Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mesajul lui Florin Iordache către cei care au ieșit în Piață: „Protestăm de dragul de a protesta? Ar trebui să citească legile. Există și varianta redefinirii abuzului în serviciu fără prag”

Deputatul Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare responsabile cu legile Justiției, a confirmat că abuzul în serviciu ar putea fi redefinit în Parlament. Iordache a declarat că, în acest moment, sunt la comisia pe care o conduce 16 propuneri în ceea ce privește pragul pentru abuzul în serviciu, de la 19.000 de lei, suma „modică”, avansată de el săptămâna trecută, până la 100.000-200.000 de lei. 

„O decizie va fi luată în comisie, nu exclud că există varianta redefinii abuzului în serviciu fără prag”, a declarat Iordache într-un interviu pentru Digi24. Săptămâna trecută, Digi24 scria că parlamentarii uterii iau discuție și redefinirea abuzului în serviciu, astfel încât acesta să poată fi incriminat doar dacă presupune dare sau luare de mită.

Întrebat despre protestele de duminică seară, fostul ministru al Justiției din vremea OUG 13 a susținut că legile sunt în concordanță cu ce susține strada. „Legile se fac în Parlament. Doar să preotestăm de dragul de a protesta fără să ne uităm la legi. Legile sunt în concordanță cu ceea ce cere strada”, a spus Iordache. „Celor care critică legile aflate în Parlament le transmit că ar trebui să citească legile. Inspecția Judiciară din subordinea Ministerului Justiției am eliminat, e autonomă. Președintele României să fie cel care poate respinge o dată atât numirile cât și revocările”, a declarat Iordache.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă regresul economic actual poate fi recuperat în viitor, modificarea legilor justiției atrage după sine imposibilitatea de a-i mai acuza pe infractorii care susțin acest demers, pentru că vor beneficia de legea cea mai favorabilă.
  • Like 0
 • Gion check icon
  La fel spunea si cu OUG 13, la fel spuneau toti lingaii pesede "nu ati inteles legea domne!". Dar domnilor aveti ce ati votat sau ce nu ati votat ca nu ati avut, vezi doamne, cu ce sau cu cine. Acest jeg este produsul miserupismului nostru, al gandirii idioate "nu am cu cine sa votez ca toti sunt la fel".
  • Like 3
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Intr-un an de zile ati eliberat toti puscariasii, ati dus leul la 5 unitati monetare fata de euro, ati scumpit benzina, ROBOR-ul l-ati scos din “Stop Losing” si s-a dus in cap. Desi vine toata Europa la voi, SUA, UK sa va zica omeneste si decent ca sunteti niste tampiti voi Bat Man, Bat Man ! Voi va suportati asa ? Sincer ? Ei bine noi vrem anticipate, e sabotaj sa mai mergem cu voi inca 3 ani. Sunteti din alt film mai baieti ! Bat Man, Bat Man !
  • Like 5
 • Mda, să citească legile...
  Cum zicea astă iarnă? Nu, nu, nu, nu pricepeți!
  Nu iese nici un criminal din pușcărie.
  Când colo...avem deja primul recidivist.
  Nici nerușinare nu poți să o numești. Putinizare.
  • Like 2
 • Ciordache!
  • Like 2
  • @ Lucian Baciu
   Vaaai, cum puteti sa ii spuneti asa, direct, pe nume? Va rog frumos, putina politete nu strica: "domnul" ciordache! :))
   • Like 1
 • check icon
  Asta-i dus cu capul...e treaba lor sa faca legi bune(si pentru asta sunt platiti),a noastra sa nu-i lasam sa faca orice vor(si asta o facem gratis,nu asa cum incerca ceva gurnalista sa demonstreze).Au facut ei legi bune?Ca de mai bine de un sfert de veac sunt cam aceleasi moace in parlament,chiar atunci cind au fost in opozitie puteau veni cu proiecte de legi,interpelari,discutii in comitiile de specialitate...sau nu e voie sa protestezi impotriva Partidului?Huoooo Prosperitate -pentru hotii cu carnet de Partid/Solidaritate -cu hotii,violatorii,pedofilii si ucigasii/Demnitate-poate a victimei violate si pradate de proaspat eliberatul violator?Nu prea cred...si astea tin de justitie mai cap patrat lemnos!
  • Like 2
 • Friedrich August von Hayek, laureat al premiului Nobel pentru economie (1974) ne spunea că in democrația politică, bazată pe cea economică, există un mare pericol: cel al dictaturii despotice.
  Aceasta apare odată cu înțelegerile (asupra unor privilegii și avantaje) dintre grupurile ce formează o majoritate parlamentară.
  Așadar, nu am inventat noi nimic.
  Dar cetățenii au datoria morală să fie cu ochii parlamentari și să-i sancționeze, indiferent când au fost aleși.
  Prin urmare, alegerile democratice nu garantează și un comportament democratic ulterior al aleșilor.
  • Like 1
 • Friedrich August von Hayek, laureat al premiului Nobel pentru economie (1974) ne spunea că in democrația politică, bazată pe cea economică, există un mare pericol: cel al dictaturii despotice.
  Aceasta apare odată cu înțelegerile (asupra unor privilegii și avantaje) dintre grupurile ce formează o majoritate parlamentară.
  Așadar, nu am inventat noi nimic.
  Dar cetățenii au datoria morală să fie cu ochii parlamentari și să-i sancționeze, indiferent când au fost aleși.
  Prin urmare, alegerile democratice nu garantează și un comportament democratic ulterior al aleșilor.
  • Like 0
 • Ce tupeu pe zdreanta asta de om. Un caz clasic de sluga scoasa la inaintare, tartorul cloceste ceva si trimite pe cei cu neuronul care patineaza pe creier sa emita prostii si sa faca pe interesantii. S-au speriat serios aseara, peste un weekend vin dublu, peste inca unul 100000. Nu, il vrem pe tartor la puscarie pentru multiplele infractiuni pe care le-a comis. Pe prostul asta la scoala de corectie, poate invata putina logica si argumentare. Abia dupa, cu chiu cu vai, se va putea reincadra profesional ca gunoier.
  • Like 5


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult