Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mihai Șora, mesaj către protestatari: „Dragi prieteni, dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație”

Mihai Șora, 101 ani

Foto: Facebook Mihai Șora

Filosoful Mihai Șora i-a felicitat și le-a mulțumit manifestanților de la Sibiu pentru protestul inedit organizat în fața sediului filialei județene a PSD. Mihai Șora a lansat și un avertisment: „Dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație”.

„Ieri o ordonanță, azi un amendament, mâine o lege în toată regula.

Dragi prieteni,

dacă-i lăsați să fure, vor fura: TOT, bucată cu bucată, până la ultima fărâmă de libertate și democrație. Iar, atunci când copiii și nepoții vă vor întreba „Unde erai în zilele acelea?“, să le răspundeți cinstit: „Eram acasă, la căldură!“

PS: Mulțumesc, Sibiu! La București suntem mai singuratici…”, a scris miercuri pe Facebook filosoful Mihai Șora. 

Mesajul este însoțit și de un video din Piața Victoriei, cu titlul „Unde erai în zilele acelea?”, datat 13 decembrie 2017.

La scurt timp după postare, Mihai Șora a primit un răspuns din partea comunității „Vă vedem din Sibiu”: 

„Azi, la ora 12, s-au împlinit 48h de protest continuu la Sibiu în faţa sediului PSD. Vă mulţumim pentru susţinere! Doar împreună suntem puternici! #vavedemdinsibiu”. 

Mesajul este însoțit de un video cu tinerii care protestează în Sibiu, iar filosoful Mihai Șora i-a felicitat din nou: „Bravo vouă, oameni buni! Am mai spus-o de nenumărate ori: forța noastră este solidaritatea noastră.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Ne pare rau, dar n-avem timp. Nu ne mai pierdem vremea sa gandim, mai bine ne uitam la LasFierbinti.
  • Like 0
 • Tot respectul pentru Mihai Sora! Ma mir ca nu a fost atacat pana acum de penalii de prin guvernarea aldepesede (ori nu am auzit eu de asa ceva).
  Pe de alta parte, cred ca multi nu au mai iesit sa protesteze pentru simplul fapt ca nu exista o solicitare clara si simpla. Iesim, strigam, demonstram, ne enervam, dar infractorii merg mai departe – fara nicio jena. Asa incat gasesc ca singura revendicare rezonabila si cu suficient impact la acest moment este: dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate. Si asta cu toate riscurile in ceea ce priveste prezenta la vot, optiunile celor ce voteaza, s.a.m.d. Daca va fi sa ajunga din nou la putere aldepesede - macar sa stim ca majoritatea romanilor chiar asta isi doresc: sa fie furati, mintiti, omorati in spitale, umiliti de autoritati, lipsiti de un viitor in tara lor.
  Cred ca alte revendicari – de genul “stop legilor justitiei” – nu au efect nici pe termen scurt (nu ii sensibilizeaza pe acesti borfasi) si nici pe termen lung (vor reveni la aceeasi poveste chiar daca ar fi nevoiti sa renunte acum).
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult