Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De ce vrea Dragnea aurul României din Anglia

„Ai dont spic ingliș”, a răspuns nimeni altul decât președintele Camerei Deputaților și al partidului de guvernământ din România reporterului străin care l-a întrebat cum comentează votul pentru doamna Kovesi de la Bruxelles.

Traducerea zisei lui Dragnea: aș putea vorbi, tocmai v-am răspuns în engleză, dar n-o fac, pentru că sunt un bun român, flitul pe care vi-l dau e un act patriotic, trădătorii de țară vorbesc englezește, și cu cât vorbesc mai bine, cu atât sunt mai abitir niște vânduți. 

„Ai dont spic ingliș” – adică mi se fâlfâie de ce-a votat Brucselu, ăia zic și că taxa noastră dragă pe lăcomie e rea, noi o să ne vedem de hăcuirea Justiției și Economiei din România, unde suntem jupâni.

Ba, cine știe, dacă ne ajută Dumnezeu și Rusia, poate reușim să fărâmăm și UE...

Asta au înțeles limpede parlamentarii europeni care au ales-o pe Kovesi: că atacurile tenace din România la adresa candidatei din România pentru Parchetul European sunt îndreptate, în fond, împotriva Uniunii Europene.

Parchetul European este creat pentru protejarea banilor Uniunii. Fraudele nu se petrec cu precădere în Franța sau în Germania, ci în țările din Est. Laura Codruța Kovesi a reușit să-i convingă pe membrii comisiei LIBE că are destulă experiență, curaj și verticalitate ca să lupte cu hoții de fonduri europene, care sunt, adesea, patronați chiar de guverne și de politicieni de rang înalt. A demonstrat-o în România.

Nu numai Kovesi a obținut locul întâi la Bruxelles, ci și hoții aflați la putere la București, care au reușit să pună România, în ochii Uniunii Europene, pe primul loc în topul sinistru al țărilor cu guverne și mișcări naționalist-xenofobe și agresiv antieuropene. Surclasăm Ungaria, Italia, Polonia sau Franța...

 Însă votul de ieri s-ar putea să fie și Stalingradul mașinii de război PSD-ALDE. De 2 ani încoace le-au reușit toate blitzkrieg-urile împotriva Justiției, cum au vrut, așa au făcut: au vrut s-o destituie pe Kovesi, au dat-o jos, au vrut să distrugă completurile de 5 judecători ale Înaltei Curți după pofta lui Dragnea, le-au ras, au avut chef să schimbe legile Justiției, le-au mutilat, și-au zis că ce bună ar fi o SECȚIE pentru terorizarea magistraților, și uite-o, e în plină acțiune.

Dar, cu toată mobilizarea de forțe calificată de parlamentari europeni ca îngrozitoare, nu au reușit să-i rupă picioarele Laurei Codruța Kovesi. Este prima înfrângere mare la scenă deschisă a haitei de monștri-țopârlani.

Și e o înfrângere prin vot. Asta spune tuturor românilor care sunt pe cale să-și piardă speranța de a mai trăi altfel decât sub Dragnea, Tăriceanu, T.Toader, Dăncilă, Ș. Nicolae, Nicolicea, Iordache, Grapini, Zoană, Țapardel, că se poate...

P.S.

Dragnea și Ș. Nicolae au depus la parlament un proiect de lege prin care rezerva internațională de aur a României, depozitată în Banca Angliei, să fie retrasă în țară. De ce? Probabil ca să nu pățească ce-a pățit Maduro – i-au blocat englezii conturile în aur ale Venezuelei când a început să tragă în populație...

Îți recomandăm

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult