Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mesajul unui polițist către Cătălin Rădulescu: „Aberantule, îți dau oricând banii înapoi! Mergem la bancomat și apoi tu ieși din politică”

Cătălin Rădulescu - Inquam

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Deputatul Cătălin Rădulescu le-a spus bugetarilor care nu au votat PSD că ar trebui să dea înapoi măririle de salarii. Scandalizat de afirmația lui Rădulescu, Ionuț Rasica, un polițist din Brașov i-a transmis, într-un mesaj publicat pe Facebook, că el își câștigă banii prin muncă, nu prin vot și că îi dă înapoi dacă deputatul iese din politică.

Redăm mai jos, integral, mesajul polițistului din Brașov:

Aberantule, îmi câștig salariul prin muncă, nu prin vot. Votul e un drept constituțional exprimat în conformitate cu convingerile fiecărui cetățean, numai o aberație a mediului politic, cum ești tu și cei ca tine, îi pot asocia o valoare patrimonială. Știu că ți-e imposibil să concepi, dar nici locul de muncă nu mi l-am câștigat prin vot, ci prin examene și studii. La școala unde mi-am dobândit eu formația profesională am fost mai mult de 10 pe loc, locurile nu se obțineau prin lipit de afișe, condus mașina șefului, sau lingușirea acestuia, iar probele au fost mult mai dificile decât este rostirea emfatică de minciuni la televizor. La mine a fost cu note, nu cu păcălit electorat. 

La probele pe care le-am trecut eu, tu, cu nivelul tău de gramatică și de școală, n-ai fi luat 5. Sunt polițist, ceea ce înseamnă că diferența majoră dintre locul meu de muncă și locul tău de muncă este că aici prindem infractori, acolo îi eliberați. La noi, ieșirea din închisoare a unui infractor care nu a terminat de ispășit pedeapsa se numește evadare și e cel mai usturător eșec profesional, la voi se intitulează „recurs compensatoriu” și e un triumf. Pentru noi, infractorii aflați în libertate sunt prilej de alertă, n-avem liniște până nu-i prindem, pentru voi e un deziderat, n-aveți liniște până nu le dați definitiv drumul. În mâinile pe care noi le încătușăm, voi încredințați demnități înalte ale statului. Ziua noastră de muncă tinde neîncetat spre aplicarea legislației penale, a voastră, spre masacrarea ei. Noi ne zbatem să recuperăm prejudiciile, voi vă căzniți să le disimulați în cimitire, bungalow-uri și pereți. Noi întemnițăm hoții, voi îi amnistiați. Noi instrumentăm dosare penale bazându-ne cercetarea penală pe probe care să incrimineze, cum ne cere legea — adică dincolo de orice îndoială, voi legiferați prolific excepții procesuale. Noi le trimitem magistraților, spre judecare, mii de volume, ticsite cu dovezi pe care, din cauza legilor pe care le faceți voi, am ajuns să le strângem din ce în ce mai greu, voi le trimiteți magistraților, pe cap, inspectori judiciari care să îi intimideze și îi revocați abuziv din funcții. În plus, eu, dacă aberez in exercițiul funcțiunii cum aberezi tu cu Soros, protocoale, state paralele și alte bazaconii, sunt trimis în secunda doi la testare psihologică, la tine bag seamă că delirul fără nicio stavilă e atribuție de serviciu și sursă de apreciere printre colegi.

Aberantule, îți dau oricând banii înapoi. Ai dat lege în 2017 cum că îmi mărești salariul cu 25% în fiecare an și de atunci, când se face timpul să aplici legea, dai in fiecare decembrie OUG ca să nu o mai aplici. Așa se face că în total, abia dacă mi-ai crescut leafa cu 3-400 lei, sumă pentru care lumea, tot din cauza minciunilor tale, mă urăște astăzi considerându-mă bugetar de lux, din aceeași categorie cu medicii și funcționarii din primăriile și agențiile tale ministeriale. Între timp, fiindcă eliberezi cu sârg infractori mi-a crescut și volumul de muncă cu vreo 50%, dar pentru că mi-i ceri public, fac un efort și îți dau toți banii, și când îți promit asta te rog să ai în vedere că, spre deosebire de tine eu sunt om de cuvânt. Suport cu bucurie inflația, chiar cu zâmbetul pe buze, cu singura condiție ca tu și cei ca tine să dispăreți cu totul. Te aștept, așa facem, mergem la bancomat și apoi tu ieși din politică, ok?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Minunat! Javra, dacă înțelege, ceea ce este îndoielnic, ar trebui să-și facă harakiri. Așa și numai așa ar demonstra că-i mai funcționează o micime din creer.
    • Like 0
  • Mda, dar tot Carmen Gaz e șefă la M.I. Cît va dura pînă la o cercetare disciplinară?
    • Like 0
  • E super tare replica omului, bravo ție dom' polițist! Tot respectul
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Meseriaș Băiatul.
    • Like 0
  • mvaai, vrea militia sa-si spele imaginea, da' nu-i asta parola.
    • Like 0
  • Frumos, tot respectul domnule!
    • Like 5
  • mike mike check icon
    Chapeau domnule Rasica! Bravo!
    • Like 5
  • Oli check icon
    Chapeau!
    Tot respectul!
    • Like 2
  • Dan Dinu Dan Dinu check icon
    Domnule poliţist Ionuţ Rasica, toată aprecierea pentru atitudine, pentru mesaj şi pentru stilul percutant!
    • Like 4


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult