Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mihai Șora, mesaj către protestatari: „Dragi prieteni, dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație”

Mihai Șora, 101 ani

Foto: Facebook Mihai Șora

Filosoful Mihai Șora i-a felicitat și le-a mulțumit manifestanților de la Sibiu pentru protestul inedit organizat în fața sediului filialei județene a PSD. Mihai Șora a lansat și un avertisment: „Dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație”.

„Ieri o ordonanță, azi un amendament, mâine o lege în toată regula.

Dragi prieteni,

dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație. Iar, atunci când copiii și nepoții vă vor întreba „Unde erai în zilele acelea?“, să le răspundeți cinstit: „Eram acasă, la căldură!“

PS: Mulțumesc, Sibiu! La București suntem mai singuratici…”, a scris miercuri pe Facebook filosoful Mihai Șora. 

Mesajul este însoțit și de un video din Piața Victoriei, cu titlul „Unde erai în zilele acelea?”, datat 13 decembrie 2017.

La scurt timp după postare, Mihai Șora a primit un răspuns din partea comunității „Vă vedem din Sibiu”: 

„Azi, la ora 12, s-au împlinit 48h de protest continuu la Sibiu în faţa sediului PSD. Vă mulţumim pentru susţinere! Doar împreună suntem puternici! #vavedemdinsibiu”. 

Mesajul este însoțit de un video cu tinerii care protestează în Sibiu, iar filosoful Mihai Șora i-a felicitat din nou: „Bravo vouă, oameni buni! Am mai spus-o de nenumărate ori: forța noastră este solidaritatea noastră.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cristi check icon
    Ne pare rau, dar n-avem timp. Nu ne mai pierdem vremea sa gandim, mai bine ne uitam la LasFierbinti.
    • Like 0
  • Tot respectul pentru Mihai Sora! Ma mir ca nu a fost atacat pana acum de penalii de prin guvernarea aldepesede (ori nu am auzit eu de asa ceva).
    Pe de alta parte, cred ca multi nu au mai iesit sa protesteze pentru simplul fapt ca nu exista o solicitare clara si simpla. Iesim, strigam, demonstram, ne enervam, dar infractorii merg mai departe – fara nicio jena. Asa incat gasesc ca singura revendicare rezonabila si cu suficient impact la acest moment este: dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate. Si asta cu toate riscurile in ceea ce priveste prezenta la vot, optiunile celor ce voteaza, s.a.m.d. Daca va fi sa ajunga din nou la putere aldepesede - macar sa stim ca majoritatea romanilor chiar asta isi doresc: sa fie furati, mintiti, omorati in spitale, umiliti de autoritati, lipsiti de un viitor in tara lor.
    Cred ca alte revendicari – de genul “stop legilor justitiei” – nu au efect nici pe termen scurt (nu ii sensibilizeaza pe acesti borfasi) si nici pe termen lung (vor reveni la aceeasi poveste chiar daca ar fi nevoiti sa renunte acum).
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult