Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Maigret, Mascaronul și Frăția Organelor

Cristian Tudor Popescu - Photo

Ce înțeleg, atât cât mă ajută capul, din declarațiile comisarului-șef de poliție Maigret Gheorghe și șefului de mascați, mascaronul Scurtu:

- Vinovat pentru crimele de la Onești este unul dintre morți, care a dat cu picioarele în agresor și l-a supărat. Prin urmare, familia muncitorului ucis va trebui să plătească despăgubiri pentru lovirea și stresarea ucigașului aflat în exercițiul funcțiunii.

- Care ucigaș, a fost foarte cooperant, cooperarea mergea strună de câteva ore și ar fi mers tot așa, dacă nu își băga picioarele victima. După ce se va vindeca, măcelarul și polițiștii vor fi premiați pentru asta într-un cadru festiv.

- Mascații nu au putut să treacă de ușa apartamentului pentru că era încuiată. Și, pe deasupra, caz grav, mai era și o scară proptită în ea. Mascaronul Scurtu zice că „3 oameni solizi n-au putut s-o dea jos”. Poate era bine să cheme vreo 20 de oameni solizi, să pună umărul. Căci, știm bine că, în localitatea Onești, din considerente de poluare fonică, sunt interzise miniîncărcăturile explozive pentru aruncat în aer uși.

- Despre folosirea unui lunetist, Scurtu zice că a fost unul, plasat în blocul de vizavi, dar n-a văzut bine în apartament, din cauza unui copac. Firește, nu-i putem cere omului cu pușca să caute alt unghi de tragere, dar, uăă, nu s-ar fi putut tăia copacul? Și când agresorul a ieșit pe balcon cu victimele, agitând cuțitul și amenințând, ce bârnă mai avea în ochi lunetistul?

- Faptul că Poliția și mascații au reușit doi morți, deși n-au avut la dispoziție decât un bătrân înarmat până-n dinți cu un cuțit, e fără îndoială un succes. Dar organele noastre de intervenție așteaptă o ocazie mai deosebită, vreo sută de oameni ținuți ostatici de un comando terorist, ca să ne arate cu adevărat ce pot. 

Premierul Cîțu, nu știu ce l-o fi apucat, vorbește de „eșecul operațiunii de la Onești” și de „pedepsirea rapidă a vinovaților”. Hai s-o vedem și p-asta. Deocamdată, alți forțoși ai legii, conducătorii represiunii din 10 august 2018, adică numiții Cucoș, Sindile și Chirică, au fost puși la scuteală de către Tribunalul București, prin închiderea pur și simplu a dosarului. Acest gest de solidaritate a puterii judecătorești cu Jandarmeria care, din ordin politic, a atacat violent manifestanții pașnici, arată persistența Frăției Organelor, datând din ceaușism, îndreptată împotriva cetățenilor nevinovați.

Dar faptul că tot o instanță din această țară a lăsat-o în libertate pe antropoida care s-a urcat la volan cu capul umflat de rom și a omorât două fete în cartierul Andronache, ce paștele și grijania mă-sii mai arată?

45 de studenți la Drept în anul I au fost exmatriculați după ce s-a descoperit că puseseră pe picioare, pe internet, un grup infracțional pentru fraudarea examenelor. Magistrații care iau hotărâri ca mai sus se numără probabil printre cei, mult mai mulți, care de-a lungul anilor au scăpat neprinși la furat încă de pe băncile facultății. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sper că am citit atent şi nu-i plângeţi pe cei patruzecişicinci! Presupunând că celor de-acum le-a stat bine cartea-n mână, sigur în cartea respectivă despre empatie şi omenie nu scria mare lucru. Deşi, din câte am înţeles, mai sunt ceva legi care specifică clar, că nu trebuie să-ţi baţi joc, când e soarta multora în mâna ta.
  • Like 0
 • Organili are întotdeauna dreptate!
  Cine nu crede, să le enerveze niţel ... şi se convinge mintenaş
  • Like 3
 • Gecaba Gecaba check icon
  Pe lângă frăția organelor,a apărut și bulanul lung al legii,care te leagă,te duce pe câmp,te bate și se pișă pe tine,asta dacă nu cumva ești boșorog și ai cuțit la tine,caz în care jandarmii se cacă pe ei.
  • Like 5
 • Pro-blema este de resurse umane, si devine una critica, din cauza faptului ca toata lumea trage la interesul lui, fara pic de moralitate. Luptam impotriva oamenilor pentru ca nu-i iubim.
  • Like 2
 • Asta e!
  • Like 0
 • Toți cei implicați în acțiunile de evitare a oribilelor crime de la Onești, participanți direct și indirect pe baza responsabilității posturilor lor, trebuie analizați și luate măsuri de: - pensionare dacă au ajuns la 40 de ani;
  - acordarea de pensii speciale, pentru că, deh, au fost expuși unor riscuri inimaginabile;
  - avansare în grad a celor care au avut rolul de intimidare a criminalului prin prezența lor pasivă la fața locului;
  - organizarea unor ședințe cu participarea celor ce au comis abateri de la lege, la care polițiști, participanți la evenimentul de la Onești, să le împărtășească din prețioasa lor expertiză în astfel de cazuri! Toate acestea pentru început. Se pot adăuga, în funcție de necesități și alte simulare teme.
  • Like 4
 • "... Cucoș, Sindile și Chirică, au fost puși la scuteală de către Tribunalul București, prin închiderea pur și simplu a dosarului."-MAFIA a lucrat si in justitie,deci,NIMICUL de la Rahova se umfla de ras,ca scapatii cei trei fiind militari trebuia judecati de instanta militara,dar,subterfugiile dnei Hosu au reusit si au gasit pe nonjudecatoarea MIHET,sa judece fara EMOTII si SENTIMENTE,spune Tribunalul cu sub semnatura Presedintelui ,nu a unui grefier.NENOROCITII.
  • Like 3
 • Stimate domn CTP, nu am citit/auzit nimic despre procurorul care a coordonat acțiunea/inacțiunea. Acesta este principalul vinovat, ca și în cazul Caracal.
  • Like 2
  • @ Lili Dumitru
   Un punct crucial al zilei a fost solicitarea de a primi/vedea Decizia instanței care a hotarât aplicarea sechestrului /garanției asupra apartamentului. Coordonatorul acțiunii s-a dat peste cap și l-a procurat dar , cu toate astea, actul nu a ajuns la ”reclamantul ucigaș” ! Cel care a întrerupt ”circuitul” și nu l-a mai transmis ”reclamantului ucigaș” poate fi considerat un co-autor al crimei !
   • Like 1
 • Pilăraie, cumetrii, furtișaguri, tunuri, incompetență, prostie și ticăloșie. Ticalosii nu sunt prosti!
  • Like 2
  • @ Cristian Dogar
   profun check icon
   Stimabile, foarte adâncă cugetarea asta „... prostie și ticăloșie. Ticăloșii nu sunt proști!”? hi, hi, hi!
   • Like 2
 • profun check icon
  Eu, în melanjul ăsta cu jumătăți de adevăr, cu „floricele” de scriitor uitat de public, cu subiectivisme și partizanate (posibil, plătite) nu văd o frăție a organelor ci, destul de fățiș, O FRĂȚIE A DISPERAȚILOR de faptul că nu mai pot controla atât de ușor publicul, cum o făceau pe vremea PE-SE-DE-ului.

  Frăția disperaților care-și dau cu stângu-n dreptul, negăsindu-și printre bâlbe argumente cât de cât credibile pentru acoperirea prostiilor și nemerniciilor actualei puteri, se tot întoarce la clișee din vremea când ei, mincinoșii, acaparaseră filtrul realității de prin media.

  Sar peste Onești - „cârligul” ales de autor, care începe cu o întâmplare, de credibilitatea căreia să-nnoade ceea ce îl frige (i s-a sugerat/ impus/ ordonat) mai tare. Așa că de-odată, în mijlocul unui paragraf, virează brusc spre obsesia lui și a frăției disperaților în general- acel 10 august 2018 care ar fi scurtat domnia pe-se-de-ului.

  N-am să mă „întind” acum dar ... am motive bine întemeiate să cred că, în ciuda jocului cu nemulțumirea, cei din frăția disperaților au primit semnale că ... EI se puteau mânji definitiv, dacă procesul ar fi continuat.

  Așa că ... aveți grijă ce vă doriți. Deja v-ați dezvăluit și dovedit adevăratele sentimente despre independența justiției - lucru, care nu scapă nici observatorilor externi.
  • Like 1
  • @ profun
   profun-ule, tu vezi conspirația care sapă marea conspirație! Io n-o văd, dar te văd tare talentat în a îmbulina cele mai frumoase scenarii. Păcat, sincer, păcat, cu abilitățile astea poți încerca ceva mai frumos!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult