Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Energiei, despre zăcământul de gaze de la Caragele: Ar putea susține consumul României pentru 3 ani

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că rezervele de gaze naturale găsite în zăcământul de la Caragele ar putea susține consumul României pentru 3 ani. 

Valoarea zăcământului descoperit de Romgaz, cel mai mare din ultimii 30 de ani, este estimată la peste 4 miliarde de euro.

„Caragele - poate pentru mulți dintre noi, această localitate nu exprima foarte multe până de curând. În realitate, aici a fost descoperit de către statul român, prin Romgaz, cel mai mare zăcământ de gaze naturale din ultimii 30 de ani. Împreună cu Premierul României Sorin Grindeanu, Președintele Senatului Călin-Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și ministrul Economiei Mihai Tudose am prezentat public această realizare importantă pentru industria de gaze a țării noastre. Prin Caragele, România se apropie de obiectivul de a deveni independentă energetic. Rezervele găsite în zăcământ până acum ar putea susține consumul integral al României pentru 3 ani, valoarea lui fiind de peste 4 miliarde de euro”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Toma Petcu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult