Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mesajul adresat copiilor de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la deschiderea anului școlar: „Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!”

ÎPS Teofan

„Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!” Acesta a fost mesajul adresat copiilor la Iași de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, la deschiderea anului școlar.

Înaltul prelatul a participat la deschiderea oficiala a noului an școlar la Iași, deschidere care a avut loc la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din Iași. Unitatea de învățămînta fost modernizată din fonduri locale astfel încât toți oficialii s-au îngrămădit la deschidere. 

Îmbrăcați festiv sau ca și cînd ar fi mai avut speranța unor ore de vacanțe, elevii Școlii Mihail Kogălniceanu s-au adunat în curtea interioară. Cu brațele încărcate de flori sau de dulcirui, elevii însoțiți de părinți au așteptat ora 9.

- Să rostim cu toții rugăciunea Tatăl Nostru, copii? a întrebat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei!

- Daaa! au răspuns copiii

- Atunci am să încep eu și urmați voi și dacă se poate să se alăture și părinții noștri.

Mitropolitul Moldovei și Bucovineri a deschis ceremonia. A urmat un scurt cuvânt adresat de Mitropolitul Moldovei mai ales elevilor prezenți. 

„Un gând de binecuvântare să adresez vouă, în primul rând, părinților voștri care v-au născut și dascălilor care vă primesc aici cu brațele deschise pentru a vă ajuta, cred, pentru lucrul cel mai important lucru în viață. Să fii un om liber. Iar un om fără de carte este un om care cade în sclavie” a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan care a continuat: “ Un om fără de cultură este un om supus diferitelor dependențe care sunt ,tot timpul, supuse atenției minții și sufletului nostru. De aceea îl rog pe Dumnezeu să dăruiască părinților, dascălilor, celor care conduc obștea, locală, județeană, cei care sunt în parlamentul României să le dăruiască Dumnezeu putere .Și lor și nouă, să vă orientăm pe voi spre drumul libertății. Să aveți și credință în Dumnezeu fără de care libertate adevărată nu există!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • .....sau ajunge prin ministru....
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult