Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sorana și Dulgherița au învins Cehoslovacia!

colaj - tenis

După eliminarea adversarei Simonei din finala Roland Garros, Sloane Stephens, de către croata Donna Vekić, Sorana Cîrstea produce a doua mare surpriză a turului 1 la Wimbledon!

În sfârșit, loviturile brici ale Soranei s-au legat! Aproape în orice meci disputat, Sorana are lovituri superbe, iuți, tăioase, la linie, de Top 10 mondial. De prea multe ori însă, nu posedă și forța mentală să mențină acest nivel de joc pe perioade suficient de lungi pentru a câștiga meciul. De aici, locul 51 WTA de pe care a început la Wimbledon.

În fața redutabilei Magdaléna Rybáriková, cap de serie 19 și semifinalistă anul trecut, Sorana a arătat o determinare pe care nu i-am văzut-o de mult. Nu a mai risipit mingi, s-a adunat în momentele importante și a urmat cu atenție planul tactic.

Semnul încrederii a fost serviciul, constant puternic și precis.

Lovitura cu care a incomodat-o cel mai rău pe Rybáriková – reverul cros, adânc și rapid. Astfel, slovaca nu și-a putut folosi eficient periculosul pe iarbă rever tăiat, în spatele căruia avansează la fileu pentru a-și plasa volé-urile excelente. Viteza de execuție a Soranei a pus-o repetat în criză de timp.

Româncei i-au intrat și backhand-uri, și forehand-uri lung de linie fără replică, așa încât, în ghemurile finale, versata Rybáriková nu prea știa ce să mai joace!

Nu putem decât să sperăm din toată inima că Sorana va rămâne în această stare psihică, indiferent de adversară!...

Venită din calificări, considerată fără șanse în fața puternicei Kristyna Plíšková, Alexandra Dulgheru a reușit un joc de o mobilitate remarcabilă, făcând uitate probemele fizice care nu i-au dat pace.

Cheia era, firește, s-o miște cât mai mult pe masiva cehoaică, să n-o lase să lovească de pe picioare, să o forțeze la schimburi din alergare. Avantajată și de o zi mai slabă la serviciu a Plíškovei, Alexandra s-a impus energic în setul decisiv, încheind cu lob perfect, stop perfect, volé perfect!

„Dulgherița” Inimă Mare este din nou cu noi...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult