Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mesaje antiguvernamentale proiectate aseară în timpul concertului Massive Attack: „Noaptea ca hoții” și „Campania Fără Penali în Funcții Publice câștigă teren”

Concert Massive Attack

Foto: Fără Penali în Funcții Publice

Massive Attack a concertat marți seară la Arenele Romane din București și a afișat în timpul show-ului, pe ecrane gigantice, mesaje critice la adresa corupției și a PSD. „Noaptea ca hoții”, „Campania Fără Penali câștigă teren în România”, ori „Primăria alocă încă 10 milioane pentru Catedrala Neamului” s-au numărat printre mesajele care au trecut prin fața spectatorilor veniți la Arenele Romane. 

Foto: Facebook Cristian Vasile

Fragmente din realitatea românească, nu din slide-uri Power Point citite de prim-ministrul PSD la televeviziuni de casă, lucruri care se pot vedea cu ușurință, atât din România cât și din străinătate, în ciuda acuza.

Foto: Facebook Cristian Vasile

„Campanie halucinantă a PSD: „Simona Halep” a fost huiduită”, dar și „Economia crește, țara se golește”, a mai scris pe ecranul din spatele scenei pe care a concertat trupa Massive Attack. O trupă care obișnuiește să prezinte în show-urile sale contextul politic al țării în care se află. 

Spectatorii au scandat împotriva PSD. Un nou tip de protest

Prezent la concert, fotograful Cristian Vasile a postat filme imagini și filme din timpul evenimentului.

Foto: Facebook Cristian Vasile

Într-o întregistrare dintre piese spectatorii pot fi auziți scandând „M..e PSD”.

Mesajele împotriva puterii afișate sau scandate la concerte reprezintă un tip de protest nou în România. Acesta a început să devină vizibil în vară, odată cu festivalul NEVERSEA. În timpul recitalului lui Grasu XXL, sunetul şi luminile de pe scenă au căzut la scurt timp după ce cântăreţul a înjurat Guvernul României. Cei câteva mii de spectatori au scandat apoi "PSD, ciuma roşie".

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fiecare intelege ce vrea, indiferent de logica si sensul mesajului ! Sa poti sa crezi ca o trupa cum este Massive Attack a dorit sa sustina o parte a clasei politice impotriva alteia este cel putin hazardat.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Criss B check icon
   Stim cine are obsesia asta, cum ca protestele sunt un demers partinic. Ce v-ar placea sa fie asa...Dar uite ca nu e. Nu, stimabililor, protestele sunt anti PSD si ALDE, impotriva masurilor luate de aceasta guvernare, a incercarilor cu orice chip de a face viata mai usoara hotilor de tot felul, dar mai ales lor, hotilor de la varf. Nu iese nimeni in strada pentru alte partide, intelegeti odata asta.
   • Like 2


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult