Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Nu este o glumă! Ministrul Petre Daea lansează campania „Alege oaia!”

Daea alege oaia

După ce s-a remarcat prin considerațiile sale filosofice legate de oaie, ministrul Petre Daea o face vedeta unui campanii. Ministerul Agriculuturii lansează joi, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania „Alege oaia!”, prin care își propune să îi încurajeze pe români să mănânce mai multă carne de oaie. Campania se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni și are deja o pagină de Facebook și un hashtag. 

Foto: Pagina de Facebook „Alege oaia!”

Totodată, o caravană special creată va fi prezentă în Piața Obor între 4 și 5 noiembrie și în cadrul Târgului de Turism al României între 18 și 19 noiembrie.

„MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie. De asemenea, s-au alăturat campaniei și reprezentanți din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătății și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcției Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căreia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse”, a transmis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale într-un comunicat.

În cadrul târgului INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului și vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniță și pastramă, gătite chiar la fața locului după rețete tradiționale, pentru a convinge cât mai mulți vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ideea nu e deloc rea: carnea de miel, berbecuț ori de oaie ar trebui să se găsească de cumpărat - și nu numai în meniurile restaurantelor.
    La fel, toate sortimentele din laptele de oaie.
    • Like 0
  • Îi propun domnului Daea (cel cu oaia) cîteva sloganuri pentru posibile campanii:

    1. De ți se urcă foamea la cap, nu fi fraier, roade-un nap!
    2. Nu contează că e degerată, important că-i românească! Mînc-o ceapă!
    3. Din bătrîni se povestește, dacă consumi pește **** vîrtos îți crește!
    4. Ai mare grijă de-o capră! Dacă se poate cea a vecinului!
    5. Nu fi bou, nu te rezuma la un ou! Fură cît poți, acum avem legi să scape toți!
    • Like 2
  • andrei andrei check icon
    Pai românii chiar au ales oaia la ultimele alegeri si o sa o mai aleagă, un popor de oi doar nu alege o veveriță, alege o oiae
    • Like 0
  • sa lasam filozofia si sa mai mancam si ceva carne de oaie. sincer, imi place. gratar, tocanita, pastrama, carnati... si alte alea. problema este ca nu o gasesti in galantare si cand este, are preturi prohibitive de zici ca e de leac... sper sa reuseasca acest domn Daea in acest proiect!
    • Like 1
    • @ George Radulescu
      Asta daca se gaseste in comert, la mine in zona nu
      • Like 0
  • Gravity check icon
    După considerațiile sale filosofice legate de oaie, mă așteptam ca titlul și scopul campaniei să fie: "Salvează oaia!"
    • Like 0
  • florin check icon
    Mmm,,, niste pastrama de oaie adevarata. Va vine sa credeti dar eu unul strabat Bucurestiul pentru o pastrama adevarata. Turcaleti astia-s cei mai buni la asa ceva. E un complex comercial pe strada Nasaud in Rahova si acolo gasesc pastrama de oaie si vita buna. Mai sunt unii pe Virtutii cu pastrama de berbecut buna si scumpa rau. Muschiletul e 65 de lei! dar se topeste in gura. Din cauza ca sunt raritati se vinde scump. Sunt raritati pentru ca romanul prefera ceafa si pui ieftin.
    Reclama ca reclama, invatati bai nene sa faceti pastrama adevarata ca eu nu tin neaparat sa cumpar de la turci.
    • Like 1
    • @ florin
      "Turcaleti astia-s....".... Bravo domnule! Ati mancat un "i" si ati facut sa dispara bunul simt!
      • Like 1
    • @ Ovidiu Grigore
      bunul simt dispare cu un "i"... asta ce figura de stil e? carnea de oaie n-are nici o vina totusi. sau o fi avand? sau unii se hranesc cu semne grafice in loc de carne? daca mai bagi si virgulele lipsa, iese de un mic dejun de sarac??:APKSIAHSAhjk$$#@. cu asta iese si cina!
      • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Elevi în curtea școlii

Ce (mai) înseamnă săptămâna de „școala altfel” pentru elevii români? Dar „săptămâna verde”? Ce ar trebui să însemne ele în mod ideal, dar și în mod concret? Cum ați organiza dvs, stimați cititori, aceste două programe educative pentru elevi? Cum le văd realmente și decidenții politici de azi, din Educație, care le-au moștenit de la cei de ieri? Iată câteva întrebări, pe care se pare că nu ni le punem suficient de serios și responsabil.

Citește mai mult

Dorin Dobrincu

E nevoie de o igienă a democrației. Și ea nu poate fi gândită în afara cunoașterii istoriei. Pentru că, oricât de des ați auzi asta, ideea e totuși adevărată: cine nu învață lecțiile istoriei e condamnat să le repete. Într-un moment ca acesta, în care regimurile autoritare și discursurile radicale sunt în ascensiune peste tot în lume, predarea lucidă a istoriei recente devine esențială. Coordonarea manualului de „Istoria comunismului din România”, introdus ca disciplină obligatorie în 2025, este mai mult decât un proiect editorial — e o încercare de a-i învăța pe tineri libertatea, prin cunoașterea prețului pierderii ei. Istoricul Dorin Dobrincu explică în acest interviu acordat în exclusivitate platformei Republica de ce memoria nu e doar un exercițiu al trecutului, ci o condiție pentru a nu repeta greșelile care au pus în genunchi o societatea întreagă. Care s-a salvat singură, dar cu prețul sângelui.

Citește mai mult

Vegeterra

Etica muncii e sfântă pentru dl. Szocs Jozsef: „Degeaba ai pământ dacă nu îl muncești”. De altfel, în zonă puține suprafețe de teren zac necultivate. „Pe aici nu prea sunt pământuri lăsate pârloagă”.

Citește mai mult