Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministrul Bogdan Aurescu, mesaj emoționant în momentul vaccinării: Am suferit înainte ca mama mea să moară, că nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut

Bogdan Aurescu - vaccin

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a vaccinat, miercuri, alături de ceilalți membri ai Guvernului. Vizibil emoționat, șeful diplomației române a povestit că mama sa, care a murit în decembrie, a lucrat în domeniul cercetării medicale și l-a învățat că vaccinurile sunt benefice. Ministrul a mărturisit că a suferit foarte mult pentru că în anul care a trecut nu și-a putut îmbrățișa și săruta mama, și a îndemnat oamenii să se vaccineze.

„Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza Covid-19, ci din cauza unei alte afecțiuni. În toată viața sa profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase. Și am învățat de la ea și din  cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut, înainte ca mama mea sa moară, pentru că nu am putut să o îmbrățisez, să o sărut", a spus, emoționat, ministrul Bogdan Aurescu.

„De asta vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați, pentru că în felul acesta vă veți putea îmbrățișa și săruta fără grijă părinții și bunicii. În felul acesta vom fi cu totii sănătoși și vom putea să circulăm fără grijă peste granițe", a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mister total. Nu de COVID? OK. Dar atunci, de ce nu a putut sa o imbratiseze? Regula 1 in comunicarea publica este ca nu transmiti mesaje care sporesc misterul. Afara de cazul in care esti autor de fictiune.
    • Like 0
  • Foarte frumos spus, foarte frumos gandit! Un om de familie buna, cu educatie si bun simt.... ce frumos!!
    • Like 0
  • Inteligenta superioara, instructia solida si fluenta verbala dar, peste toate acestea, bunul simt al unei persoane educate, permit in comunicarea publica emiterea de mesaje benefice, cu puternic impact persuasiv si nu numai !
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult