Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Marcel Vela, despre deplasarea persoanelor după „relaxare”: Da, puteți pleca la Sinaia, după 15 mai, să faceți alpinism sau drumeție

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că, începând cu data de 15 mai, românii vor putea ieși din localitate în interes de serviciu, pentru rezolvarea unor probleme medicale, dar și pentru activități fizice individuale, precum ciclismul.

Întrebat de Antena 3 dacă românii vor putea pleca în drumeții la munte după înlocuirea stării de urgență cu cea de alertă, ministru de Interne a răspuns că acest lucru va fi posibil. 

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a afirmat Vela. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va prelungi starea de urgență după 15 mai, iar românii vor putea circula în interiorul localităților fără declarație pe propria răspundere. Vor fi menținute însă restricții de circulație pentru cei care vor să călătorească dintr-o localitate în alta. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu inteleg : se deschid hotelurile , dar nu ai voie sa te deplasezi între localități ?!? Nu au voie mai mult de 3 persoane, dar daca o familie are mai mulți copiii?!?
  • Like 0
 • Yupiii!! Deci putem pleca la munte si daca louim in Bucuresti. Acum, intrebare - daca ma opresta politia la Racari (este intre Bucuresti si Targoviste) si eu sunt cu masina personala, cum ii dovedesc eu politistului ca ma duc de fapt la Sinaia si nu ma abat si pe la parintii mei, care locuiesc langa Targoviste, in localitatea X? Sau daca ma opreste politia intre Targoviste si localitatea X, pot spune ca ma voi duce si la Sinaia sa fac hiking?
  • Like 0
  • @ Ionut Vlad
   Problema e dacă părinții sunt depistați pozitiv iar ulterior și dumneavoastră. Atunci se face ancheta si veți avea dosar penal pentru ca ati încălcat restricțiile și ați vizitat părinții.
   • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult