Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mesajul unui antreprenor către statul român: „Vă rog din suflet, nu ne ajutați. Lăsați-ne că ne descurcăm singuri”

Sergiu Neguț

Antreprenorul Sergiu Neguț, membru al consiliului director al Romanian Business Leaders, se declară îngrijorat de modul în care statul vrea să îi ajute pe oamenii de afaceri din România. 

Întrebat în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, care este relația antreprenorilor cu statul, antreprenorul a răspuns:

„Eu îmi doresc foarte tare să nu existe această relație, eu sunt in complete denial. Știți cum e? Nu mai știu care dintre președinții americani a zis, la un moment dat că cel mai rău lucru pe care vrea să îl facă statul pentru antreprenoriat este să vrea să ajute.  Vă rog foarte mult, vă rog din suflet, nu ne ajutați. Lăsați-ne că ne descurcăm singuri. Ne e foarte bine! dacă am o armată de oameni care sunt plătiți de stat să creeze fluxuri, procese și proceduri, cel mai probabil, chestia asta mă va încurca”.

Prin măsurile luate, Guvernul vrea să acrediteze ideea că statul vrea să îl sașvezepe antreprenorul român de multinaționalele lacome. „Eu nu am interpretat dialogul așa”, spune Neguț. 

„Am remarcat că cea mai mare bancă din sistemul românesc este o bancă multinațională romanească si s-a bucurat extraordinar de tare. Acum sunt evident sarcastic”, a completat el.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la 13:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult