Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mesajul unui antreprenor către statul român: „Vă rog din suflet, nu ne ajutați. Lăsați-ne că ne descurcăm singuri”

Sergiu Neguț

Antreprenorul Sergiu Neguț, membru al consiliului director al Romanian Business Leaders, se declară îngrijorat de modul în care statul vrea să îi ajute pe oamenii de afaceri din România. 

Întrebat în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, care este relația antreprenorilor cu statul, antreprenorul a răspuns:

„Eu îmi doresc foarte tare să nu existe această relație, eu sunt in complete denial. Știți cum e? Nu mai știu care dintre președinții americani a zis, la un moment dat că cel mai rău lucru pe care vrea să îl facă statul pentru antreprenoriat este să vrea să ajute.  Vă rog foarte mult, vă rog din suflet, nu ne ajutați. Lăsați-ne că ne descurcăm singuri. Ne e foarte bine! dacă am o armată de oameni care sunt plătiți de stat să creeze fluxuri, procese și proceduri, cel mai probabil, chestia asta mă va încurca”.

Prin măsurile luate, Guvernul vrea să acrediteze ideea că statul vrea să îl sașvezepe antreprenorul român de multinaționalele lacome. „Eu nu am interpretat dialogul așa”, spune Neguț. 

„Am remarcat că cea mai mare bancă din sistemul românesc este o bancă multinațională romanească si s-a bucurat extraordinar de tare. Acum sunt evident sarcastic”, a completat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult