Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre demisia lui Kovesi: Ar fi un gest de onoare

Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat joi că președintele Klaus Iohannis ar trebui să respecte decizia Curții Constituționale care îi cere să o revoce pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

"Mi-aş dori să dea dovadă de responsabilitate şi să procedeze în consecinţă”, a spus aceasta, citată de News.ro

Întrebată dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui să-şi dea demisia, Carmen Dan a spus că ar fi un gest de onoare.

"E un gest de onoare, aş zice, dar.. E o analiză proprie pe care unii dintre noi aşteaptă să o facă. Oricum, există această decizie, oricum ştim că este obligatorie şi aşteptăm de la preşedintele României să o respecte”, a declarat ministrul de Interne.

Curtea Constituțională a admis ieri sesizarea Guvernului care a reclamat existența unui conflict între puteri și a emis un comunicat de presă în care a spus că Iohannis trebuie să o revove pe Kovesi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Flo check icon
  Tovarasa are un tupeu nesimtit; nu mai bine s-ar uita in propria-i ograda, si si-ar da demisia de onoare? Nu de alta,dar se vede de la o posta ca politistii lucreaza in conditii improprii, in cladiri in care cade tencuiala si nezugravite de zeci de ani, fara camere de ancheta, fara imprimante si fara hartie - unii dintre ei aduc hartie si consumabile de acasa- , parcul auto e vechi, personalul e la limita,si asta in mod voit dupa ce a pensionat zeci de mii de politisti inainte de vreme - miza fiind evident lasarea dosarelor in nelucrare- discriminarea crasa salariala intre politistii care lucreaza la ordine publica si politistii judiciaristi, lipsa de organizare interna, lipsa unui sistem informatic pentru desfasurarea eficienta a muncii,etc...Iar tovarasa ce face? Se uita in alta ograda? Penibil!
  • Like 0
 • cine ne vorbeste de onoare...p12d4 care l-a tzepuit pe tudose de si-a dat fraieru demisia...ce tupeu la pocnitoarea asta
  • Like 0
 • Din seria "asa ne trebuie!" doamna ministru de interne cere o demisie de ONOARE. Mai lipsea sa-i atraga atentia doamnei Kovesi cat de "onorabili" sunt ministrii actuali...
  • Like 0
 • onoare cere ministreasa in al carei minister politistii acopereau un pedofil politist. W T F ?
  • Like 0
 • Cuvîntul „onoare” în gura toantei astea arată ca o cămașă de mătase pe o pubelă.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult