Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mesajul adresat copiilor de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la deschiderea anului școlar: „Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!”

ÎPS Teofan

„Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!” Acesta a fost mesajul adresat copiilor la Iași de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, la deschiderea anului școlar.

Înaltul prelatul a participat la deschiderea oficiala a noului an școlar la Iași, deschidere care a avut loc la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din Iași. Unitatea de învățămînta fost modernizată din fonduri locale astfel încât toți oficialii s-au îngrămădit la deschidere. 

Îmbrăcați festiv sau ca și cînd ar fi mai avut speranța unor ore de vacanțe, elevii Școlii Mihail Kogălniceanu s-au adunat în curtea interioară. Cu brațele încărcate de flori sau de dulcirui, elevii însoțiți de părinți au așteptat ora 9.

- Să rostim cu toții rugăciunea Tatăl Nostru, copii? a întrebat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei!

- Daaa! au răspuns copiii

- Atunci am să încep eu și urmați voi și dacă se poate să se alăture și părinții noștri.

Mitropolitul Moldovei și Bucovineri a deschis ceremonia. A urmat un scurt cuvânt adresat de Mitropolitul Moldovei mai ales elevilor prezenți. 

„Un gând de binecuvântare să adresez vouă, în primul rând, părinților voștri care v-au născut și dascălilor care vă primesc aici cu brațele deschise pentru a vă ajuta, cred, pentru lucrul cel mai important lucru în viață. Să fii un om liber. Iar un om fără de carte este un om care cade în sclavie” a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan care a continuat: “ Un om fără de cultură este un om supus diferitelor dependențe care sunt ,tot timpul, supuse atenției minții și sufletului nostru. De aceea îl rog pe Dumnezeu să dăruiască părinților, dascălilor, celor care conduc obștea, locală, județeană, cei care sunt în parlamentul României să le dăruiască Dumnezeu putere .Și lor și nouă, să vă orientăm pe voi spre drumul libertății. Să aveți și credință în Dumnezeu fără de care libertate adevărată nu există!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • .....sau ajunge prin ministru....
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult