Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Marcel Vela, despre deplasarea persoanelor după „relaxare”: Da, puteți pleca la Sinaia, după 15 mai, să faceți alpinism sau drumeție

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că, începând cu data de 15 mai, românii vor putea ieși din localitate în interes de serviciu, pentru rezolvarea unor probleme medicale, dar și pentru activități fizice individuale, precum ciclismul.

Întrebat de Antena 3 dacă românii vor putea pleca în drumeții la munte după înlocuirea stării de urgență cu cea de alertă, ministru de Interne a răspuns că acest lucru va fi posibil. 

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a afirmat Vela. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va prelungi starea de urgență după 15 mai, iar românii vor putea circula în interiorul localităților fără declarație pe propria răspundere. Vor fi menținute însă restricții de circulație pentru cei care vor să călătorească dintr-o localitate în alta. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu inteleg : se deschid hotelurile , dar nu ai voie sa te deplasezi între localități ?!? Nu au voie mai mult de 3 persoane, dar daca o familie are mai mulți copiii?!?
  • Like 0
 • Yupiii!! Deci putem pleca la munte si daca louim in Bucuresti. Acum, intrebare - daca ma opresta politia la Racari (este intre Bucuresti si Targoviste) si eu sunt cu masina personala, cum ii dovedesc eu politistului ca ma duc de fapt la Sinaia si nu ma abat si pe la parintii mei, care locuiesc langa Targoviste, in localitatea X? Sau daca ma opreste politia intre Targoviste si localitatea X, pot spune ca ma voi duce si la Sinaia sa fac hiking?
  • Like 0
  • @ Ionut Vlad
   Problema e dacă părinții sunt depistați pozitiv iar ulterior și dumneavoastră. Atunci se face ancheta si veți avea dosar penal pentru ca ati încălcat restricțiile și ați vizitat părinții.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult