Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Maramureș, primul județ din România în care este impusă interdicția de deplasare în timpul zilei

Poliție - COVID-19

Foto: Inquam Photos

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a decis să impună restricții de deplasare pe timpul zilei, pe lângă cele impuse la nivel național pe timpul nopții.

Prefectul judeţului Maramureş, Nicolae Silviu Ungur, a afirmat că decizia a fost luată din cauză că oamenii nu au respectat măsurile de distanțare socială.

„Avem o problemă din acest punct de vedere şi am considerat că riscul este mult prea mare”, a spus acesta la Digi24.

Măsura, valabilă între 25 martie și 14 aprilie, interzice toate deplasările considerate inutile. Vor fi permise doar deplasările în interes de serviciu, cu adeverință de la angajator, deplasările la cumpărături pentru produse de strictă necesitate, cele pentru asistență medicală urgentă și cele pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile. Vor mai fi permise drumurile scurte în apropierea locuinței pentru activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00, iar magazinele alimentare vor trebui să aibă program special pentru ei, între orele 7:00 și 11:00.

În plus, autoritățile locale vor identifica persoanele de peste 65 de ani fără aparținători, pentru a le ajuta, spune prefectul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte binevenita aceasta decizie. Dealtfel,pana la sfarsitul saptamanii ,probabil va veni si anuntul oficial ca se va aplica la nivel national. Este necesar in conditiile in care e plin de "jmecheri" care nu respecta izolarea la domiciliu. I-as numi inconstienti dar e un cuvant prea bland.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult