Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul Cseke Attila: Reprezentanții ISU au făcut cursuri de instruire cu managerii spitalelor pentru prevenirea incendiilor. Acest lucru s-a întâmplat acum două săptămâni, inclusiv în Constanța

Spital Constanta

Foto Inquam Photos / Costin Dinca

Ministrul interimar al Sănății, Cseke Attila, a declarat că în momentul izbucnirii incendiului, în spital erau internați 113 pacienți, din care 10 la terapie intensivă.

E în curs evacuarea în totalitate și transferul tuturor pacienților în spitalul județean, spitalul de pneumoftiziologie din Constanța, și la spitalele din Medgidia și Mangalia, a mai spus ministrul.

„Pot să vă spun că m-am uitat asupra acestui spital pe planul de conformare pe partea medicală. Ministerul Sănătății a dispus două măsuri, ambele sunt realizate în august 2021. Din punct de vedere medical măsurile au efectuate. (Ce anume?) Compartimentul de ATI care nu dispunea de un aparat pt realizarea hipotermiei, era doar un aparat mobil de epurare extrarenala, acestea sunt prevederi din ordinul MS si care trebuiau sa se regaseasca la sectia ati. ele sunt realizate din august. asta sunt pe partea medicală, nu sunt pe partea de prevenire a incendiului”, a declarat ministrul interimar al Sănății.

„În fiecare judet, reprezentanții fiecărui ISU județean au făcut cursuri de instruire cu managerii spitalelor pentru prevenirea incendiilor. Acest lucru s-a întâmplat acum două săptămâni, două săptămâni și jumătate, în fiecare județ, inclusiv în Constanța”, a mai spus Cseke Attila la Digi24.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult