Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Nu este o glumă! Ministrul Petre Daea lansează campania „Alege oaia!”

Daea alege oaia

După ce s-a remarcat prin considerațiile sale filosofice legate de oaie, ministrul Petre Daea o face vedeta unui campanii. Ministerul Agriculuturii lansează joi, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania „Alege oaia!”, prin care își propune să îi încurajeze pe români să mănânce mai multă carne de oaie. Campania se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni și are deja o pagină de Facebook și un hashtag. 

Foto: Pagina de Facebook „Alege oaia!”

Totodată, o caravană special creată va fi prezentă în Piața Obor între 4 și 5 noiembrie și în cadrul Târgului de Turism al României între 18 și 19 noiembrie.

„MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie. De asemenea, s-au alăturat campaniei și reprezentanți din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătății și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcției Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căreia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse”, a transmis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale într-un comunicat.

În cadrul târgului INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului și vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniță și pastramă, gătite chiar la fața locului după rețete tradiționale, pentru a convinge cât mai mulți vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ideea nu e deloc rea: carnea de miel, berbecuț ori de oaie ar trebui să se găsească de cumpărat - și nu numai în meniurile restaurantelor.
    La fel, toate sortimentele din laptele de oaie.
    • Like 0
  • Îi propun domnului Daea (cel cu oaia) cîteva sloganuri pentru posibile campanii:

    1. De ți se urcă foamea la cap, nu fi fraier, roade-un nap!
    2. Nu contează că e degerată, important că-i românească! Mînc-o ceapă!
    3. Din bătrîni se povestește, dacă consumi pește **** vîrtos îți crește!
    4. Ai mare grijă de-o capră! Dacă se poate cea a vecinului!
    5. Nu fi bou, nu te rezuma la un ou! Fură cît poți, acum avem legi să scape toți!
    • Like 2
  • andrei andrei check icon
    Pai românii chiar au ales oaia la ultimele alegeri si o sa o mai aleagă, un popor de oi doar nu alege o veveriță, alege o oiae
    • Like 0
  • sa lasam filozofia si sa mai mancam si ceva carne de oaie. sincer, imi place. gratar, tocanita, pastrama, carnati... si alte alea. problema este ca nu o gasesti in galantare si cand este, are preturi prohibitive de zici ca e de leac... sper sa reuseasca acest domn Daea in acest proiect!
    • Like 1
    • @ George Radulescu
      Asta daca se gaseste in comert, la mine in zona nu
      • Like 0
  • Gravity check icon
    După considerațiile sale filosofice legate de oaie, mă așteptam ca titlul și scopul campaniei să fie: "Salvează oaia!"
    • Like 0
  • florin check icon
    Mmm,,, niste pastrama de oaie adevarata. Va vine sa credeti dar eu unul strabat Bucurestiul pentru o pastrama adevarata. Turcaleti astia-s cei mai buni la asa ceva. E un complex comercial pe strada Nasaud in Rahova si acolo gasesc pastrama de oaie si vita buna. Mai sunt unii pe Virtutii cu pastrama de berbecut buna si scumpa rau. Muschiletul e 65 de lei! dar se topeste in gura. Din cauza ca sunt raritati se vinde scump. Sunt raritati pentru ca romanul prefera ceafa si pui ieftin.
    Reclama ca reclama, invatati bai nene sa faceti pastrama adevarata ca eu nu tin neaparat sa cumpar de la turci.
    • Like 1
    • @ florin
      "Turcaleti astia-s....".... Bravo domnule! Ati mancat un "i" si ati facut sa dispara bunul simt!
      • Like 1
    • @ Ovidiu Grigore
      bunul simt dispare cu un "i"... asta ce figura de stil e? carnea de oaie n-are nici o vina totusi. sau o fi avand? sau unii se hranesc cu semne grafice in loc de carne? daca mai bagi si virgulele lipsa, iese de un mic dejun de sarac??:APKSIAHSAhjk$$#@. cu asta iese si cina!
      • Like 0


Îți recomandăm

E.ON predictibilitate facturi

Din 1 iulie, jocul s-a schimbat complet în piața energiei. Asta înseamnă că furnizorii nu mai practică tarife reglementate, iar prețurile se stabilesc liber, în funcție de evoluția pieței. Da, asta a însemnat și facturi mai piperate pentru mulți dintre noi, așa că apare întrebarea firească: ce putem face ca să avem mai mult control asupra facturii lunare?

Citește mai mult

Fără poveste nu există design

Ezio Manzini este una dintre cele mai influente voci globale în domeniul designului pentru sustenabilitate și inovare socială. Profesor emerit la Politecnico di Milano și fost profesor de Design Industrial la Universitatea de Arte din Londra, Manzini a revoluționat modul în care înțelegem rolul designului în societate. Fondator al DESIS (Design for Social Innovation and Sustainability), o rețea internațională prezentă în peste 50 de universități din întreaga lume, el a fost printre primii care au articulat viziunea designului ca instrument de transformare socială și ecologică. Cărțile sale, printre care ”Design, When Everybody Designs" și "Politics of the Everyday", au devenit texte esențiale pentru designeri, arhitecți și inovatori sociali. Cu o carieră de peste patru decenii dedicată explorării modurilor în care designul poate facilita tranziția către o societate mai sustenabilă și mai justă, Manzini continuă să inspire generații de profesioniști să regândească relația dintre design, comunitate și mediu.

Citește mai mult

Hektar

Traian F1- gogoșarul rotund cu pulpă groasă, Kharpatos 1- ardeii lungi de un roșu intens la maturitate, Minerva F1- vânăta subțire cu semințe puține și miez alb, Prut F1- castravetele care nu se amărăște când îl arde soarele, Burebista- pepeni ovali cu coajă verde și miez zemos, Valahia F1, Daciana F1, Napoca F1. Zeci de soiuri hibrid de legume care poartă nume românești sunt realizate în serele private de cercetare HEKTAR, de lângă Câmpia Turzii.

Citește mai mult

Mara Barbos Niculescu

În România lui „învățăm simultan”- în aceeași oră, unii copii rezolvă probleme, iar alții silabisesc primele propoziții. Discuția cu Mara Barbos Niculescu (Director Regional Centru-Vest, Teach for Romania) oferă o imagine mai puțin vorbită la nivelul societății despre ceea ce se întâmplă în școlile vulnerabile. Clivajele adânci dintre comunități, decalajele de literație și numerație te obligă la gimnaziu, ca profesor, ori să înveți să construiești baza – citit, scris, socotit, ori să cauți sprijin din partea unui specialist.

Citește mai mult

Cartierul perfect

Nu e doar un loc pe hartă, ci o combinație de elemente care ne fac să ne simțim acasă, în siguranță și conectați. „Cartierul perfect” nu e o utopie, ci o lecție sau un model de locuire la comun. E o alfabetizare, spune Alexandru Belenyi, arhitectul care a coordonat, la inițiativa Storia, un proiect curajos în România încercând să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă ”perfect” când e vorba de locuire?

Citește mai mult