Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mesaje antiguvernamentale proiectate aseară în timpul concertului Massive Attack: „Noaptea ca hoții” și „Campania Fără Penali în Funcții Publice câștigă teren”

Concert Massive Attack

Foto: Fără Penali în Funcții Publice

Massive Attack a concertat marți seară la Arenele Romane din București și a afișat în timpul show-ului, pe ecrane gigantice, mesaje critice la adresa corupției și a PSD. „Noaptea ca hoții”, „Campania Fără Penali câștigă teren în România”, ori „Primăria alocă încă 10 milioane pentru Catedrala Neamului” s-au numărat printre mesajele care au trecut prin fața spectatorilor veniți la Arenele Romane. 

Foto: Facebook Cristian Vasile

Fragmente din realitatea românească, nu din slide-uri Power Point citite de prim-ministrul PSD la televeviziuni de casă, lucruri care se pot vedea cu ușurință, atât din România cât și din străinătate, în ciuda acuza.

Foto: Facebook Cristian Vasile

„Campanie halucinantă a PSD: „Simona Halep” a fost huiduită”, dar și „Economia crește, țara se golește”, a mai scris pe ecranul din spatele scenei pe care a concertat trupa Massive Attack. O trupă care obișnuiește să prezinte în show-urile sale contextul politic al țării în care se află. 

Spectatorii au scandat împotriva PSD. Un nou tip de protest

Prezent la concert, fotograful Cristian Vasile a postat filme imagini și filme din timpul evenimentului.

Foto: Facebook Cristian Vasile

Într-o întregistrare dintre piese spectatorii pot fi auziți scandând „M..e PSD”.

Mesajele împotriva puterii afișate sau scandate la concerte reprezintă un tip de protest nou în România. Acesta a început să devină vizibil în vară, odată cu festivalul NEVERSEA. În timpul recitalului lui Grasu XXL, sunetul şi luminile de pe scenă au căzut la scurt timp după ce cântăreţul a înjurat Guvernul României. Cei câteva mii de spectatori au scandat apoi "PSD, ciuma roşie".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fiecare intelege ce vrea, indiferent de logica si sensul mesajului ! Sa poti sa crezi ca o trupa cum este Massive Attack a dorit sa sustina o parte a clasei politice impotriva alteia este cel putin hazardat.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Criss B check icon
   Stim cine are obsesia asta, cum ca protestele sunt un demers partinic. Ce v-ar placea sa fie asa...Dar uite ca nu e. Nu, stimabililor, protestele sunt anti PSD si ALDE, impotriva masurilor luate de aceasta guvernare, a incercarilor cu orice chip de a face viata mai usoara hotilor de tot felul, dar mai ales lor, hotilor de la varf. Nu iese nimeni in strada pentru alte partide, intelegeti odata asta.
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult