Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Manea cântată la un eveniment de familie al lui Nicolae Bădălău: „Pentru tot PSD-ul! Să vină diaspora, că noi ne p...m pe ea!” Bădălău: „Era la moțul băiatului fiului meu. Maneliștii au textele lor. Cum Dumnezeu să îi controlezi?”

Bădălău, chef manele

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel a postat vineri pe pagina de Facebook o înregistrare de la un eveniment de familie al senatorului PSD Nicolae Bădălău. În aceasta, lăutarul poate fi auzit cântând „Să vină diaspora, că noi ne p...m pe ea”, în timp ce invitații dansează cu mâinile sus: „Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că, nu, putem să cântăm și noi o strofa, nu e porno e un pic aşa....că şi ăştia a zis „M...PSD”. Să cântăm și noi ceva... Lai, lai, lai, lai, lai, la să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai, lai, lai, lai, la că noi ne p...m pe ea", se poate auzi pe înregistrare. În jur, invitați bucuroși nevoie mare și antren.

Contactat de Republica, Nicolae Bădălău a declarat că nu el este cel care cântă și dezaprobă „în totalitate atât atitudinea cât și limbajul”. „Am fost la o petrecere în care o formație a cântat spre dimineață și melodii mai colorate. Dezaprob în totalitate atât atitudinea cât și limbajul. Nu am nicio legătură cu minunea aia, nu știu ce cântau oamenii ăia, nu-i comandată de mine, nu-i aprobată de mine”, a afirmat senatorul PSD.

Acesta a adăugat că înregistrarea a fost făcută azi noapte la o petrecere dată în cinstea nepotului său, în Bolintin, Giurgiu, și susține că nu a putut controla repertoriul. „Am fost la petrecere, nu știu dacă în momentul acela eram acolo. Dimineața am văzut pe înregistrare. Ceea ce s-a văzut s-a cântat pe la ora 4-5, nici măcar nu știu dacă mai eram, dar am văzut, asta e cauza pentru care vă spun. Eu știu că e un subiect sensibil minunea asta, nu am aprobat, dezavuez în totalitate o asemenea abordare față de cetățeni. Și un asemenea limbaj, Dumnezeului. Maneliștii au textele lor, cu să vină banii, să moară dușmanii. Cum Dumnezeu să îi controlezi? Să le ceri textele dinainte? A fost un eveniment privat, moțul băiatului fiului meu. E destul de ciudat subiectul... Ce Dumnezeu pot face la ce spun oamenii ăia, cum să-i cenzurez? Că dezaprob, dezaprob în totalitate. Dacă ascultați o să vedeți că s-au oprit foarte repede din tâmpenia aia...”, a declarat senatorul PSD. 

Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel spune că a ajuns în posesia înregistrării după ce unul dintre participanții la eveniment a făcut un live pe Facebook, pe care un cunoscut i l-a semnalat. Ulterior videoul a fost șters de pe pagina pe care a apărut prima dată. „Înregistrarea e absolut înfiorătoare. Niște penali transmit diasporenilor, care reprezinta, de fapt, cel mai mare investitor din România, că ei nu contează. Știu că nu vor fi votați niciodată de acești oameni pe care tot i-au alungat și aleg să-i trateze cu dispreț”, a spus Prisnel pentru Republica.

Președinte executiv al PSD, Nicolae Bădălău este unul dintre adversarii lui Liviu Dragnea în partid.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  ...să se p..e şi pe banii trimiși de ei!Diaspora are dreptul să arate degetul mare in jos, ca la romani, dar cei din țară, care beneficiază de banii lor, nu au acest drept!Imi pare rau, asta arată încă odată "spiritul" de vierme al maneliştilor!Halal cultură!Si să n-o mai dea la întors, cine se pretinde un pic cult, nu angajează un cântăreț de manele!
  • Like 0
 • Cristi check icon
  O banalitate. Il suspecta cineva pe Badalau de intelectualism? Omul e mai mult cu simtirea. Se mira cineva de putinta textierilor unor astfel de cantari? Ca cineva de la USR repeta niste vorbe nemestecate? Actiune si reactiune. Era de asteptat ca "M___ PSD" sa genereze o astfel de.. replica.
  • Like 0
 • De la un nene din diaspora pentru acel manelist: si eu va iubesc, draga domnule.
  • Like 1
 • Mai lipsea să ne spună onorabilul și vigilentul deputat că autorul versurilor este Dragnea în cadrul unei acțiuni guvernamentale de sprijinire a creației populare plătită din bani publici. Când ridici la rang de act de înaltă cultură civică proferarea de expresii vulgare împotriva guvernului și a partidului de guvernământ este cel puțin jenant să te arăți vexat de ”creațiile” proguvernamentale ale maneliștilor.
  • Like 0
 • Mai conteaza ca manelistii aia cantau de rasuna Bolintinul la ora 4-5 dimineatza? Ce parere au vecinii lor care stau ca sclavii treji pe ritm de manele? A indraznit vreunul sa cheme politia pe motiv de zgomot in miez de noapte?
  Politia probabil era si ea la petrecere ca oricum amenzi pe tulburarea linistii publice se cam codeste sa dea.
  • Like 3
  • @ Cezar Ionescu
   Victor66 check icon
   Depinde la cine. Iar cu privire la maneliști, fac pe ei ce fac ei pe Diaspora.
   • Like 0
 • Flo check icon
  Ce pretentii poti sa ai de la un individ lipsit de orice educatie? Mai si minte cu nerusinare ....cand in materialul video se vede clar cum toti aplaudau si dansau; unul nu a dezaporbat. Dar cine se aseamana se cam aduna!
  • Like 4


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult