Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mesaje antiguvernamentale proiectate aseară în timpul concertului Massive Attack: „Noaptea ca hoții” și „Campania Fără Penali în Funcții Publice câștigă teren”

Concert Massive Attack

Foto: Fără Penali în Funcții Publice

Massive Attack a concertat marți seară la Arenele Romane din București și a afișat în timpul show-ului, pe ecrane gigantice, mesaje critice la adresa corupției și a PSD. „Noaptea ca hoții”, „Campania Fără Penali câștigă teren în România”, ori „Primăria alocă încă 10 milioane pentru Catedrala Neamului” s-au numărat printre mesajele care au trecut prin fața spectatorilor veniți la Arenele Romane. 

Foto: Facebook Cristian Vasile

Fragmente din realitatea românească, nu din slide-uri Power Point citite de prim-ministrul PSD la televeviziuni de casă, lucruri care se pot vedea cu ușurință, atât din România cât și din străinătate, în ciuda acuza.

Foto: Facebook Cristian Vasile

„Campanie halucinantă a PSD: „Simona Halep” a fost huiduită”, dar și „Economia crește, țara se golește”, a mai scris pe ecranul din spatele scenei pe care a concertat trupa Massive Attack. O trupă care obișnuiește să prezinte în show-urile sale contextul politic al țării în care se află. 

Spectatorii au scandat împotriva PSD. Un nou tip de protest

Prezent la concert, fotograful Cristian Vasile a postat filme imagini și filme din timpul evenimentului.

Foto: Facebook Cristian Vasile

Într-o întregistrare dintre piese spectatorii pot fi auziți scandând „M..e PSD”.

Mesajele împotriva puterii afișate sau scandate la concerte reprezintă un tip de protest nou în România. Acesta a început să devină vizibil în vară, odată cu festivalul NEVERSEA. În timpul recitalului lui Grasu XXL, sunetul şi luminile de pe scenă au căzut la scurt timp după ce cântăreţul a înjurat Guvernul României. Cei câteva mii de spectatori au scandat apoi "PSD, ciuma roşie".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fiecare intelege ce vrea, indiferent de logica si sensul mesajului ! Sa poti sa crezi ca o trupa cum este Massive Attack a dorit sa sustina o parte a clasei politice impotriva alteia este cel putin hazardat.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Criss B check icon
   Stim cine are obsesia asta, cum ca protestele sunt un demers partinic. Ce v-ar placea sa fie asa...Dar uite ca nu e. Nu, stimabililor, protestele sunt anti PSD si ALDE, impotriva masurilor luate de aceasta guvernare, a incercarilor cu orice chip de a face viata mai usoara hotilor de tot felul, dar mai ales lor, hotilor de la varf. Nu iese nimeni in strada pentru alte partide, intelegeti odata asta.
   • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult