecău-Mergea, d-sa îmi adresează 3 rânduri cu ironii demne de un politician cu doctorat și fără bacalaureat.

Cuvintele dlui Mergea m-au mâhnit mai mult decât pierderea aurului. Unu, pentru că am și păstrez un sentiment special pentru d-sa ca jucător. Doi, pentru că dacă un sportiv citește comentariul despre el al unui gazetar sportiv și reține 10-15% ca teme de meditație, nicidecum ca adevăruri absolute, atunci gazetarul și-a făcut treaba. Dl Mergea nu aduce în discuție și nu contraargumentează nimic din ce am scris. 

În schimb, face mișto la modul general. Prin urmare, d-sa nu-și găsește nicio vină pentru înfrângere și, într-o altă postare, ne spune să fim mulțumiți, noi, românii, că am primit un argint moca acolo unde nu trebuia să luăm nimic. Așa e, dar asta a spus-o subsemnatul, nu cred că trebuia s-o spună jucătorul sub culorile României, Florin Mergea.

Ce pot să mai zic, decât că răspunsul dlui Mergea denotă o atitudine aidoma celei arătate în timpul jocului: aroganță individualistă. „Simplistul” Nadal s-a comportat ca un coechipier exemplar, în vreme ce dublistul Mergea a părut că joacă, de multe ori, de unul singur.

În loc să se gândească puțin la sine și la ce-a făcut, a ținut să-i dea un passing în scris, cu dreapta cros „dlui ctp”, spre încântarea fanilor săi fericiți din naștere. Numai că, în materie de priză la pix, sau la pixel, spre deosebire de mânerul rachetei, chiar ar avea nevoie de niște sfaturi dl Mergea...

Îl felicit încă o dată și îi doresc fără rezerve sănătate, putere de muncă, ceva mai multă înțelepciune și succes la Tokyo, chiar și fără sfaturile somității mele – doar cu articolele, pe care voi continua să le public despre Horia Tecău și Florin Mergea, căci valoarea lor îmi dă prilejul s-o fac.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult