Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mihai Șora, mesaj către protestatari: „Dragi prieteni, dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație”

Mihai Șora, 101 ani

Foto: Facebook Mihai Șora

Filosoful Mihai Șora i-a felicitat și le-a mulțumit manifestanților de la Sibiu pentru protestul inedit organizat în fața sediului filialei județene a PSD. Mihai Șora a lansat și un avertisment: „Dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație”.

„Ieri o ordonanță, azi un amendament, mâine o lege în toată regula.

Dragi prieteni,

dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație. Iar, atunci când copiii și nepoții vă vor întreba „Unde erai în zilele acelea?“, să le răspundeți cinstit: „Eram acasă, la căldură!“

PS: Mulțumesc, Sibiu! La București suntem mai singuratici…”, a scris miercuri pe Facebook filosoful Mihai Șora. 

Mesajul este însoțit și de un video din Piața Victoriei, cu titlul „Unde erai în zilele acelea?”, datat 13 decembrie 2017.

La scurt timp după postare, Mihai Șora a primit un răspuns din partea comunității „Vă vedem din Sibiu”: 

„Azi, la ora 12, s-au împlinit 48h de protest continuu la Sibiu în faţa sediului PSD. Vă mulţumim pentru susţinere! Doar împreună suntem puternici! #vavedemdinsibiu”. 

Mesajul este însoțit de un video cu tinerii care protestează în Sibiu, iar filosoful Mihai Șora i-a felicitat din nou: „Bravo vouă, oameni buni! Am mai spus-o de nenumărate ori: forța noastră este solidaritatea noastră.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Ne pare rau, dar n-avem timp. Nu ne mai pierdem vremea sa gandim, mai bine ne uitam la LasFierbinti.
  • Like 0
 • Tot respectul pentru Mihai Sora! Ma mir ca nu a fost atacat pana acum de penalii de prin guvernarea aldepesede (ori nu am auzit eu de asa ceva).
  Pe de alta parte, cred ca multi nu au mai iesit sa protesteze pentru simplul fapt ca nu exista o solicitare clara si simpla. Iesim, strigam, demonstram, ne enervam, dar infractorii merg mai departe – fara nicio jena. Asa incat gasesc ca singura revendicare rezonabila si cu suficient impact la acest moment este: dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate. Si asta cu toate riscurile in ceea ce priveste prezenta la vot, optiunile celor ce voteaza, s.a.m.d. Daca va fi sa ajunga din nou la putere aldepesede - macar sa stim ca majoritatea romanilor chiar asta isi doresc: sa fie furati, mintiti, omorati in spitale, umiliti de autoritati, lipsiti de un viitor in tara lor.
  Cred ca alte revendicari – de genul “stop legilor justitiei” – nu au efect nici pe termen scurt (nu ii sensibilizeaza pe acesti borfasi) si nici pe termen lung (vor reveni la aceeasi poveste chiar daca ar fi nevoiti sa renunte acum).
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult