Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mesaj de frustrare publică. Poate domnul ministru al Finanțelor nu știe că a greșit, poate nu știe că noi facem un spital

Spital - daruieste viata

(Foto: Facebook/Oana Gheorghiu)

Construim un SPITAL. Pentru că ne-am săturat să ne plângem că statul nu face și să ne uităm la condițiile jalnice în care sunt tratați copiii bolnavi de cancer, din România.

Dar până să facem un spital am renovat secții de oncologie pentru adulți și copii, am renovat și dotat laboratoare de diagnosticare, am construit camere sterile. Proiecte în valoare de aproximativ 10.000.000 de euro. Din banii ăștia, cam 2.000.000 de euro au reprezentat TVA, plătit statului român. Da, fără plăcere i-am dat statului banii ăștia și nici mulțumiri nu așteptăm.

Dar de ce vă spunem toate astea ? Nu, nu pentru laude, ci din frustrare. Domnul ministru Eugen Teodorovici a decis să-și bată joc de o parte din ONG –uri. În contextul gafei doamnei prim-ministru, de a-i numi « autiști » pe cei ce îndrăznesc să critice unele măsuri guvernamentale, domnul Teodorovici, fără o analiză, fără studiu de impact, fără consultări cu ONG-uri din mai multe domenii, a luat hotărârea « istorică » de a permite microîntreprinderilor să direcționeze 20% din impozitul pe venit DOAR către unitățile de cult și către ONG-urile care asigură servicii sociale acreditate. Tot DOAR aceste entități pot primi 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, restul rămânând la 2%. Așa a înțeles domnul Teodorovici, să repare onoarea doamnei prim-ministru, discriminând toate celelalte ONG-uri.

(Foto: Facebook/Oana Gheorghiu)

Să faci un spital în România nu e un serviciu acreditat. Să ajuți copiii din comunitățile sărace nu e un serviciu acreditat. Să faci monitorizarea achizițiilor publice și a politicilor publice, în general, nu e un serviciu acreditat. Să asiguri medicamente oncologice, pe care statul român nu e capabil să le asigure, nu e un serviciu acreditat. Și exemplele pot continua.

Facem un SPITAL de 11.110 mp pentru copiii bolnavi de cancer. Îl facem noi, domnule ministru Teodorovici, o asociație pe care, prin decizia dvs, ați privat-o de susținerea unui număr mare de companii mici și mijlocii. Am încercat să obținem o audiență, să avem o discuție, să vă explicăm ce e greșit în decizia dvs.

Dar na, cine naiba suntem noi să ne întâlnim cu persoane de rang așa de înalt ? Merităm noi mai mult decât închiderea telefonului în nas ? Nu merităm, după părerea funcționarilor din Ministerul Finanţelor Publice, a căror primă întrebare este : „De unde aveți numărul meu de telefon?" Și să ne înțelegem, nu-i sunăm pe numărul lor de acasă, ci pe numere de telefon ale MF.

În mod naiv, probabil, încă mai sperăm la normalitate și corectitudine. Poate domnul ministru nu știe că a greșit, poate nu știe că noi facem un spital și că alte ONG-uri fac lucruri extraordinare și nu ar trebui discriminate, poate nu știe că am cerut o întâlnire... Poate dacă află, face ceva.

UPDATE. Nota redacției. După ce Claudiu Pândaru a postat pe pagina sa de Facebook articolul Oanei Gheorghiu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a răspuns printr-un comentariu.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alex Mag check icon
    Onorati Republicani,
    Nu-i asa de greu de inteles.
    Din punctul lor de vedere construind un spital dvs. le furati din cea ce ei ar fi trebuit sa fure.
    • Like 6
    • @ Alex Mag
      excelent surprinsa realitatea (trista)
      • Like 0
  • “”In nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a crescut si care m-a hranit si am privit razand cum ai mei se stingeau de sete pe ziduri””. Dacă Decebal a avut parte doar de un Bastus, noi astăzi, în zilele astea nenorocite, avem o bandă de „Bastuși„ adică de nenorociți TRĂDĂTORI care nu știu cum să mai scoată bani (din piatră seacă nu se poate) pentru a-și acoperi neputința lor, completa neștiință în a guverna, foamea lor de bani pentru a-și mulțumi susținătorii, propria lăcomie după bani nemunciți dar furați, etc. Sunt niște monștri acolo în Guvern și în Parlament. Dacă ei nu sunt în stare nici pe alții nu-i lasă să facă ceva pentru un segment de populație precum sunt copiii bolnavi de cancer. Bunule Dumnezeu ! Trăsnește-i pe ei toți.
    • Like 3
  • Statul nu este interesat de soarta celor cu pensii pana in 2000 de lei, cum pot sa supravietuiasca cu asa pensie de mizerie, asteapta sa moara mai repede. Asa si cu cei bolnavi de cancer, copii sau batrani. Culmea hotiei in tara aceaste este ca s-a marit fondul alocat MS si bani tot nu sunt pentru ca ajung in alte buzunare. S-au gasit atatea furaciuni si ii fac scapati, ca au spatele asigurat. RUSINE !
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult