Foto - gov.ro
Marcel Ciolacu, fii pregătit, miercuri (sau vineri) venim la tine 100 de oameni de afaceri, să protestam. O să protestam pasnic, dar blocam totul daca este nevoie
100 de oameni de afaceri, ne suim în două autocare. Nu putem veni cu mașinile personale, limuzinele germane comandate vin de-abia în martie, cu mare întârziere. Intrăm în București pe A1 – care este oricum tot timpul blocată până la Ciorogârla – ne oprim în Piața Victoriei și demonstrăm, scandăm, în fine, tot ce se face în astfel de situații – mai întrebăm pe cei care au experiență.
Venim cu revendicări în numele tuturor oamenilor de afaceri din România, ai văzut ce săraci suntem cu toții, ne strigăm necazul toată ziua și nimeni nu ne aude. Degeaba am crescut prețurile cu 200%, degeaba avem cifre de afaceri în creștere cu 25-30%, degeaba găsim formule să ocolim plata de taxe, impozite și contribuții urmând sfatul analiștilor de la televizor, care și ei sunt foarte scumpi.
Nu se mai poate, suntem săraci.
Revendicările sunt cam următoarele, nu sunt finale, dar dacă ne vin idei, acolo în Piața Victoriei, introducem și alte revendicări:
- salarii fără taxe, impozite, contribuții. Brutul să fie net. Încă ne gândim dacă mai sunt și alte solicitări din sfera salariala pe care statul trebuie să ni le achite;
- statul să plătească materiile prime, materialele, echipamentele, costurile cu energia, și ce mai e pe acolo. Încă ne gândim și la alte costuri care să fie plătite de stat;
- să nu mai plătim impozit pe profit. Suntem săraci toți, ne-au sărăcit statul roman, contracția economică a Germaniei, criza conflictului de la est, problemele din pensinsula Coreea, în general, toate problemele globale ne-au sărăcit;
- statul să ne digitalizeze, tehnologizeze, robotizeze toate operațiunile, că tot ni se vorbește toată ziua de digitalizare, tehnologizare, robotizare. Și dacă nu poate, să ne dea pe gratis muncitori din zona asiatică.
Nu ne interesează de unde faci rost de bani, treaba ta. Dar, Marcel Ciolacu, uite, tot noi iți dăm o mână de ajutor și am găsit o soluție că să disponibilizezi resurse pentru a da curs solicitărilor oamenilor de afaceri sărmani din țara asta. Dacă toți ajung la tine să își rezolve problemele, de ce mai avem structuri guvernamentale în teritoriu? Închide tot, facem economii, închide toate structurile guvernamentale din teritoriu. Oamenii care au o problemă care se rezolvă dându-se mai mulți bani să vină la tine și tu o rezolvi.
La întoarcerea acasă, ne oprim la dealerii auto și la agențiile de turism ca să mai comandam niste mașini și concedii la vară. Și ăstora le-a mers prost, să îi ajutam un pic cu afacerile lor.
În weekend mergem la Davos să vedem cum îi putem ajuta pe aia de acolo.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pentru rezolvarea tuturor problemelor din sectorul privat, aș avea o propunere:
să nu poți devenii antreprenor, doar dacă ai studii superioare!!! (E cam dur ce zic și cam imposibil)...dacă nu, la înființarea unei firme, la camera de comerț, să se de-a un test grilă (modelul de la obținerea permisului auto) în care să se pună întrebări esențiale despre economie, finanțe și politică.
Felicitări încă odată pentru articol.
Statul in loc sa sustina activitatea economica mai mult ii pune frana pentru a incasa niste bani in plus pe accizele la combustibili si de pe urma asigurarilor obligatorii, fiind foarte asemanantor cu modul in care functionari publici sau politicieni spoliaza bugetul pentru a obtine o infima parte din bani ca venituri ilicite. Se pierde o gramada de bani ca sa faca unii ceva in plus.
Mai bine si-ar vedea statul de treaba lui, sa isi imbunatateasca serviciile esentiale decat sa isi bage coada peste tot si sa strice mai mult decat rezolva. Sper sa nu ajungem in situatia Argentinei si sa fim nevoiti sa aplicam masuri extreme, ca asa, cu un stat clientelar atat de umflat nu se mai poate.
Dacă merge tot așa destul de curând fermierii vor deveni o super-pătură socială... stăpânitoare de înfometați.
În România s-a trecut de la elaborarea „legilor cu dedicație” la abrogarea legilor economice. De exemplu: Să nu care cumva să fie „forțați” agricultorii români să producă hrană la prețuri mici competitive prin pătrunderea în România a mărfurilor venite din țări în care s-au făcut sisteme de irigații, în care productivitatea înaltă a fost atinsă cu tehnici și tehnologii moderne și în care bunul simț (al măsurii) este educat în familie și școală și menținut prin „grija” Legii. Etc.
Tocmai ai trimis in derizoriu un eventual protest, justificat de altfel, al oamenilor de afaceri. Iti citeam postarile pe nerasuflate si asteptam sa te ridici la acelasi nivel, sau chiar sa te depasesti, citind titlul, printre randuri. Dar, ai ales sa fii purtatorul de stindard al guvernului, intr-un subiect fierbinte. Facem parte din acei carora li se impun taxe suplimentare, pentru ca existam, doar ca sa sustinem un aparat de stat monstruos de obez, ce ne impovareaza. Credeam ca postarea ta atinge exact acest aspect al vietii de zi cu zi: cotizam prea mult pentru niste servicii inexistente. Ex: cass la 24 salarii minime, pentru ca... e foame la buget. Dar tu, ca sa fii ridicol, ai ales sa blamezi revendicarile, recunosc absurde, ale unor protestatari care aveau si alte motive de revolta. Nu stiu cine ti-a validat postarea dar, e pacat ca Republica accepta astfel de zeflemitori, in timpuri negre pentru noi.