Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Marcel Ciolacu: „Am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva, să cumperi antivirale de la tarabă!”

Marcel Ciolacu - privire

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că a cumpărat antivirale de la „o doamnă care le aducea din Moldova”, pentru rudele lui care s-au îmbolnăvit de covid.

„Toţi nepoţii, iubitele nepoţilor au avut toţi covid, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! Nu ştii, nu ai niciun control dacă ele sunt contrafăcute sau sunt adevărate. (...) Nu accepţi în spital, că nu sunt eficiente, sunt alte medicamente inovative care normal că sunt mai scumpe… lasă, dom-le, genericele în farmacie să îmi pot cumpăra legal, nu să-mi caut printr-un văr care ştiu că i-a adus cineva din Moldova”, a declarat, marți seara, președintele PSD, la România TV.

Marcel Ciolacu a precizat că este vorba despre medicamentul Arbidol. Întrebat dacă au fost eficiente antiviralele cumpărate din Moldova, Ciolacu a răspuns: „Bineînțeles, le-au luat din prima zi”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vajnicul domn Ciolacu, sef de partid PSD, doreste sa le arate votantilor si simpatizantilor partidului ca el este un roman obisnuit, la fel ca si ei. Adica, isi face cumparaturile din piata, de la tarabe. Pe langa rosii cherry, fructe de padure si niste legaturi de marar, isi cumpara - bineinteles, nu-i asa? - si niste antivirale, ca doar e pandemie. Domnul Ciolacu, ca si rudele sale, nu au ajuns la nivelul ala la care stii ca medicamente precum antiviralele sau antibioticele nu numai ca nu se iau de la taraba, dar au mevoie si de prescriptie din partea unui medic. Astea nu sunt, cum zice englezul, medicamente OTC (adica "over the counter", fara reteta). Asa ca si le ia din piata, ca si alti romani neaosi, care nu au incredere in doctori ("ca sunt spagari, domn'le"). Mai sa fie, cine i-o fi invatat pe doctorii astia spagari? NATO, UE, sau, doamne fereste, Oculta Mondiala? In nici un caz romanul cu reductie de creier, care se crede in plus si smecher, si care obtine ce vrea prin mita..... si care, dupa ce a creat sistemul ca sa profite de el, se mai si mira ca prostul " domn'le, mi-a dat fos pe masa de operatie!......
  • Like 2
 • Banuiesc ca Rafila este extrem de mandru sa fie coleg de haita cu (ma rog, sa fie condus de) acest prostalau.
  • Like 3
 • Delia MC Delia MC check icon
  Și când te gândești că dacă se duceau frumos la spital, consultat, evaluat, puteau să primească Favipiravir de la farmacia spitalului... Dar nu, se duce la tarabă să ia poate vitamina C în loc de ce crede el că-i acolo. Un medicament poate fi extrem de ușor de falsificat, faci ambalajul și umpli niște cașete cu vitamine iar falsificatorii se mișcă al naibii de repede când e vorba de scos bani de la creduli. Cum să riști în halul ăsta? În cazul ăsta ar fi sub limita legală de prostie.
  Să credem că așa de prost e? Nu, mincinos.
  Minciuna are picioare foarte, foarte scurte.
  • Like 2
  • @ Delia MC
   Marga check icon
   Sa mai aglomereze inutil spitalul, care, de altfel, nu are bani nici pt. medic. nec. in spital, darmite pt. pacienti din afara.
   • Like 0
  • @ Marga
   Delia MC Delia MC check icon
   Ei, da, îl și suspectez acuma de decență!
   Dna ori dle, dacă n-am ști cum procedează ăștia aș zice. Dar e un fel de bate șaua să priceapă iapa, propagandă anti mascată exact cum fac antenele. Așa au procedat TOȚI și vor mai face, să se dea victime pentru a acuza de penuria de medicamente anti-covid. Ca și cum acelea ar fi bomboane să le iei așa, ca pe aspirină ori paracetamol. Brusc au devenit dezirabile niște medicamente de care altfel ar fugi rupând pământul. Oricine deschide netul află imediat câte ceva despre, ar vedea că faimosul Arbidol are o eficiență nedemonstrată, din aceeași categorie cu Invermectina ori Hidroxiclorochina.
   E atât de fumată această tehnică încât dacă n-ar fi revoltător m-ar lua căscatul...
   • Like 0
 • „Toţi nepoţii, iubitele nepoţilor au avut toţi covid, frate-miu, cumnata… Iertaţi-mă, am cumpărat antivirale de la o doamnă care le aducea din Moldova. E inacceptabil aşa ceva! Să cumperi antivirale de la tarabă! ”
  Incredibil! Cat de idiot sa fii sa-ti cumperi medicamentele de la taraba? Ca sa nu spun ca si atunci cand esti in farmacie, tot ar trebui sa-ti cumperi medicamentele in urma unui sfat autorizat, nu a unui sfat dat de nustiucare gospodina(scuze) pe fb sau alte retele de socializare. Este limpede, nici nu ma asteptam la mai mult din partea unui asemenea individ.
  • Like 4
  • @ Chereches Radu
   Marga check icon
   Daca nu ai de unde si ai nevoie le cumperi si de la taraba. De condamnat sunt cei care nu ti-au lasat decat aceasta optiune.
   • Like 0
  • @ Marga
   check icon
   I-a zis cumva medicul "uite, domnule, de ăsta ai nevoie dumneata!" și nu a găsit respectivele medicamente în farmacie? Atunci, da, are dreptate!
   Ah, wait, ce consult, ce investigații? Am citit pe FB că ăla e cel mai bun pentru! Că, na, știam noi oricum că medicii români sunt toți niște roboți care ne transmit ce ni s-a prescris global de Ministerul Sănătății în baza încrengăturilor cu "Big Pharma"!
   • Like 1
  • @ Marga
   Mai usor cu pianul pe scari! Exista farmacii la orice colt de strada. Din moment ce a ajuns la taraba din piata....
   • Like 1
  • @ Marga
   Dorin check icon
   De unde ai ajuns la concluzia asta? De la ciobanul analfabet numit Becali??
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult