Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sorana și Dulgherița au învins Cehoslovacia!

colaj - tenis

După eliminarea adversarei Simonei din finala Roland Garros, Sloane Stephens, de către croata Donna Vekić, Sorana Cîrstea produce a doua mare surpriză a turului 1 la Wimbledon!

În sfârșit, loviturile brici ale Soranei s-au legat! Aproape în orice meci disputat, Sorana are lovituri superbe, iuți, tăioase, la linie, de Top 10 mondial. De prea multe ori însă, nu posedă și forța mentală să mențină acest nivel de joc pe perioade suficient de lungi pentru a câștiga meciul. De aici, locul 51 WTA de pe care a început la Wimbledon.

În fața redutabilei Magdaléna Rybáriková, cap de serie 19 și semifinalistă anul trecut, Sorana a arătat o determinare pe care nu i-am văzut-o de mult. Nu a mai risipit mingi, s-a adunat în momentele importante și a urmat cu atenție planul tactic.

Semnul încrederii a fost serviciul, constant puternic și precis.

Lovitura cu care a incomodat-o cel mai rău pe Rybáriková – reverul cros, adânc și rapid. Astfel, slovaca nu și-a putut folosi eficient periculosul pe iarbă rever tăiat, în spatele căruia avansează la fileu pentru a-și plasa volé-urile excelente. Viteza de execuție a Soranei a pus-o repetat în criză de timp.

Româncei i-au intrat și backhand-uri, și forehand-uri lung de linie fără replică, așa încât, în ghemurile finale, versata Rybáriková nu prea știa ce să mai joace!

Nu putem decât să sperăm din toată inima că Sorana va rămâne în această stare psihică, indiferent de adversară!...

Venită din calificări, considerată fără șanse în fața puternicei Kristyna Plíšková, Alexandra Dulgheru a reușit un joc de o mobilitate remarcabilă, făcând uitate probemele fizice care nu i-au dat pace.

Cheia era, firește, s-o miște cât mai mult pe masiva cehoaică, să n-o lase să lovească de pe picioare, să o forțeze la schimburi din alergare. Avantajată și de o zi mai slabă la serviciu a Plíškovei, Alexandra s-a impus energic în setul decisiv, încheind cu lob perfect, stop perfect, volé perfect!

„Dulgherița” Inimă Mare este din nou cu noi...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult