Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mesajul lui Florin Iordache către cei care au ieșit în Piață: „Protestăm de dragul de a protesta? Ar trebui să citească legile. Există și varianta redefinirii abuzului în serviciu fără prag”

Deputatul Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare responsabile cu legile Justiției, a confirmat că abuzul în serviciu ar putea fi redefinit în Parlament. Iordache a declarat că, în acest moment, sunt la comisia pe care o conduce 16 propuneri în ceea ce privește pragul pentru abuzul în serviciu, de la 19.000 de lei, suma „modică”, avansată de el săptămâna trecută, până la 100.000-200.000 de lei. 

„O decizie va fi luată în comisie, nu exclud că există varianta redefinii abuzului în serviciu fără prag”, a declarat Iordache într-un interviu pentru Digi24. Săptămâna trecută, Digi24 scria că parlamentarii uterii iau discuție și redefinirea abuzului în serviciu, astfel încât acesta să poată fi incriminat doar dacă presupune dare sau luare de mită.

Întrebat despre protestele de duminică seară, fostul ministru al Justiției din vremea OUG 13 a susținut că legile sunt în concordanță cu ce susține strada. „Legile se fac în Parlament. Doar să preotestăm de dragul de a protesta fără să ne uităm la legi. Legile sunt în concordanță cu ceea ce cere strada”, a spus Iordache. „Celor care critică legile aflate în Parlament le transmit că ar trebui să citească legile. Inspecția Judiciară din subordinea Ministerului Justiției am eliminat, e autonomă. Președintele României să fie cel care poate respinge o dată atât numirile cât și revocările”, a declarat Iordache.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă regresul economic actual poate fi recuperat în viitor, modificarea legilor justiției atrage după sine imposibilitatea de a-i mai acuza pe infractorii care susțin acest demers, pentru că vor beneficia de legea cea mai favorabilă.
  • Like 0
 • Gion check icon
  La fel spunea si cu OUG 13, la fel spuneau toti lingaii pesede "nu ati inteles legea domne!". Dar domnilor aveti ce ati votat sau ce nu ati votat ca nu ati avut, vezi doamne, cu ce sau cu cine. Acest jeg este produsul miserupismului nostru, al gandirii idioate "nu am cu cine sa votez ca toti sunt la fel".
  • Like 3
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Intr-un an de zile ati eliberat toti puscariasii, ati dus leul la 5 unitati monetare fata de euro, ati scumpit benzina, ROBOR-ul l-ati scos din “Stop Losing” si s-a dus in cap. Desi vine toata Europa la voi, SUA, UK sa va zica omeneste si decent ca sunteti niste tampiti voi Bat Man, Bat Man ! Voi va suportati asa ? Sincer ? Ei bine noi vrem anticipate, e sabotaj sa mai mergem cu voi inca 3 ani. Sunteti din alt film mai baieti ! Bat Man, Bat Man !
  • Like 5
 • Mda, să citească legile...
  Cum zicea astă iarnă? Nu, nu, nu, nu pricepeți!
  Nu iese nici un criminal din pușcărie.
  Când colo...avem deja primul recidivist.
  Nici nerușinare nu poți să o numești. Putinizare.
  • Like 2
 • Ciordache!
  • Like 2
  • @ Lucian Baciu
   Vaaai, cum puteti sa ii spuneti asa, direct, pe nume? Va rog frumos, putina politete nu strica: "domnul" ciordache! :))
   • Like 1
 • check icon
  Asta-i dus cu capul...e treaba lor sa faca legi bune(si pentru asta sunt platiti),a noastra sa nu-i lasam sa faca orice vor(si asta o facem gratis,nu asa cum incerca ceva gurnalista sa demonstreze).Au facut ei legi bune?Ca de mai bine de un sfert de veac sunt cam aceleasi moace in parlament,chiar atunci cind au fost in opozitie puteau veni cu proiecte de legi,interpelari,discutii in comitiile de specialitate...sau nu e voie sa protestezi impotriva Partidului?Huoooo Prosperitate -pentru hotii cu carnet de Partid/Solidaritate -cu hotii,violatorii,pedofilii si ucigasii/Demnitate-poate a victimei violate si pradate de proaspat eliberatul violator?Nu prea cred...si astea tin de justitie mai cap patrat lemnos!
  • Like 2
 • Friedrich August von Hayek, laureat al premiului Nobel pentru economie (1974) ne spunea că in democrația politică, bazată pe cea economică, există un mare pericol: cel al dictaturii despotice.
  Aceasta apare odată cu înțelegerile (asupra unor privilegii și avantaje) dintre grupurile ce formează o majoritate parlamentară.
  Așadar, nu am inventat noi nimic.
  Dar cetățenii au datoria morală să fie cu ochii parlamentari și să-i sancționeze, indiferent când au fost aleși.
  Prin urmare, alegerile democratice nu garantează și un comportament democratic ulterior al aleșilor.
  • Like 1
 • Friedrich August von Hayek, laureat al premiului Nobel pentru economie (1974) ne spunea că in democrația politică, bazată pe cea economică, există un mare pericol: cel al dictaturii despotice.
  Aceasta apare odată cu înțelegerile (asupra unor privilegii și avantaje) dintre grupurile ce formează o majoritate parlamentară.
  Așadar, nu am inventat noi nimic.
  Dar cetățenii au datoria morală să fie cu ochii parlamentari și să-i sancționeze, indiferent când au fost aleși.
  Prin urmare, alegerile democratice nu garantează și un comportament democratic ulterior al aleșilor.
  • Like 0
 • Ce tupeu pe zdreanta asta de om. Un caz clasic de sluga scoasa la inaintare, tartorul cloceste ceva si trimite pe cei cu neuronul care patineaza pe creier sa emita prostii si sa faca pe interesantii. S-au speriat serios aseara, peste un weekend vin dublu, peste inca unul 100000. Nu, il vrem pe tartor la puscarie pentru multiplele infractiuni pe care le-a comis. Pe prostul asta la scoala de corectie, poate invata putina logica si argumentare. Abia dupa, cu chiu cu vai, se va putea reincadra profesional ca gunoier.
  • Like 5


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult