Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Comisia Europeană, măsură de relaxare bugetară fără precedent. Ursula von der Leyen: Guvernele pot pompa în economie oricâți bani e nevoie

Ursula von der Leyen

Foto: Guliver/Getty Images

Măsură de relaxare bugetară fără precedent, la nivelul Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, președintele CE, a anunțat pe Twitter că a fost activată clauza derogatorie specială, din cauza impactului dramatic al crizei coronavirus asupra statelor UE: „Guvernele naționale pot să pompeze în economie cât au nevoie. Relaxăm regulile bugetare pentru a le permite să facă acest lucru”. 

„Am promis că vom face totul pentru a-i sprijini pe europeni și companiile aflate în criză. Ieri am pus în aplicare cele mai flexibile reguli #StateAid pentru a ajuta oamenii + companiile. Astăzi declanșăm clauza de relaxare a regulilor bugetare, permițând guvernelor să pompeze în economie”, a scris președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Banul e doar mijloc de schimb, nu tine loc de productie. O sa se faca doar inflatie prin care se vor transfera pierderile firmelor catre populatie.
  • Like 1
  • @ Daniel Ardelean
   Adevarat .
   • Like 0
  • @ Daniel Ardelean
   Ar fi bine sa fie doar un mijloc de schimb. Mie imi pare mai mult ca un mijloc de control. Ce urmeaza suna destul de tare a hiperinflatie. Dar era de asteptat. De-aia a aparut Bitcoin. https://medium.com/@abcfinanciar/drumul-catre-bitcoin-partea-i-f0550b3046a1
   • Like 0
 • Parerist check icon
  E semn bun ca "Bruxelles-ul" și capitalele sunt pe aceeași lungime de unda.
  • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult