Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Bogdan Aurescu, mesaj emoționant în momentul vaccinării: Am suferit înainte ca mama mea să moară, că nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut

Bogdan Aurescu - vaccin

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a vaccinat, miercuri, alături de ceilalți membri ai Guvernului. Vizibil emoționat, șeful diplomației române a povestit că mama sa, care a murit în decembrie, a lucrat în domeniul cercetării medicale și l-a învățat că vaccinurile sunt benefice. Ministrul a mărturisit că a suferit foarte mult pentru că în anul care a trecut nu și-a putut îmbrățișa și săruta mama, și a îndemnat oamenii să se vaccineze.

„Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza Covid-19, ci din cauza unei alte afecțiuni. În toată viața sa profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase. Și am învățat de la ea și din  cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut, înainte ca mama mea sa moară, pentru că nu am putut să o îmbrățisez, să o sărut", a spus, emoționat, ministrul Bogdan Aurescu.

„De asta vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați, pentru că în felul acesta vă veți putea îmbrățișa și săruta fără grijă părinții și bunicii. În felul acesta vom fi cu totii sănătoși și vom putea să circulăm fără grijă peste granițe", a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mister total. Nu de COVID? OK. Dar atunci, de ce nu a putut sa o imbratiseze? Regula 1 in comunicarea publica este ca nu transmiti mesaje care sporesc misterul. Afara de cazul in care esti autor de fictiune.
    • Like 0
  • Foarte frumos spus, foarte frumos gandit! Un om de familie buna, cu educatie si bun simt.... ce frumos!!
    • Like 0
  • Inteligenta superioara, instructia solida si fluenta verbala dar, peste toate acestea, bunul simt al unei persoane educate, permit in comunicarea publica emiterea de mesaje benefice, cu puternic impact persuasiv si nu numai !
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult