Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Energiei, despre zăcământul de gaze de la Caragele: Ar putea susține consumul României pentru 3 ani

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că rezervele de gaze naturale găsite în zăcământul de la Caragele ar putea susține consumul României pentru 3 ani. 

Valoarea zăcământului descoperit de Romgaz, cel mai mare din ultimii 30 de ani, este estimată la peste 4 miliarde de euro.

„Caragele - poate pentru mulți dintre noi, această localitate nu exprima foarte multe până de curând. În realitate, aici a fost descoperit de către statul român, prin Romgaz, cel mai mare zăcământ de gaze naturale din ultimii 30 de ani. Împreună cu Premierul României Sorin Grindeanu, Președintele Senatului Călin-Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și ministrul Economiei Mihai Tudose am prezentat public această realizare importantă pentru industria de gaze a țării noastre. Prin Caragele, România se apropie de obiectivul de a deveni independentă energetic. Rezervele găsite în zăcământ până acum ar putea susține consumul integral al României pentru 3 ani, valoarea lui fiind de peste 4 miliarde de euro”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Toma Petcu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult