Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Mesajul adresat copiilor de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la deschiderea anului școlar: „Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!”

ÎPS Teofan

„Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!” Acesta a fost mesajul adresat copiilor la Iași de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, la deschiderea anului școlar.

Înaltul prelatul a participat la deschiderea oficiala a noului an școlar la Iași, deschidere care a avut loc la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din Iași. Unitatea de învățămînta fost modernizată din fonduri locale astfel încât toți oficialii s-au îngrămădit la deschidere. 

Îmbrăcați festiv sau ca și cînd ar fi mai avut speranța unor ore de vacanțe, elevii Școlii Mihail Kogălniceanu s-au adunat în curtea interioară. Cu brațele încărcate de flori sau de dulcirui, elevii însoțiți de părinți au așteptat ora 9.

- Să rostim cu toții rugăciunea Tatăl Nostru, copii? a întrebat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei!

- Daaa! au răspuns copiii

- Atunci am să încep eu și urmați voi și dacă se poate să se alăture și părinții noștri.

Mitropolitul Moldovei și Bucovineri a deschis ceremonia. A urmat un scurt cuvânt adresat de Mitropolitul Moldovei mai ales elevilor prezenți. 

„Un gând de binecuvântare să adresez vouă, în primul rând, părinților voștri care v-au născut și dascălilor care vă primesc aici cu brațele deschise pentru a vă ajuta, cred, pentru lucrul cel mai important lucru în viață. Să fii un om liber. Iar un om fără de carte este un om care cade în sclavie” a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan care a continuat: “ Un om fără de cultură este un om supus diferitelor dependențe care sunt ,tot timpul, supuse atenției minții și sufletului nostru. De aceea îl rog pe Dumnezeu să dăruiască părinților, dascălilor, celor care conduc obștea, locală, județeană, cei care sunt în parlamentul României să le dăruiască Dumnezeu putere .Și lor și nouă, să vă orientăm pe voi spre drumul libertății. Să aveți și credință în Dumnezeu fără de care libertate adevărată nu există!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • .....sau ajunge prin ministru....
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult