Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Sorana și Dulgherița au învins Cehoslovacia!

colaj - tenis

După eliminarea adversarei Simonei din finala Roland Garros, Sloane Stephens, de către croata Donna Vekić, Sorana Cîrstea produce a doua mare surpriză a turului 1 la Wimbledon!

În sfârșit, loviturile brici ale Soranei s-au legat! Aproape în orice meci disputat, Sorana are lovituri superbe, iuți, tăioase, la linie, de Top 10 mondial. De prea multe ori însă, nu posedă și forța mentală să mențină acest nivel de joc pe perioade suficient de lungi pentru a câștiga meciul. De aici, locul 51 WTA de pe care a început la Wimbledon.

În fața redutabilei Magdaléna Rybáriková, cap de serie 19 și semifinalistă anul trecut, Sorana a arătat o determinare pe care nu i-am văzut-o de mult. Nu a mai risipit mingi, s-a adunat în momentele importante și a urmat cu atenție planul tactic.

Semnul încrederii a fost serviciul, constant puternic și precis.

Lovitura cu care a incomodat-o cel mai rău pe Rybáriková – reverul cros, adânc și rapid. Astfel, slovaca nu și-a putut folosi eficient periculosul pe iarbă rever tăiat, în spatele căruia avansează la fileu pentru a-și plasa volé-urile excelente. Viteza de execuție a Soranei a pus-o repetat în criză de timp.

Româncei i-au intrat și backhand-uri, și forehand-uri lung de linie fără replică, așa încât, în ghemurile finale, versata Rybáriková nu prea știa ce să mai joace!

Nu putem decât să sperăm din toată inima că Sorana va rămâne în această stare psihică, indiferent de adversară!...

Venită din calificări, considerată fără șanse în fața puternicei Kristyna Plíšková, Alexandra Dulgheru a reușit un joc de o mobilitate remarcabilă, făcând uitate probemele fizice care nu i-au dat pace.

Cheia era, firește, s-o miște cât mai mult pe masiva cehoaică, să n-o lase să lovească de pe picioare, să o forțeze la schimburi din alergare. Avantajată și de o zi mai slabă la serviciu a Plíškovei, Alexandra s-a impus energic în setul decisiv, încheind cu lob perfect, stop perfect, volé perfect!

„Dulgherița” Inimă Mare este din nou cu noi...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu credeti ca exagerati deja cu acest gen de titlu? Uneori ma bucur ca nu mai avem o echipa buna de fotbal .... cum ati fi scris articolul dupa victoria impotriva Columbiei daca dupa o victorie in turul I la Wimbledon scrieti asa ceva?

    E un sport pana la urma si prin faptul ca le numiti pe ale noastre si depersonificati pe adversarele lor nu faceti altceva decat sa coborati la nivelul Gabrielei Firea din articolul dumneavoastra de aici: "Țara noastră-i țara noastră"...
    • Like 0
  • Ceholsovacia?
    Colectorii (sic!) doarme.... :-)
    • Like 0

Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult