Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mărturie surprinzătoare din arest: ce s-a întâmplat după ce „comisarul Cattani de România” s-a întâlnit după gratii cu 2 deținuți investigați de el

Mașini de poliție

Foto: Inquam Photos

În timp ce se afla pe nedrept în arest preventiv, Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, s-a întâlnit la subsolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu doi deținuți pe care chiar el îi băgase la închisoare. Reacția acestora a fost surprinzătoare, a povestit Berbeceanu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Eram la Înalta Curte și se judecase plângerea mea împotriva prelungirii arestării preventive. Am coborât la subsolul Înaltei Curți, așteptam mașina să mă ducă în Arestul Central până în momentul pronunțării deciziei instanței. În curte a intrat o mașină de transport deținuți. Au fost coborâți mai mulți. Am recunoscut 2 persoane pe care eu și echipa mea le cercetaserăm. Polițiștii care-mi asigurau escorta s-au panicat și au făcut un scut împotriva acestora. Au fost foarte surprinși - și eu am fost - când au trecut prin dreptul nostru și mi-au strigat „Să nu te lași, comisare! Să fii tare!” Asta a fost reacția lor”, a povestit Berbeceanu.

Victima unei înscenări dejucate, Traian Berbeceanu a fost achitat de instanță. Însă faptul că un polițist incomod poate ajunge să fie anchetat și arestat ca urmare a unor probe falsificate a constituit un episod intimidant pentru ceilalți polițiști.

„Am senzația tot mai pregnantă că polițiștii, cei aflați pe teren la contact direct cu societatea sunt timorați. Acționează timid, nu se mai simt protejați. Am discutat cu foști colegi din echipa mea și cu foști colegi din echipa de combatere a crimei organizate despre reacția asta foarte timidă. Răspunsul lor a fost că nu mai au determinarea de a se implica și de a mai risca pentru că niciunul nu vrea să devină un nou caz Berbeceanu. Nu am nici cea mai mică urmă de bucurie că m-am pensionat. Aș fi vrut să mai rămân în sistem, aș fi putut prin expertiza dobândită să mai fiu util Poliției naționale”, a spus Berbeceanu.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbătă și duminică, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Probabil ca omul se pregateste sa candideze pentru un post pe undeva !? ori doreste o revenire la interne pe un post de secretar de stat/consilier......mie unul nu imi inspira incredere, indiferent ca va fi achitat definitiv, ceea ce ii doresc, sau nu......Oricum, invitarea intr-o emisiune televizata inainte de obtinerea unui verdict definitiv nu mi se pare ok, nu credeti !???
  • Like 0
  • @ Ionel
   Teodora check icon
   Mai ok decât aparițiile lui Dragnea la diverse televiziuni înainte de verdictul final. Și dacă lui Dragnea nu i-a folosit la nimic, lui Berbeceanu de ce i-ar folosi?
   • Like 0
  • @ Teodora
   Ionel check icon
   Observ ca nu puteti depasi "nivelul dragnea" !!!!! Pai cum era prezentat dragnea la digi si cum este prezentat.....!!???
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult