Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Cseke Attila: Reprezentanții ISU au făcut cursuri de instruire cu managerii spitalelor pentru prevenirea incendiilor. Acest lucru s-a întâmplat acum două săptămâni, inclusiv în Constanța

Spital Constanta

Foto Inquam Photos / Costin Dinca

Ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, a declarat că în momentul izbucnirii incendiului, în spital erau internați 113 pacienți, din care 10 la terapie intensivă.

E în curs evacuarea în totalitate și transferul tuturor pacienților în spitalul județean, spitalul de pneumoftiziologie din Constanța, și la spitalele din Medgidia și Mangalia, a mai spus ministrul.

„Pot să vă spun că m-am uitat asupra acestui spital pe planul de conformare pe partea medicală. Ministerul Sănătății a dispus două măsuri, ambele sunt realizate în august 2021. Din punct de vedere medical măsurile au efectuate. (Ce anume?) Compartimentul de ATI care nu dispunea de un aparat pt realizarea hipotermiei, era doar un aparat mobil de epurare extrarenala, acestea sunt prevederi din ordinul MS si care trebuiau sa se regaseasca la sectia ati. ele sunt realizate din august. asta sunt pe partea medicală, nu sunt pe partea de prevenire a incendiului”, a declarat ministrul interimar al Sănății.

„În fiecare judet, reprezentanții fiecărui ISU județean au făcut cursuri de instruire cu managerii spitalelor pentru prevenirea incendiilor. Acest lucru s-a întâmplat acum două săptămâni, două săptămâni și jumătate, în fiecare județ, inclusiv în Constanța”, a mai spus Cseke Attila la Digi24.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult