Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministrul Monica Anisie: Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, însă activitățile didactice vor continua în sistem online

Monica Anisie - Foto Facebook Monica Cristina Anisie

Foto: Facebook / Monica Cristina Anisie

Elevii vor merge luni la școală. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că elevii și copiii de grădiniță din Capitală „mâine se prezintă la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederile din ordinul comun, activitățile desfășurându-se în conformitate cu scenariul 2, ca până acum”.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocat luni, a anunțat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, pentru a stabili cum vor funcționa școlile și grădinițele, scrie Edupedu.ro, după ce astăzi a fost depășită rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori.

De ce nu se ia decizia (de trecere a școlilor în scenariul roșu în București ) acum? a fost întrebată duminică la Digi24 ministrul Anisie. 

„Știți că Direcția de Sănătate Publică are la dispoziție 24 de ore să comunice Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență rata incidenței cumulate. Prefectul trebuie să convoace acest comitet și să ia o decizie. Așa e procedura”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Monica Anisie a adăugat că „cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, însă activitățile didactice vor continua în sistem online.”

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică rata de infectare pentru București este de 3,02 la 1.000 de locuitori. Ordinul de ministru după care sunt organizate școlile prevede că, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de infecții cu coronavirus, toate școlile dintr-o localitate trec în scenariul roșu, adică  100% online.

Citiți și:

3.920 de cazuri noi din 19.507 teste. Bucureștiul trece de pragul de 3 la mia de locuitori. Masca va deveni obligatorie în Capitală. Raed Arafat a detaliat de vineri măsurile care vor fi introduse

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Buna seara!
  Doamna Ministru , cum se vor efectua orele la scolile din sectorul 2, fara tabletele scolare impartite?
  Inteleg ca rapoartele inspectoratului prevad impartirea tuturor scolilor din sectorul 2 a acestor tablete, insa fizic nu a fost realizata! Cel putin nu la Sc. Gimnaziala nr 66 .
  Va multumesc!
  • Like 0
 • Alex Rus Alex Rus check icon
  Bucureștiul se pare că e un caz fericit ,pt că au toți elevii tablele sau mijloace de comunicare online.Dar ce fac ceilalți din țară?Sunt cadru didactic la o școală unde doar 30 la sută dintre elevi au telefoane performante sau își permit să plătească un abonament la un internet.Am aici și colegi care au laptop mai vechi de 10 ani,care necesită mentenanță.Am iarăși doi colegi care abia funcționează cu un samsung J5,care nu se mai poartă.Pe vremuri,ministerul aloca 150 euro anual pentru consumabile și rechizite la cadre didactice.Acum ar trebui măcar să le plătească 10 euro lunar abonamentul la voce și telefon dacă tot nu a vrut să mărească salariile și dacă tot nu vrea să le subvenționeze cursurile de dezvoltare personală....Nu merge nimic în sistem,pentru că nu se dorește o schimbare radicală aici,care nu se poate face decât cu niște bănuți...Păcat!
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult