Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mesajul unui antreprenor către statul român: „Vă rog din suflet, nu ne ajutați. Lăsați-ne că ne descurcăm singuri”

Sergiu Neguț

Antreprenorul Sergiu Neguț, membru al consiliului director al Romanian Business Leaders, se declară îngrijorat de modul în care statul vrea să îi ajute pe oamenii de afaceri din România. 

Întrebat în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, care este relația antreprenorilor cu statul, antreprenorul a răspuns:

„Eu îmi doresc foarte tare să nu existe această relație, eu sunt in complete denial. Știți cum e? Nu mai știu care dintre președinții americani a zis, la un moment dat că cel mai rău lucru pe care vrea să îl facă statul pentru antreprenoriat este să vrea să ajute.  Vă rog foarte mult, vă rog din suflet, nu ne ajutați. Lăsați-ne că ne descurcăm singuri. Ne e foarte bine! dacă am o armată de oameni care sunt plătiți de stat să creeze fluxuri, procese și proceduri, cel mai probabil, chestia asta mă va încurca”.

Prin măsurile luate, Guvernul vrea să acrediteze ideea că statul vrea să îl sașvezepe antreprenorul român de multinaționalele lacome. „Eu nu am interpretat dialogul așa”, spune Neguț. 

„Am remarcat că cea mai mare bancă din sistemul românesc este o bancă multinațională romanească si s-a bucurat extraordinar de tare. Acum sunt evident sarcastic”, a completat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult