Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul interimar al Justiției oprește procedura de numire a procurorilor cu funcții de conducere în DIICOT și DNA: „Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este politică pe termen lung”

Lucian Bode - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul interimar al Justiției Lucian Bode (PNL) a anunțat că suspendă procedura de numire a șefilor DIICOT și DNA, motivând că procedura nu poate fi derulată pe parcursul mandatului unui ministru interimar. 

Ministrul revocat Stelian Ion (USR PLUS) lansase în august concursul pentru numirea șefilor de la vârful parchetelor, care urma se încheie pe 15 septembrie. 

„Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este o politică pe termen lung, o politică crucială pentru buna funcționare a acestei instituții. În consecință, consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar. Am solicitat specialiștilor din minister un punct de vedere și sunt convins că structurile de specialitate ale Ministerului Justiției vor publica un anunț în acest sens”, a declarat ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, scrie News.ro.

Propunerile pentru șefii DIICOT și DNA ar fi trebuit să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis, după avizul Consiliului Superior al Magistraturii. 

După ce premierul a anunțat miercuri noapte revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion a făcut publică lista cu candidații care și-au depus dosarele pentru ocuparea funcțiilor de procuror-șef și adjunct la DIICOT, adjunct la DNA și șef de secție la Parchetul General.

„Domnul președinte nu și-ar fi dorit să fac numirile procurorilor (…) Sunt foarte convins că ăsta este unul dintre motivele principale ale revocării”, a precizat fostul ministru al Justiției, pe Facebook, imediat după revocare.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a cerut joi Ministerului Justiției să continue procedura de numire a procurorilor cu funcții de conducere în DIICOT, DNA și Parchetul General, potrivit unui comunicat al CSM, citat de G4Media. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Nu stiu daca este la presiunea primului schior al tarii, sau a fost o sclipire de geniu in asa fel incat el sa nu aiba nici o implicatie - mai ales negativa - care sa ii dauneze uneri reputatii politice destul de controversate
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult