Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mesajul Simonei Halep pentru Bianca Andreescu, după ce sportiva canadiană a învins-o pe Serena Williams și a devenit campioană la US Open: „România este foarte mândră de tine”

Bianca Andreescu - US Open

(Foto: Guliver/Getty Images)

Bianca Andreescu (19 ani), care a câștigat turneul de la US Open, după o finală cu Serena Williams (37 ani) scor 6-3, 7-5, a fost felicitată și de Simona Halep.

„Felicitări, Bianca Andreeescu, pentru o performanţă uimitoare şi pentru primul tău grand slam! România este foarte mândră de tine", a scris Halep, pe Twitter.

Justin Trudeau, premierul Canadei, a felicitat-o pe Bianca Andreescu, prima jucătoare canadiană care a câştigat un grand slam, US Open. Primarul din Mississauga, suburbia oraşului Toronto, unde s-a născut Bianca Andreescu, i-a promis sportivei cheia oraşului şi că o stradă îi va purta numele, scrie News.ro.

„Sunt mândră de cum am jucat”

„E greu de explicat, e greu de spus în cuvinte. Am muncit mult să ajung aici. Anul acesta a fost ca un vis pentru mine. Faptul că am ajuns aici să joc aici cu Serena, o legendă, este ceva unic. Am încercat să pășesc pe teren și să nu mă gândesc la adversară. Sunt mândră de cum am jucat. Știu că voiați să câștige Serena, îmi pare foarte rău. Mă așteptam să revină Serena, așa cum a făcut-o în trecut. De aceea este o mare campioană. Nu a fost o perioadă ușoară în urmă cu un an, am avut multe accidentări. O să mulțumesc echipei mele că mi-a fost alături. Le dedic această victorie (n.r. - părinților ei). Nu pot să le mulțumesc suficient pentru tot ce au făcut. A fost o călătorie lungă. Vă mulțumesc și hai să continuăm", a spus Bianca Andreescu, după victorie.


(Foto Guliver/Getty Images)

„Bianca, ai jucat excelent, sunt mândră de tine și mă bucur pentru tine. A fost un meci incredibil, speram să pot juca mai bine, dar mi-am dorit ca ea să câștige turneul, mă bucur că s-a impus ea. Mă bucur că sunt aici și că pot concura încă la acest nivel, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt încă aici, echipa mea a fost un punct de susținere, a fost incredibilă mereu. Vă mulțumesc foarte mult, înseamnă enorm pentru mine, ați fost minunați pe parcursul acestor două săptămâni", a declarat Serena Williams.

Bianca Andreescu a primit un premiu de 3,85 milioane de dolari (aproape 3,5 milioane de euro), cel mai mare din istorie la un grand slam, şi 2.000 de puncte WTA, iar Serena Williams 1,9 milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA.

Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Cum au trăit canadienii victoria Biancăi Andreescu

Canadienii au sărbătorit victoria istorică a Biancăi Andreescu la US Open.

„Suntem mândri de reușita Biancăi. Este o performanță extraordinară. O iubim pe Bianca”, a spus pentru City News unul dintre fanii care au urmărit finala de la US Open.

(foto captura City News)

„Ne-am reunit să sărbătorim victoria Biancăi Andreescu. Este mândria Canadei. Vrem ca sportivii noștri să fie cei mai buni și noi arătăm că în tenis putem fi cei mai buni”, a spus o reprezentantă a Tennis Canada.

Pe pagina de Facebook a Tennis Canada sunt sute de mesaje de felicitare: 

„Continuă să mergi mai departe cu instinctul competitiv și cu abilitatea de a rămâne smerită, deoarece cred că vei avea mare succes cu un echilibru al acestor două calități. Ai făcut Canada mândră azi”, comentează pe  unul dintre fanii sportivei.

„Ea este un adevărat canadian! Și-a cerut scuze americanilor pentru victorie! Felicitări!”

„Campioana canadiană politicoasă demonstrează respect în victorie. O persoană exemplară, cu talent extraordinar, felicitări”.

Și premierul Canadei a felicitat-o pe Bianca: „Ai făcut istorie și ai făcut o țară întreagă foarte mândră”

(foto Guliver/Getty Images)

Primarul oraşului Toronto, John Tory, a recţionat şi el după reuşita jucătoarei canadiene de origină română: „Semnul oraşului Toronto va fi aprins în aur în această seară pentru a sărbători victria istorică a Biancăi Andreescu la US Open. Toronto va celebra victoria şi abia aşteaptă o carieră plină de succese".

(Foto Twitter)

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Înainte de această finală gura sau gurile rele „mâncau” (înțelegeți) precum că Simona se roagă să câștige Serena ca nu cumva să se întâmple o catastrofă ca Bianca să o depășească în clasament pe Simona. Astfel de știri cu această tentă de „țață” se publică aproape în fiecare zi de „jurnaliștii„ noștri. Oricum Serena la 2 din cele 4 Grand Slam-uri a fost bătută chiar în finală de 2 românce a doua adevărat cu cetățenie canadiană dar vorbitoare și cu ADN românsc. Bravo lor la amândouă jucătoare de tenis care deocamdată fac ca România să pară totuși o țară normală deși nu suntem.
  • Like 0
 • Smerenia ei spune despre un suflet nobil .Sa ceri scuze ca ai castigat arata catre un mare suflet nobil
  • Like 0
 • Daca o elogiem nu-i bine, ca nu-i romanca pe acte; daca n-o elogiem, nu-i bine, ca-i romancuta pe natura din Pitesti, parol ! ; iata Halep a felicitat-o , ca si Serena, pe chestie de fair-play in tenis, iata vom avea o strada Andreescu in Missisauga , in cinstea genialului nostru pictor sau cantaret, desigur - sa mai zica cineva ca canadienii nu sunt cu multi - cultura ! In fine, noi avem azi meci greu cu Malta la Ploiesti si nimeni nu scoate o vorba...
  • Like 0
 • Romania who?
  • Like 1


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult