Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Maramureș, primul județ din România în care este impusă interdicția de deplasare în timpul zilei

Poliție - COVID-19

Foto: Inquam Photos

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a decis să impună restricții de deplasare pe timpul zilei, pe lângă cele impuse la nivel național pe timpul nopții.

Prefectul judeţului Maramureş, Nicolae Silviu Ungur, a afirmat că decizia a fost luată din cauză că oamenii nu au respectat măsurile de distanțare socială.

„Avem o problemă din acest punct de vedere şi am considerat că riscul este mult prea mare”, a spus acesta la Digi24.

Măsura, valabilă între 25 martie și 14 aprilie, interzice toate deplasările considerate inutile. Vor fi permise doar deplasările în interes de serviciu, cu adeverință de la angajator, deplasările la cumpărături pentru produse de strictă necesitate, cele pentru asistență medicală urgentă și cele pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile. Vor mai fi permise drumurile scurte în apropierea locuinței pentru activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00, iar magazinele alimentare vor trebui să aibă program special pentru ei, între orele 7:00 și 11:00.

În plus, autoritățile locale vor identifica persoanele de peste 65 de ani fără aparținători, pentru a le ajuta, spune prefectul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte binevenita aceasta decizie. Dealtfel,pana la sfarsitul saptamanii ,probabil va veni si anuntul oficial ca se va aplica la nivel national. Este necesar in conditiile in care e plin de "jmecheri" care nu respecta izolarea la domiciliu. I-as numi inconstienti dar e un cuvant prea bland.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult