Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Marcel Vela, despre deplasarea persoanelor după „relaxare”: Da, puteți pleca la Sinaia, după 15 mai, să faceți alpinism sau drumeție

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că, începând cu data de 15 mai, românii vor putea ieși din localitate în interes de serviciu, pentru rezolvarea unor probleme medicale, dar și pentru activități fizice individuale, precum ciclismul.

Întrebat de Antena 3 dacă românii vor putea pleca în drumeții la munte după înlocuirea stării de urgență cu cea de alertă, ministru de Interne a răspuns că acest lucru va fi posibil. 

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a afirmat Vela. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va prelungi starea de urgență după 15 mai, iar românii vor putea circula în interiorul localităților fără declarație pe propria răspundere. Vor fi menținute însă restricții de circulație pentru cei care vor să călătorească dintr-o localitate în alta. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu inteleg : se deschid hotelurile , dar nu ai voie sa te deplasezi între localități ?!? Nu au voie mai mult de 3 persoane, dar daca o familie are mai mulți copiii?!?
  • Like 0
 • Yupiii!! Deci putem pleca la munte si daca louim in Bucuresti. Acum, intrebare - daca ma opresta politia la Racari (este intre Bucuresti si Targoviste) si eu sunt cu masina personala, cum ii dovedesc eu politistului ca ma duc de fapt la Sinaia si nu ma abat si pe la parintii mei, care locuiesc langa Targoviste, in localitatea X? Sau daca ma opreste politia intre Targoviste si localitatea X, pot spune ca ma voi duce si la Sinaia sa fac hiking?
  • Like 0
  • @ Ionut Vlad
   Problema e dacă părinții sunt depistați pozitiv iar ulterior și dumneavoastră. Atunci se face ancheta si veți avea dosar penal pentru ca ati încălcat restricțiile și ați vizitat părinții.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult