Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Magia stă în detalii. Livingul, scenă deschisă pentru sărbători de poveste

Crăciun cu DedeSign

Zilele de sărbătoare se apropie cu pași repezi, pregătirile sunt în toi, iar lista de „to do-uri” devine tot mai lungă. În toată această efervescență, casa și atmosfera de acasă revin în centrul preocupărilor noastre. Pentru că vom avea prilejul să petrecem mai mult timp alături de familie și de prieteni, și privilegiul să creăm momente de poveste. Iar pentru asta e nevoie să punem casă într-o altă lumină. Și la propriu, și la figurat.

Și pentru că orice proiect de succes depinde de o bună planificare, începe cu asta. Alege-ți o tematică și vezi în ce măsură decorațiunile pe care le ai din anii trecuți te pot ajuta să o conturezi. Fă apoi o listă cu obiectele decorative de care mai ai nevoie și estimează-ți un buget.

Nu uita că în crearea unui atmosfere de sărbătoare importante sunt detaliile și accentele, dar mai ales buna dispoziție. De acest aspect va trebui să te ocupi împreună cu cei dragi, dar pentru partea practică îți vine în ajutor DedeSign, cu câteva reguli simple și un concept de amenajare din care te poți inspira.

Armonie și continuitate

Două atribute pe care le poți obține dacă păstrezi același stil în toate încăperile pe care le decorezi. Începe cu alegerea unei tematici pentru living, inima casei în această perioadă, și selectează apoi câteva elemente pe care să folosești și în celelalte încăperi ale locuinței.

Alege o gamă cromatică simplă, care să te ducă cu gândul la natură și lumină (alb, crem, bej, ocru, maro deschis, verde olive), și materiale naturale (lemn, ceramică, piatră, lână, piele, crenguțe de brad, conuri, plante naturale), pe care le poți combina cu sticlă și metal pentru un plus de eleganță.

În proiectul propus de DedeSign, pentru decorarea comodei de culoare albă au fost selectate obiecte în aceeași nuanță, alături de elemente de accent: un sfeșnic ceramic de culoare neagră și un suport de lumânare metalic. Într-o vitrină au fost așezate obiecte ceramice în același ton - căni și alte obiecte de bucătărie cu motive de Crăciun, iar în cealaltă comodă s-au pus câteva accente de culoare prin câteva figurine de culoare roșie, dar linia cromatică a fost păstrată prin utilizarea unui sfeșnic argintiu și a unor figurine decorative cu diverse motive, în acord cu tema.

Bradul, personajul principal

Bradul a încetat demult să mai fie singurul personaj în decorul sărbătorilor de acasă, dar rămâne în continuare protagonistul, cel care atrage toate privirile și în jurul căruia se strâng toate colindele, cadourile și zâmbetele.

Dacă nu ai un spațiu suficient de mare, poți alege un brad artificial, de dimensiuni mai mici (120-150 cm). Indiferent de varianta pe care o preferi sau care ți se potrivește, când îl împodobești, adaugă ornamentele în următoarea ordine: instalația luminoasă, ghirlandele și globurile.

După adăugarea fiecăreia dintre cele trei categorii de obiecte, privește-l în ansamblu, de la distanță și asigură-te că toate elementele sunt distribuite în mod echilibrat pe crenguțele bradului.

La final, poți adăuga ornamente speciale, de accent, pentru un plus de personalitate (decorațiuni cu valoare sentimentală, elemente naturale, fundițe și altele).

Haine de sărbătoare pentru întreaga casă

Îmbracă sau doar accentuează cu ghirlande și coronițe diferite locuri din casă: uși, ferestre, pereți, rafturi, balustrada scărilor sau șemineul.


Magia luminii

Instalațiile luminoase împletite în ghirlande și coronițe învăluie casă într-o lumină caldă și primitoare. Același efect îl poți obține dacă folosești lumânări parfumate sau lumânări cu baterii. 

Nu aglomera cu obiecte decorative

Poți completa efectul creat de brad și instalațiile luminoase cu diverse obiecte ornamentele, cu condiția să menții același stil și să nu aglomerezi obiecte din culori și texturi diferite.

Valorifică grupuri de 3-4 obiecte așezându-le într-o zonă pe care vrei să o scoți în evidență, fie că e vorba de o măsuța de cafea, de un perete sau de șemineu, ori de intrarea în locuință.

Confort și căldură

Ca să-ți transformi livingul într-un spațiu confortabil și care emană căldură, te poți juca cu o combinație de perne și pături din materiale moi și pufoase - lână, catifea, modele împletite - pe care le poți amplasa pe canapea, pe fotolii, în coșuri sau cutii de depozitare.

Conceptul de decor propus de DedeSign a fost realizat pentru un living cu bucătărie open space din care fac parte, printre altele: o canapea extensibilă, o lustră Pierce și o suspensie, o consolă și o etajeră care pot fi puse în evidență prin elemente decorative, o măsuță de servire, mai multe oglinzi decorative în zona holului, unde a fost amplasată și o banchetă, o masă de bucătărie, două tipuri de scaune și un frigider.

În proiect au mai fost folosite: parchet laminat, faianță albă, ușă de culoare albă, plintă, cornișă și baghetă decorative, o perdea gata confecționată și un bol decorativ.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult