Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Mesajul adresat copiilor de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la deschiderea anului școlar: „Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!”

ÎPS Teofan

„Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!” Acesta a fost mesajul adresat copiilor la Iași de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, la deschiderea anului școlar.

Înaltul prelatul a participat la deschiderea oficiala a noului an școlar la Iași, deschidere care a avut loc la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din Iași. Unitatea de învățămînta fost modernizată din fonduri locale astfel încât toți oficialii s-au îngrămădit la deschidere. 

Îmbrăcați festiv sau ca și cînd ar fi mai avut speranța unor ore de vacanțe, elevii Școlii Mihail Kogălniceanu s-au adunat în curtea interioară. Cu brațele încărcate de flori sau de dulcirui, elevii însoțiți de părinți au așteptat ora 9.

- Să rostim cu toții rugăciunea Tatăl Nostru, copii? a întrebat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei!

- Daaa! au răspuns copiii

- Atunci am să încep eu și urmați voi și dacă se poate să se alăture și părinții noștri.

Mitropolitul Moldovei și Bucovineri a deschis ceremonia. A urmat un scurt cuvânt adresat de Mitropolitul Moldovei mai ales elevilor prezenți. 

„Un gând de binecuvântare să adresez vouă, în primul rând, părinților voștri care v-au născut și dascălilor care vă primesc aici cu brațele deschise pentru a vă ajuta, cred, pentru lucrul cel mai important lucru în viață. Să fii un om liber. Iar un om fără de carte este un om care cade în sclavie” a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan care a continuat: “ Un om fără de cultură este un om supus diferitelor dependențe care sunt ,tot timpul, supuse atenției minții și sufletului nostru. De aceea îl rog pe Dumnezeu să dăruiască părinților, dascălilor, celor care conduc obștea, locală, județeană, cei care sunt în parlamentul României să le dăruiască Dumnezeu putere .Și lor și nouă, să vă orientăm pe voi spre drumul libertății. Să aveți și credință în Dumnezeu fără de care libertate adevărată nu există!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • .....sau ajunge prin ministru....
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult