Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mai multă umilință, tovarăși! Bula stângiștilor de avocado față cu America reală

Joe Biden - Donald Trump - maști

Foto Guliver/Getty Images

Câteva lucruri, indiferent de rezultatul alegerilor din SUA:

- democrații și stângiștii de caviar și de avocado sunt pur și simplu rupți de realitate. Ei evoluează într-o bulă complet izolată de lumea reală, în care își imaginează o realitate alternativă de pe poziția căreia privesc de sus cu aroganță, dispreț și înfumurare.

- întreaga lor ideologie bazată pe identitatea de rasă, de grup și politică s-a spart ca un balon de săpun. Acum privesc debusolați cum Trump a fost votat masiv de hispanici și de populația de culoare, în raport cu 2016. Iar Biden poate fi salvat chiar de „bărbații albi”, supuși oprobriului în sfera înaltă a dogmatismului woke.

- sondajele de opinie au fost catastrofale. Toate acele modele vândute publicului ca infailibile de presa mainstream îl dădeau pe Biden câștigător cu peste 90% șanse. Singura explicație rațională este că au fost falsificate și populația mințită constant de media.

- sper să văd după aceste alegeri mai multă umilință din partea celor care privesc de sus cu aroganță și își imaginează că dețin adevărul moral absolut despre ce înseamnă lumea și cum ar trebui să voteze oamenii, încolonați în urma unei „gândiri unice”.

- realitatea e complexă, nu răspunde la comenzi de partid și sisteme complexe precum un vot masiv democratic evoluează impredictibil.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De obicei ma abtin sa reactionez in orice fel pe social media la mesaje pe care le consider irelevante, stupide sau maligne. Dar de data aceasta voi face o exceptie: capitane, porneste motorul analitic si explica-ne, cum sta treaba?
  • Like 0
 • Dan check icon
  Ce penibil cred ca te simti acum. Oricum, chiar daca nu te simti, esti.
  • Like 2
 • Parerist check icon
  Lumea chiar pare sa voteze încolonata in spatele gândirii unice. Candidatul meu e perfect, Mesia iar celalalt e antihristul care o sa aducă apocalipsa.
  • Like 0
 • Aoleu, dar v-ati suparat tare.
  Sunteti sigur ca ati vrut sa scrieti :"întreaga lor ideologie bazată pe identitatea de rasă, de grup și politică s-a spart ca un balon de săpun."? Poate v-a scapat, dar "stanga caviar" face tot ce vreti dumneavoastra, dar nu ideologie bazata pe identitatea de rasa. E taman invers.
  • Like 3
 • Nume check icon
  Cred ca peste tot toate aceste sondaje de opinie sunt de fapt elemente de propaganda politica care toaleteaza rezultatele in functie de cine plateste.
  Din pacate am ajuns intr-un moment in care aproape toata media este un fake news, sau se concentreaza pe anumite subiecte si le manipuleaza in functie de agenda politica a sustinatorului. Din pacate nu mai sti care informatii sunt corecte sau nu, si de fapt cu cat te informezi mai mult cu atat este mai confuz. Iar internet-ul si social media contribuie din plin la acesta dezinformare.
  Coroborat cu o clasa politica subtire orientata catre acumulari financiare si privilegii pe termen scurt, am ajuns ca omenire intr-un punct critic in care viitorul nu arata bine deloc.
  • Like 3
 • Cosmin check icon
  https://republica.ro/ne-aflam-deja-in-epoca-post-trump-care-politic-e-istorie-ce-se-va-intampla-dupa
  Aveți dreptate, mai multă umilință nu strică nimănui.
  • Like 6
  • @ Cosmin
   Teo Lata Teo Lata check icon
   Felicitari, Cosmin! L-ai prins cum nu se putea mai bine!
   O fi normal sa nu ai o parere comunca cu cea exprimata in urma cu niste ani, dar nu este deloc normal sa fi in contradictie cu articolul tau de-acum O LUNA!
   • Like 6
  • @ Cosmin
   Ne schimbam cum bate vântul.
   • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult