Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

De ce vrea Dragnea aurul României din Anglia

„Ai dont spic ingliș”, a răspuns nimeni altul decât președintele Camerei Deputaților și al partidului de guvernământ din România reporterului străin care l-a întrebat cum comentează votul pentru doamna Kovesi de la Bruxelles.

Traducerea zisei lui Dragnea: aș putea vorbi, tocmai v-am răspuns în engleză, dar n-o fac, pentru că sunt un bun român, flitul pe care vi-l dau e un act patriotic, trădătorii de țară vorbesc englezește, și cu cât vorbesc mai bine, cu atât sunt mai abitir niște vânduți. 

„Ai dont spic ingliș” – adică mi se fâlfâie de ce-a votat Brucselu, ăia zic și că taxa noastră dragă pe lăcomie e rea, noi o să ne vedem de hăcuirea Justiției și Economiei din România, unde suntem jupâni.

Ba, cine știe, dacă ne ajută Dumnezeu și Rusia, poate reușim să fărâmăm și UE...

Asta au înțeles limpede parlamentarii europeni care au ales-o pe Kovesi: că atacurile tenace din România la adresa candidatei din România pentru Parchetul European sunt îndreptate, în fond, împotriva Uniunii Europene.

Parchetul European este creat pentru protejarea banilor Uniunii. Fraudele nu se petrec cu precădere în Franța sau în Germania, ci în țările din Est. Laura Codruța Kovesi a reușit să-i convingă pe membrii comisiei LIBE că are destulă experiență, curaj și verticalitate ca să lupte cu hoții de fonduri europene, care sunt, adesea, patronați chiar de guverne și de politicieni de rang înalt. A demonstrat-o în România.

Nu numai Kovesi a obținut locul întâi la Bruxelles, ci și hoții aflați la putere la București, care au reușit să pună România, în ochii Uniunii Europene, pe primul loc în topul sinistru al țărilor cu guverne și mișcări naționalist-xenofobe și agresiv antieuropene. Surclasăm Ungaria, Italia, Polonia sau Franța...

 Însă votul de ieri s-ar putea să fie și Stalingradul mașinii de război PSD-ALDE. De 2 ani încoace le-au reușit toate blitzkrieg-urile împotriva Justiției, cum au vrut, așa au făcut: au vrut s-o destituie pe Kovesi, au dat-o jos, au vrut să distrugă completurile de 5 judecători ale Înaltei Curți după pofta lui Dragnea, le-au ras, au avut chef să schimbe legile Justiției, le-au mutilat, și-au zis că ce bună ar fi o SECȚIE pentru terorizarea magistraților, și uite-o, e în plină acțiune.

Dar, cu toată mobilizarea de forțe calificată de parlamentari europeni ca îngrozitoare, nu au reușit să-i rupă picioarele Laurei Codruța Kovesi. Este prima înfrângere mare la scenă deschisă a haitei de monștri-țopârlani.

Și e o înfrângere prin vot. Asta spune tuturor românilor care sunt pe cale să-și piardă speranța de a mai trăi altfel decât sub Dragnea, Tăriceanu, T.Toader, Dăncilă, Ș. Nicolae, Nicolicea, Iordache, Grapini, Zoană, Țapardel, că se poate...

P.S.

Dragnea și Ș. Nicolae au depus la parlament un proiect de lege prin care rezerva internațională de aur a României, depozitată în Banca Angliei, să fie retrasă în țară. De ce? Probabil ca să nu pățească ce-a pățit Maduro – i-au blocat englezii conturile în aur ale Venezuelei când a început să tragă în populație...

Îți recomandăm

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult