Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Mesajul adresat copiilor de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la deschiderea anului școlar: „Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!”

ÎPS Teofan

„Un om fără de carte este un om care cade în sclavie!” Acesta a fost mesajul adresat copiilor la Iași de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, la deschiderea anului școlar.

Înaltul prelatul a participat la deschiderea oficiala a noului an școlar la Iași, deschidere care a avut loc la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu din Iași. Unitatea de învățămînta fost modernizată din fonduri locale astfel încât toți oficialii s-au îngrămădit la deschidere. 

Îmbrăcați festiv sau ca și cînd ar fi mai avut speranța unor ore de vacanțe, elevii Școlii Mihail Kogălniceanu s-au adunat în curtea interioară. Cu brațele încărcate de flori sau de dulcirui, elevii însoțiți de părinți au așteptat ora 9.

- Să rostim cu toții rugăciunea Tatăl Nostru, copii? a întrebat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei!

- Daaa! au răspuns copiii

- Atunci am să încep eu și urmați voi și dacă se poate să se alăture și părinții noștri.

Mitropolitul Moldovei și Bucovineri a deschis ceremonia. A urmat un scurt cuvânt adresat de Mitropolitul Moldovei mai ales elevilor prezenți. 

„Un gând de binecuvântare să adresez vouă, în primul rând, părinților voștri care v-au născut și dascălilor care vă primesc aici cu brațele deschise pentru a vă ajuta, cred, pentru lucrul cel mai important lucru în viață. Să fii un om liber. Iar un om fără de carte este un om care cade în sclavie” a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan care a continuat: “ Un om fără de cultură este un om supus diferitelor dependențe care sunt ,tot timpul, supuse atenției minții și sufletului nostru. De aceea îl rog pe Dumnezeu să dăruiască părinților, dascălilor, celor care conduc obștea, locală, județeană, cei care sunt în parlamentul României să le dăruiască Dumnezeu putere .Și lor și nouă, să vă orientăm pe voi spre drumul libertății. Să aveți și credință în Dumnezeu fără de care libertate adevărată nu există!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • .....sau ajunge prin ministru....
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult