Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ministrul Bogdan Aurescu, mesaj emoționant în momentul vaccinării: Am suferit înainte ca mama mea să moară, că nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut

Bogdan Aurescu - vaccin

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a vaccinat, miercuri, alături de ceilalți membri ai Guvernului. Vizibil emoționat, șeful diplomației române a povestit că mama sa, care a murit în decembrie, a lucrat în domeniul cercetării medicale și l-a învățat că vaccinurile sunt benefice. Ministrul a mărturisit că a suferit foarte mult pentru că în anul care a trecut nu și-a putut îmbrățișa și săruta mama, și a îndemnat oamenii să se vaccineze.

„Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza Covid-19, ci din cauza unei alte afecțiuni. În toată viața sa profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase. Și am învățat de la ea și din  cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut, înainte ca mama mea sa moară, pentru că nu am putut să o îmbrățisez, să o sărut", a spus, emoționat, ministrul Bogdan Aurescu.

„De asta vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați, pentru că în felul acesta vă veți putea îmbrățișa și săruta fără grijă părinții și bunicii. În felul acesta vom fi cu totii sănătoși și vom putea să circulăm fără grijă peste granițe", a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mister total. Nu de COVID? OK. Dar atunci, de ce nu a putut sa o imbratiseze? Regula 1 in comunicarea publica este ca nu transmiti mesaje care sporesc misterul. Afara de cazul in care esti autor de fictiune.
    • Like 0
  • Foarte frumos spus, foarte frumos gandit! Un om de familie buna, cu educatie si bun simt.... ce frumos!!
    • Like 0
  • Inteligenta superioara, instructia solida si fluenta verbala dar, peste toate acestea, bunul simt al unei persoane educate, permit in comunicarea publica emiterea de mesaje benefice, cu puternic impact persuasiv si nu numai !
    • Like 1


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult