Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nu este o glumă! Ministrul Petre Daea lansează campania „Alege oaia!”

Daea alege oaia

După ce s-a remarcat prin considerațiile sale filosofice legate de oaie, ministrul Petre Daea o face vedeta unui campanii. Ministerul Agriculuturii lansează joi, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania „Alege oaia!”, prin care își propune să îi încurajeze pe români să mănânce mai multă carne de oaie. Campania se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni și are deja o pagină de Facebook și un hashtag. 

Foto: Pagina de Facebook „Alege oaia!”

Totodată, o caravană special creată va fi prezentă în Piața Obor între 4 și 5 noiembrie și în cadrul Târgului de Turism al României între 18 și 19 noiembrie.

„MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie. De asemenea, s-au alăturat campaniei și reprezentanți din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătății și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcției Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căreia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse”, a transmis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale într-un comunicat.

În cadrul târgului INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului și vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniță și pastramă, gătite chiar la fața locului după rețete tradiționale, pentru a convinge cât mai mulți vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ideea nu e deloc rea: carnea de miel, berbecuț ori de oaie ar trebui să se găsească de cumpărat - și nu numai în meniurile restaurantelor.
    La fel, toate sortimentele din laptele de oaie.
    • Like 0
  • Îi propun domnului Daea (cel cu oaia) cîteva sloganuri pentru posibile campanii:

    1. De ți se urcă foamea la cap, nu fi fraier, roade-un nap!
    2. Nu contează că e degerată, important că-i românească! Mînc-o ceapă!
    3. Din bătrîni se povestește, dacă consumi pește **** vîrtos îți crește!
    4. Ai mare grijă de-o capră! Dacă se poate cea a vecinului!
    5. Nu fi bou, nu te rezuma la un ou! Fură cît poți, acum avem legi să scape toți!
    • Like 2
  • andrei andrei check icon
    Pai românii chiar au ales oaia la ultimele alegeri si o sa o mai aleagă, un popor de oi doar nu alege o veveriță, alege o oiae
    • Like 0
  • sa lasam filozofia si sa mai mancam si ceva carne de oaie. sincer, imi place. gratar, tocanita, pastrama, carnati... si alte alea. problema este ca nu o gasesti in galantare si cand este, are preturi prohibitive de zici ca e de leac... sper sa reuseasca acest domn Daea in acest proiect!
    • Like 1
    • @ George Radulescu
      Asta daca se gaseste in comert, la mine in zona nu
      • Like 0
  • Gravity check icon
    După considerațiile sale filosofice legate de oaie, mă așteptam ca titlul și scopul campaniei să fie: "Salvează oaia!"
    • Like 0
  • florin check icon
    Mmm,,, niste pastrama de oaie adevarata. Va vine sa credeti dar eu unul strabat Bucurestiul pentru o pastrama adevarata. Turcaleti astia-s cei mai buni la asa ceva. E un complex comercial pe strada Nasaud in Rahova si acolo gasesc pastrama de oaie si vita buna. Mai sunt unii pe Virtutii cu pastrama de berbecut buna si scumpa rau. Muschiletul e 65 de lei! dar se topeste in gura. Din cauza ca sunt raritati se vinde scump. Sunt raritati pentru ca romanul prefera ceafa si pui ieftin.
    Reclama ca reclama, invatati bai nene sa faceti pastrama adevarata ca eu nu tin neaparat sa cumpar de la turci.
    • Like 1
    • @ florin
      "Turcaleti astia-s....".... Bravo domnule! Ati mancat un "i" si ati facut sa dispara bunul simt!
      • Like 1
    • @ Ovidiu Grigore
      bunul simt dispare cu un "i"... asta ce figura de stil e? carnea de oaie n-are nici o vina totusi. sau o fi avand? sau unii se hranesc cu semne grafice in loc de carne? daca mai bagi si virgulele lipsa, iese de un mic dejun de sarac??:APKSIAHSAhjk$$#@. cu asta iese si cina!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult