Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Sănătății: Luăm în calcul izolarea la domiciliu încă 10-14 săptămâni a persoanelor în vârstă. Președintele Comisiei Europene: Vârstnicii, izolați până la sfârșitul anului

batrani strada - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Persoanele în vârstă ar putea sta în izolare la domiciliu cel puțin 10-14 săptămâni, în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19 în România, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Realitatea TV.

„Luăm în calcul și această măsură, să izolăm aceste persoane 10-14 săptămâni. Ne adaptăm la evoluția pandemiei din România", a declarat Nelu Tătaru.

Anunțul ministrului vine după ce șefa Comisiei Europene a spus că persoanele în vârstă ar putea rămâne izolate „până la sfârșitul anului” pentru a evita riscul infectării cu noul coronavirus

„Știu că este dificil, că izolarea este o povară, dar este o chestiune de viață sau de moarte”, a afirmat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat ziarului german „Bild”, citat de The Guardian.

„Trebuie să fim disciplinați și să rămânem răbdători”, a subliniat von der Leyen, adăugând că speră ca laboratoarele europene să dezvolte un vaccin până la sfârșitul anului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult