Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mărturie surprinzătoare din arest: ce s-a întâmplat după ce „comisarul Cattani de România” s-a întâlnit după gratii cu 2 deținuți investigați de el

Mașini de poliție

Foto: Inquam Photos

În timp ce se afla pe nedrept în arest preventiv, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, s-a întâlnit la subsolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu doi deținuți pe care chiar el îi băgase la închisoare. Reacția acestora a fost surprinzătoare, a povestit Berbeceanu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Eram la Înalta Curte și se judecase plângerea mea împotriva prelungirii arestării preventive. Am coborât la subsolul Înaltei Curți, așteptam mașina să mă ducă în Arestul Central până în momentul pronunțării deciziei instanței. În curte a intrat o mașină de transport deținuți. Au fost coborâți mai mulți. Am recunoscut 2 persoane pe care eu și echipa mea le cercetaserăm. Polițiștii care-mi asigurau escorta s-au panicat și au făcut un scut împotriva acestora. Au fost foarte surprinși - și eu am fost - când au trecut prin dreptul nostru și mi-au strigat „Să nu te lași, comisare! Să fii tare!” Asta a fost reacția lor”, a povestit Berbeceanu.

Victima unei înscenări dejucate, Traian Berbeceanu a fost achitat de instanță. Însă faptul că un polițist incomod poate ajunge să fie anchetat și arestat ca urmare a unor probe falsificate a constituit un episod intimidant pentru ceilalți polițiști.

„Am senzația tot mai pregnantă că polițiștii, cei aflați pe teren la contact direct cu societatea sunt timorați. Acționează timid, nu se mai simt protejați. Am discutat cu foști colegi din echipa mea și cu foști colegi din echipa de combatere a crimei organizate despre reacția asta foarte timidă. Răspunsul lor a fost că nu mai au determinarea de a se implica și de a mai risca pentru că niciunul nu vrea să devină un nou caz Berbeceanu. Nu am nici cea mai mică urmă de bucurie că m-am pensionat. Aș fi vrut să mai rămân în sistem, aș fi putut prin expertiza dobândită să mai fiu util Poliției naționale”, a spus Berbeceanu.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbătă și duminică, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Probabil ca omul se pregateste sa candideze pentru un post pe undeva !? ori doreste o revenire la interne pe un post de secretar de stat/consilier......mie unul nu imi inspira incredere, indiferent ca va fi achitat definitiv, ceea ce ii doresc, sau nu......Oricum, invitarea intr-o emisiune televizata inainte de obtinerea unui verdict definitiv nu mi se pare ok, nu credeti !???
  • Like 0
  • @ Ionel
   Teodora check icon
   Mai ok decât aparițiile lui Dragnea la diverse televiziuni înainte de verdictul final. Și dacă lui Dragnea nu i-a folosit la nimic, lui Berbeceanu de ce i-ar folosi?
   • Like 0
  • @ Teodora
   Ionel check icon
   Observ ca nu puteti depasi "nivelul dragnea" !!!!! Pai cum era prezentat dragnea la digi si cum este prezentat.....!!???
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult