Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Medicul Valeriu Gheorghiță: Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-început de aprilie

Valeriu Gheorghiță

Școlile ar putea fi deschise după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-Covid, care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile, spune medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

"În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie - începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile", a spus Valeriu Gheorghiță în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

El a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severității bolii, ci că aceștia se pot infecta, pot să fie asimptomatici și să transmită altor persoane acest virus.

În opinia sa, la școală, activitatea este foarte bine organizată, cel puțin pentru copiii mici și că riscul de expunere al acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activitățile din afara școlii - transport în comun, parc sau alte activități.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Profesorii, mai mult de 50% refuză vaccinarea.
  Bătrânii, la fel.
  În schimb în martie vom mai fi trecut prin două mutații, care vor face virusul din ce în ce mai infecțios, dar și din ce în ce mai puțin letal.
  Așa că este posibil ca totul să revină la normal mai devreme.
  • Like 0
 • Parca a aparut un sondaj conform caruia peste jumatate din persoanele care lucreaza in invatament nu vor sa se vaccineze. In conditiile astea nu prea vad cum s-ar putea redeschide scolile la inceput de aprilie.
  • Like 1


Îți recomandăm